21 Temmuz 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ



Babil Sürgünü Ve Mısır Sürgünü: Bu iki sürgün İsrailoğulları’nın benliklerinde çok değişiklere neden olmuştur. Katillerine aşık olanlar gibi bunlarda sürgüne gittikleri kavimlerin adetlerini iyice özümsemişlerdir. O zamanın en önemli olayı çok tanrılı sistem , sihir ve büyüdür. O kadar mucize görmelerine  rağmen , o kadar peygamber görmelerine rağmen buldukları ilk fırsatta çok tanrıcılığa , sihir ve büyüye yönelmişlerdir. Kabala dedikleri sapkınlıkla güya bunun Tevrat’ın Batıni tercümesi olduğunu iddia ederek yaptıkları rezillikleri kuramsal çerçeveye oturtmuşlardır. Düşünün ki Musa a.s ile Kızıldeniz mucizesini gördükten sonra bile samiri’nin yaptığı buzağıya tapmaya yeltenmişlerdir.

Roma sürgünü: milattan sonra 1. ve 2. yy’da Yahudiler Romalılara karşı birçok defa ayaklanmış ve Yahudiler dünyanın dört bir tarafına göç etmek zorunda kalmışlardır. Özellikle Rusya,Almanya,Fransa,ispanya ve britanyada koloniler oluşturmuşlardır. Yahudi ansiklobedisine göre bu bir kehanetin başlangıç noktasıdır:
"Mesih'in tekrar gelişine dair olan kehanet, ancak Yahudilerin dünyanın dört bir yanına yayılmaları ile gerçekleşebilecekti.

Aslında bu Yahudiler için ızdırabın başladığı yıllardı. Üstün ırktan(aryan) gelme ve Yahudi olmayanların malı ve canının helal sayılması Yahudileri bir arada yaşamaya sevketti ve ünlü Yahudi gettoları oluştu. Diğer bir unsur ise bu diğer toplumlar tarafından sevilmemelerine ve dışlanmalarına yol açtı. Hakir görüldüler ve bazı zamanlarda  mallarına el konulmasına neden oldu. Bu onlarda pragmatizme yol açtı: mallarının bölünmesine izin vermemek için kendi içlerinde evlendiler. Gayrimenkul yerine menkul edindiler. Çünkü devamlı sürülüyor ve ellerindeki mallara el konuyordu. Bu da yükte hafif pahada hafif mallar almalarına ve gayri menkule yatırım yapmayarak daha da zenginleşmelerine neden oldu. Diğer önemli unsur ise Yahudilerde Müslümanlarda ve hristiyanlarda yoğun baskı altındayken bile dinini değiştirmemek Yahudilerde zorunlu değildir. Yahudi kendini korumak için dinini saklayabilir. Bu Yahudi tarihinde dönmelik veya devşirmelik olan kurumun çok olmasına neden olmuştur. Ülkemizdede çok olan sabetaycılık bunlardan biridir.

Diğer bir unsur ise vatanından uzak olmak Yahudilerde büyük bir vatan özlemi yaratmış. Daha sonra bu Yahudi düşünürler tarafından pratik bir ütopyaya dönüşmüştür.: vaat edilen topraklar. Bunlardan biri de luria’dır:
İsrailoğulları kurtulacak, Vaadedilmiş Topraklar'a dönecek, yıkılmış olan Tapınak'ı yeniden inşa ederek sonsuza kadar hüküm süreceklerdir.

Haçlı seferleri ve tapınak şövalyeleri:
Milattan sonra 1.ve 2.yy da Romalılara isyan eden Yahudiler özellikle gittikleri toplumların kültürleriyle kendi kültürlerini harmanlamışlardır. Özellikle britanyada yaşayan keltlerin büyücülük ve şeytana tapma ayinleri önemli derecede etkileyecektir. Haçlı seferleri sıkıntılı yıllar süren bu kavmin imdadına yetişecektir. Derin bir müttefik kazanmalarına neden olacaktır: tapınak şövalyeleri. Daha önce çok bahsettiğim için çok üzerinde durmadan özetleyeceğim. Haçlı seferlerinde Süleyman mabedini korumakla görevli haçlılar bu mabede eski Yahudi büyü kitaplarına ulaşmışlar ve sapkın hayat sürmelerine neden olmuştur. Bu sapkınlar ayinlerde tanrıyı raddedip şeytana tapma,ayinlerde haç üzerine işeme, eşcinsel ilişki gibi sapkın suçlarla adlandırılmışlardır. 1300’lü yıllarda liderleri de molay ve 140 adamı Fransa kralı güzel philippe tarafından idam edilmiştir. Bu örgütün yer altına çekilmesine neden olacaktır.

İLK İLLUMİNATİNİ KURULMASI

Endülülüs devletinin yıkılması ve Yahudi sürgünü(1400lü yılların sonu):

Her ne kadar Yahudiler ve Yahudi olmayan tapınak şövalyesi gibi örgütler sapkın bir hayat yaşıyorlar ise de bu sadece kendilerini etkiliyordu.. fakat bir olay bu akışı bozacak ve Yahudilere bir ülkü bir amaç vercek olayların başlamasına neden olacaktı. Endülüs devletinin yıkılması ve Yahudilerin sürgünü. Endülüs devleti yıkılınca bütün Yahudiler sürgüne uğramadı. Sürgüne gidenlerden çok daha fazlası engizisyon mahkemelerinde zorla din değiştirmeye zorlandı. Çoğu Katolikleştirildiler. Fakat bunlar gizliden gizliye Yahudi olmaya devam ettiler. İlk illuminati(alumbrados) ispanyada kuruldu. Kurucusu ignatius loyola idi. Bu örgütün amacı loyolanın öğrencisi luria tarafından fikirleştirildi:
Mesihin döneceği ve vaat edilen topraklara dönecek günü beklemek yetmezdi. Etkin olarak çalışmaları ve onun gelişine hazırlanmaları gerekiyordu. Onun için tarihin akışını çeşitli olaylarla etkilemeli ve mesihin gelişi hızlandırılmalıydı.

Luria’nın 1570 lerde  yazdığı bu fikirler yörüngesinde illuminati bir yol belirledi: düşmanları hristiyanlık ve Müslümanlık güçlü olduğu müddetçe  mesihin gelmesi ve vaat edilen topraklara ulaşmak mümkün değildi. Bunun için düşmanlar etkisiz hale getirilmeliydi.

Rönesans
Yahudilerin ilk düşmanı Katolik kiliseye karşı ilk darbe rönesansla vurulmuştur. Tapınaççı bilim adamlarının yazdığı eserler sayesinde kilise zayıflamaya başlamıştır. Rönesans yeniden doğuş anlamına gelmektedir. Bu dönemde insan hak ve özgürlükleri ön plana çıkararak kilisenin etkisini azaltmışlardır

Reformun yayılması ve martin luther
İlluminati reformcu martin lutheri destekleyerek ve fikirlerinin yayılmasını sağlayarak hristiyanlığa ağır bir darbe vurmuştur. Bir çok mezhep ortaya çıkmış ve Katolik kilisesi eski gücünü kaybetmiştir.

Özgür masonlar , dizbağı tarikatı,yuvarlak masa oluşumları
İspanyada kurulan illuminati Katolik kilisesine zarar verdikten sonra hristiyanların birbirleriyle savaştıkları 1600’lü yüzyılda avrupada gül ve haç cemiyeti olarak ortaya çıktı. Amaçları avrupada bir hükümranlık kurmaktı. Fakat bozguna uğrayarak ingiltereye kaçmak zorunda kaldılar. İngilterede 1700 lü yıllarda  özgür mason dernekleri,dizbağı tarikatı ve yavarlak masa oluşumları gibi örgütlerin kuruluşların kurulmasına önderlik ettiler. Bu örgütlerin en büyük başarısı ingilterenin tamamının illuminati örgütüne geçmesi ve abd ‘nin kuruluşunun sağlanması.

İlluminatinin kuruluşu

1776 tarihinde bavyerada adam weishaupt tarafında kurulmuştu. Weishaupt ölünce yerine mazini geçti. 4 büyük mason albert pike,mazini,palmerston ve bismarck bir araya gelerek dünyadaki bütün masonların bir üst çatı altında birleşmesine karar verdiler. Buda illuminati adı altında oldu. 1800’ lü yıllarda illuminatinin faaliyetleri şöyleydi:
* fransada 1789 ve 1848 devrimlerinin gerçekleşmesini sağladılar. Bu sayede milliyetçilik,özgürlük,laiklik fikirlerin gelişmesi için çaba harcadılar. Bu öncelikle milliyetçi isyanların oluşmasına neden oldu ve büyük imparatorluklar yıkıldı.
*darwin,hegel ve Marks bilim adamları ve teorisyenleri destekleyerek fikirlerinin insanlara ulaşmasını kolaylaşmasını sağladılar. Buradaki amaç seküler hayattan  dinin etkilerini ortadan kaldırıp her şeyi dünyevi kavramlarla açıklamaktı.
* Avrupa ve amerikadaki hazineleri ve merkez bankalarını ele geçirerek devletler üzerinde hegemonya kurmaktı.
                                                                             mazzini
* mazini italya’da, bismarck almanyada birliği sağlamıştı.
* petrol,ulaşım,silah sanayi,uyuşturucu,elmas ticareti gibi çok para getiren ürünler rothschıld,rockfeller gibi Yahudi sermayedarlar elinde toplanmıştı.

SİON KONGRESİ
1897 yılında isviçrenin basel şehrinde teodor herlz tarafından toplanmıştır. Bu toplantının amacı vaat edilen topraklarda Kudüs merkezli bir devlet kurmak ve Yahudileri burada toplamaktır. Herzl ya  bun 1 yılda olacağını yada 50 yılda olacağını söylemiştir. 1 yıl demesinin sebebi 2 abdülhamitten Kudüs ve çevresini istemesidir. 2. Abdülhamit kabul etmeyince 50 yıl sonra zorla bu devlet kurulmuştur.

DAHA SONRA İLLUMİNATİNİN MARİFETLERİ
Bu konuyla ilgili önceki yazımı okumanızı tavsiye ederim.

 MASONLUK KRONOLOJİSİ
TARİH ....................... OLAYLAR
1090......SİON TAPINAĞI TARİKATI'NIN KURULUŞU
1099......HAÇLILAR'IN KUDÜS'Ü ALMASI VE KATLİAM YAPMASI
1118......TEMPLAR ŞÖVALYELERİ TARİKATI'NIN KURULMASI; MOREVENJLER'İN AVRUPA İMPARATORLUĞU HÜLYASININ YENİDEN CANLANMASI
1127......AZİZ BARNARD'IN TEMPLAR TARİKATI'NI DÜZENE SOKMASI
1139......PAPA 2. INNOCENT'İN TEMPLAR TARİKATI'NA ÖZEL İMTİYAZLAR TANIMASI
1187......KUDÜS'ÜN TÜRKLER TARAFINDAN GERİ ALINMASI, PAPA 3. URBEN'İN FELÇTEN ÖLMESİ
1188......SİON VE TEMPLAR TARİKATLERİNİN AYRILMASI; ORMUS TARİKATİ'NIN ORTAYA ÇIKMASI
1208......KATAR KATLİAMININ BAŞLAMASI
1291......AKRA KALESİNİN DÜŞMESİ; TEMPLAR ŞÖVALYELERİ'NİN FİLİSTİN'İ TAMAMEN BOŞALTMASI
1303......TEMPLAR YANLISI PAPA 8. BONIFICE'İN ZEHİRLENMESİ
1305......TEMPLAR YANLISI PAPA 11.BENEDICT'İN ZEHİRLENMESİ; KRAL FİLİP YANLISI 5. CLEMENT'İN PAPA OLMASI
1307......FRANSA KRALI GÜZEL FİLİP'İN TEMPLAR KATLİAMINI BAŞLATMASI
1307......GUILLAUME'İN SİON TAPINAĞI TARİKATI'NI YENİDEN DÜZENLEMESİ
1308'DEN SONRA......KAÇAK TEMPLAR'LARIN "AZİZ JOHN", "İSA'NIN ŞÖVALYELERİ" GİBİ DİĞER TARİKATLERE SIZMASI
1307-1520......UYKU DÖNEMİ: SİON VE TEMPLAR MENSUPLARININ ASİLLERLE, SANATKÂR VE BİLİM ADAMLARIYLA YAKINLIK KURARAK VARLIĞINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞMASI
1492......HAÇLILARIN ENDÜLÜS'Ü ELE GEÇİRMESİ; MÜSLÜMAN KATLİAMI, YAHUDİLER'İN TÜRKLER'E SIĞINMASI
1522......SİON MENSUPLARININ MARTİN LUTHER'İ DESTEKLİYEREK LÂİKLEŞMESİ
1527......LORRAINE AİLESİNDEN GANZEQUE'İN SİON TAPINAĞI BÜYÜK ÜSTADI OLMASI
1550......SİON TARİKATI'NIN FRANSA KRALLIĞI İÇİN RAKİP VALOIS VE QUISE AİLELERİNİ ORTADAN KALDIRMASI; LORRAINE AİLESİNİN RAKİPSİZ KALMASI
1605......"ROSECRUIX" (KIZILHAÇ) TARİKATI'NIN KURULMASI
1618......KIZILHAÇ TARİKATI'NIN DESTEKLEDİĞİ FREDERIC'İN BOHEMYA KRALI OLMASI; 30 YIL DİN SAVAŞLARININ BAŞLAMASI
1620......KIZILHAÇ'IN "HIRİSTİYAN BİRLİKLERİ" TEŞKİLATINI KURMASI; ENGİZİSYON'DAN KAÇAN AYDINLARA KAPILARINI AÇMASI
1645......İNGİLİZ BAŞBAKANI CROMWELL'İN KIZILHAÇ KOLEJİ AÇMASI
1660......KIZILHAÇ TARİKATI'NI DESTEKLİYEN 2. CHARLES'IN İNGİLTERE KRALI OLMASI
1670......SPALDING BEYEFENDİLER CEMİYETİ'NİN KURULUŞU
1717......LONDRA BÜYÜK LOCASI'NIN KURULMASI; "MASON" ADININ İLK ORTAYA ÇIKIŞI
1723......"ANDERSON NİZAMNAMESİ"NİN KABULÜ
1725......RADECLYFFE'İN PARİS'TE İLK MASON LOCASINI KURMASI; İNGİLİZ-FRANSIZ MASON SÜRTÜŞMESİNİN BAŞLAMASI
1730......RAMSEY'İN FİLADELFİYALILAR CEMİYETİ'Nİ KURMASI
1732......İLK MASON TÜRK: 28 MEHMET ÇELEBİZÂDE SAİT ÇELEBİ; MASONLARIN TÜRKİYE'YE EL ATMAYA BAŞLAMASI
1738......PAPA 12. CLEMENT'İN FARMASONLARI LÂNETLEMESİ
1750......HUND'UN "STRICT OBSERVANCE" SİSTEMİNİ KURMASI
1750......"MENFIUS ORYANTAL RİTİ"NİN KURULUŞU
1750......YAHUDİLER'İN LONCALARDAN SIZARAK MASON LOCALARINA GİRMEYE BAŞLAMASI
1770......YAHUDİLER'İN "HÜRRİYET-MUSAVAT-UHUVVET" SLOGANLARININ MASON LOCALARINI ETKİLEMESİ
1771......İLLİMUNATİ MASONİK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURULMASI
1775......İLK MASON HÜKÜMDAR FRANÇOIS'İN (1731) MARİA TERESA İLE EVLENMESİ; HABSBURG HANEDANI İLE LORRAİNE HANEDANI ARASINDA KAN BAĞI KURULMASI
1776......FİLÂDELFİYALILAR CEMİYETİ MENSUPLARINDAN MASON G. WASHİNGTON, B. FRANKLİN VE T. JEFFERSON LİDERLİĞİNDE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN İNGİLTERE'DEN BAĞIMSIZLIK ELDE ETMESİ
1789......İLLİMUNATİ KÖKENLİ MASONLAR'IN ÖNDERLİĞİNDE FRANSIZ İHTİLALİ
1800......ABD CHARLESTON'DA İSKOÇ RİTİ YÜKSEK ŞURASI'NIN KURULMASI (GÜNEY JÜRİSDİKSİYONU); KONTROLÜN İNGİLİZ VE FRANSIZLAR'DAN ABD'YE GEÇMEYE BAŞLAMASI
1814......ABD NEW YORK'TA "KUZEY JÜRİSDİKSİYONU"NUN KURULMASI
1815......İLK ÜST DÜZEY MASON OLAN YAHUDİ: ELIPHUS LEVİ
1860......MARY BAKER EDDY'NİN "SCIENTOLOGY" TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1875......HELENA PETROVNA BLAVATSKY'NİN TEOZOFİ TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1879......YAHOVA ŞAHİTLERİ'NİNİ ORTAYA ÇIKIŞI
1880......MATHERS'İN "GOLDEN DAWN" (ALTIN ŞAFAK) TARİKATI'NI KURMASI
1886......CHARLES VE MYRTLE FILMORE'UN "NEW AGE-YENİ ÇAĞ" TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1888......İNGİLTERE KRALİÇESİ VİKTORYA'NIN "THE MOST VENERABLE ORDER OF THE HOSPITAL OF ST. JOHN OF JERUSALEM" MASONİK ÖRGÜTÜNÜN KURULMASI; MALTA ŞÖVALYELERİNİN TEKRAR PİYASAYA ÇIKMASI
1890......PALEDAN'IN "İSA'NIN KUPASI" TARİKATI'NI KURMASI
1894......PAPUS'ÜN "SİON PROTOKOLÜ"NÜ HAZIRLAMASI
1896......THEODOR HERZL'İN FİLİSTİN'İ YURT EDİNMEK İÇİN BİR DERNEK KURMASI; VE "SİON PROTOKOLÜ'NÜ YAYINLAMASI
1900......PAPA 13. LEO, VE PAPA 10. PIUS'UN FARMASONLAR'I BİR KERE DAHA LÂNETLEMESİ
1900......ANGLİKAN KİLİSESİ'NİN MASONLAR'I DESTEKLEMESİ
1900-1915......OSMANLI DEVLETİ'NDE MASON ETKİSİNİN DORUĞA ULAŞMASI
1905......ABD ŞİKAGO'DA İLK "ROTARY" KLUBÜ'NÜN AÇILMASI
1917......MELVİN JONES'UN ABD ŞİKAGO'DA İLK "LIONS" KLUBÜ'NÜ AÇMASI
1917......MASON LENİN LİDERLİĞİNDE RUS SOSYALİST İHTİLALİ
1918......HAÇLI İTTİFAKI'NIN ANADOLU'YU İŞGALİ
1928......OPUS DEI (TANRI'NIN İŞLERİ) ADLI MASONİK-KATOLİK ÖRGÜTÜN KURULMASI
1947......ALICE BAILEY'İN "LUCIS TRUST" CEMİYETİNİ KURMASI
1947......YAHUDİLERİN KONTROLÜNDE "TEK DÜNYA DEVLETİ" İÇİN İLK ADIM: BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TEŞKİLÂTI
1948......YAHUDİLERİN FİLİSTİN'DE SATIN ALDIKLARI TOPRAKLAR ÜZERİNDE YENİ BİR DEVLET KURMALARI
1950......"SAINT JULIEN GENEOIS" TARİKATI'NIN KURULMASI
1956......"SİON TAPINAĞI" TARİKATI'NIN YENİDEN ORGANİZE OLMASI VE DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTTIRMASI
1957......HIRİSTİYAN "AVRUPA BİRLİĞİ" İÇİN İLK ADIM - AET
1958......PLANTARD'IN DE GAULLE'Ü İKTİDARA GETİRMEK İÇİN "HALKIN GÜVENLİĞİ KOMİTELERİ" KURMASI
1959......"SİON TAPINAĞI" DERGİSİ "CIRCUIT"DE "YENİ BİR FRANSA" YAZISININ YAYINLANMASI
1973......"SİON TAPINAĞI" TARİKATI TÜZÜĞÜNÜN YAYINLANMASI
MASON VE CIA AJANI POLONYALI KARAL'IN 2. JEAN PAUL ADIYLA PAPA OLMASI
1979.....PLANTARD'IN LORRAINE DÜKÜ OTTO VON HABSBURG'UN BİR "MOREVENJ" OLDUĞUNU AÇIKLAMASI
1981.....VATİKAN'IN, MASON P-2 LOCASI VE MAFYA İLE BİR SKANDALA KARIŞMASI
AĞCA'NIN İSLAM DÜŞMANI HAÇLI İTTİFAKI'NIN SEMBOLÜ PAPA'YI VURMASI
1991......HAÇLI İTİFAKI'NIN IRAK'A SALDIRMASI
1991.....MASON ABD BAŞKANI GEORGE BUSH'UN "YENİ DÜNYA DÜZENİ" TEZİNİ ORTAYA ATMASI
1992.....MASON CLINTON'UN CİNSEL SAPIKLAR İÇİN YENİ HAKLAR TANIMASI
1997.....MASONİK ST. GEORGE TARİKATI BÜYÜK ÜSTADI PRENS HENRY KONTANTIN PALEOLOG'UN "BİZANS TAHTININ TEK VARİSİ" OLARAK ORTAYA ÇIKMASI; AMERİKAN PASAPORTLU FENER BAŞPAPAZI BARTOLAMEOS'UN EKÜMENİK (DÜNYA HAKİMİ) PATRİKOLMA ÇABALARINI HIZLANDIRMASI
2001.....11 EYLÜL'DE NEW YORK'UN CAN DAMARI İKİZ KULELERE SALDIRILMASI; A.B.D'NİN DOKUNULMAZ OLMADIĞININ ORTAYA ÇIKMASI
2001......MASON VE KURUKAFA-KEMİK ÖRGÜTÜ MENSUBU OĞUL BUSH'UN İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNE HAÇLI SEFERİ İLAN EDİP AFGANİSTAN'A SALDIRMASI
2003......MASON OĞUL BUSH'UN IRAK'A SALDIRMASI; ONBİNLERCE MASUM İNSANIN "TERÖRİST" DİYE ÖLDÜRÜLMESİ, EVLERİNİN BOMBALARLA TAHRİP EDİLMESİ, HAPİSHANELERDE İNSANLARA İNANILMAZ İŞKENCELER YAPILMASI 

14 Temmuz 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ SEMBOLLERİNİN DÜNYA ÜZERİNDE KULLANIMI









                               HOLLANDA KRALİYET ARMASI


İSPANYOL KRALİYET ARMASI

daha öncede bahsettiğimiz üzere illuminati simgeleri kraliyet armalarında dikkat çekicidir. krallıklar farklı olmasına rağmen semboller aynıdır. deccalin tacı, bunu koruyan şaha kalkmış aslan ve atlar(bunlar illuminatinin tepe yönetiminde bulunan kraliyet ailelerinin tanrılarına ne kadar bağlı olduklarını gösteren simgelerdir.

araba markalarında  sembolleri farkettiniz mi? ford(herşeyi gören göz),peugeot(şaha kalmış aslan), mercedes(piramit), mazda(baphomet), toyota(herşeyi gören g
öz ve baphomet)









yorumsuz..............


İLLUMİNATİ KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ(5)

PAGAN YILDIZI(PENTAGRAM)

                                           
bir çok kültürde kullanılan beş köşeli yıldızın bir çok anlamı vardır. venüsü simgelediği varsayılır. beş köşesinin ise 4 element ve ruhu temsil ettiği inanılır. illuminatinin kaynağı kabalada önemli bir simgedir. hayat ağacını ve 5 kutsal simgeyi simgeler. pagan inancının temelini oluşturan büyücülüğün en önemli simgelerindendir. genellikle büyülerde kullanılır. ters beş köşeli yıldız şeytanı yanı baphometi temsil eder. satanisler rarafından  çok sık bir biçimde kullanılınılır.

BAPHOMET

Baphomet illuminati ve mason kültüne tapınak şövalyelerinden geçmiştir. tapınak şövalyeleri kesik başlı keçi
ye taparlardı. bu çift cinsiyetli şeytanı temsil eder. ayinlerde kan dökerler ve sapkın sevişme ayinleri düzenlerdi. satanizmle ilişkili olan kedi kesmek, kan içmek bu ayinlerden gelmektedir. baphometin simgesi ters beş köşeli yıldızdır. ayinlerde daire içindeki beş köşeli yıldızın ateşe verilmesi suretiyle baphomete(şeytana ) tapılır.




YILAN SEMBOLÜ

yılan sembolüde birçok kavimde kullanılmış bir semboldür. birçok manası vardır. illuminati de  yılan sembolü şeytanı simgeler. hz adem ile havv validemiz yaratıldığında hz. allah onları cennete koymuştu. cennette her şey serbestti. fakat bir elma ağacından elma yenmesini yasaklamıştı. fakat şeytan yılan kılığında havva validemizi kandırmış o da hz ademi kandırarak elmayı yemesine ve cennetten kovulmasına neden olmuştu. ayrıca kuyruğunu ısıran yılan dünya hayatının sonsuzluğuna ve reenkarnasyona işaret eder. asaya tutunmuş yılan menfi kuvveti şeytanı temsil eder.




ISIRILMIŞ ELMA

 yukardaki anlattığımız hikayede olduğu gibi elma yapılması yasaklanan fiili, ısırılmış elma da yasaklanan fiili yapmayı yani ilk günahı temsil eder. dünyaca ünlü apple firmasının simgesi buradan gelmektedir.

PRİZMA VE GÖKKUŞAĞI

İlluminatide kullanılan birbirine yakın iki simge vardır. bunlardan biriside beyaz ışığın prizmaya vurmasıyla yedi rengin ortaya çıkmasıdır. diğeride yedi renkle simgelenmiş yedi renktir. manası lucifer(şeytan) ışığı getiren manasındadır. illuminati de aydınlanmış manasındadır. yani şeytan bizi gerçekle kendisinin tanrılığığıyla bizi aydınlatacak gerçek bilgiye ulaştırcak olandır. gökkuşağı  yer ve gökü temsil eder. yakında yer ve gök şeytanın  gerçekleğiyle dolacaktır manasındadır.

666

şeytanı simgeler. simgeleme sebebide incilde geçmesi nedeniyledir:
".... anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. çünkü bu sayı bir insanı simgeler. onun sayısı altı yüz altmış altıdır." incil esinleme 13:18
ibranice harf karşılığı www. onon için internetin şeytanın programı olduğuna inanır bazı kaynaklar. nostradamusta 21. yy ' da 666 hükümran olacaktır der.

halit sarı

8 Temmuz 2012 Pazar

GİZLENEN TARİHİMİZ

İnternette surf yaparken çok güzel bir bloğa rastladım bloğun adı:
http://gizlenentarihimiz.blogspot.com/

tarihle ilgili ilginç bilgiler verilmiş. ayrıca çeşitli simalarla yapılan röportajlarda var. mesela ilber ortaylı. diğer bir güzellik ise istanbulda tarihle ilgili programlar hakkında önceden bilgilendirme yapması. umarım sizde beğenirsiniz. sizinde dikkatinizi çeken film,kitap blog gibi etkinlik olursa yorum bölümünden yazın

YEDİKITA



Bu yazıda size bir tarih dergisini tanıtacağım. ismi yedikıta. bu ay 47. sayısını yayınlayan dergide popüler tarih adına aradıklarınıza rastlayabilirsiniz. derginin arşivi ayrı bir hazine. dikkat çeken diğer bir özellik ise ilk başta ağır olan dili gittikçe herkesin anlayabileceği hale getirmişler. tarih meraklıları için iyi bir serüven ve tatmin etme potansiyeline sahip. dergiye hem normal hem de e-abone olma imkanına sahipsiniz. pişman olmayacağınız bu dergiye bu adresten ulaşıp inceleyebilirsiniz.
http://www.yedikita.com.tr/

ayrıca mesela tarihle ilgili aklınıza takılan bir konu var.
http://www.tarihpostasi.com/ adresine girip soruyu sorabilyorsunuz. ve yedikıta dergisinden uzmanlar sizin sorularınızı cevaplıyor.


7 Temmuz 2012 Cumartesi

EVANJELİZM-HOLYWOOD VE KABALANIN 13. HAVARİSİ-RAMAZAN KURTOĞLU






Kitap ilk 2006 yılında baskıya girmiş. fakat yazarın skytürk 360'da yayımlanan gürkan HACIR ile 'şimdiki zaman' programına katıldıktan sonra ilgi üzerine genişletilmiş 3. baskısı yapılmış. kitap hristanlığa,protestanlığa,evanjelizme ve illuminati'ye  farklı bakış açısı getiriyor. ramazan kaan kurtoğlu çok birikimli birisi.

KİTABIN İÇİNDEKİLER:
1. evanjelizm ve armegedoon savaşı
2.hoolywood ve amerikan edebiyatında evanjelizm
3. şii islamda mehdi ve kıyamet
4. yeni dünya düzeni ve bop
5.abd'de amerikan yahudileri ve abd
6 ezoterik örgütler ve kemikçiler
7- türkiye ve yaklaşan kaos
8 evanjelistler -nuhun gemisi-türkiye ve ermeniler
9sonuç: türkiyenin milli güvenliği

KİTAPTAN BÖLÜMLER;
*Bana öyle geliyorki iki nesil sonra insanlara esareti sevmelerini sağlayan bir sistem geliştirilmiş olacak. böylece toplum acı duymayan toplma kampına dönüştürülecek ve insanlar esaretlerinden acı duymayacaklar. çünkü propaganda ve ilaç kullanarak beyin yıkama sonucu insanlar bütün arzularından arındırılmış hale gelecekler-aldous huxley-1959
* alman iktisatçı werner sombart'a göre abd'yi kuranların büyük çoğunluğu dönme yahudilerdir.
*evanjelistler için kendilerinin cennete gitmesi için kaosun çıkması ve mesih hz. isanın gelmesi gerekir.

KİTABIN OLUMLU YÖNLERİ:
Yazarın dili akıcı. okurken sıkılmıyorsunuz. hristiyanlığa ve illuminatiye farklı bakış açısı getiriyor. dinler tarihi hakkında bir başvuru kitabı olacak bir kitap.

KİTABIN OLUMSUZ YÖNLERİ:
İlk 30-40 sayfa biraz sıkıcı. ama bu yanıltmasın . ayrıca yazar aynı bilgileri çeşitli yerlerde çok tekrara düşüyor. bu eksi bir yön
yazarın gürkan hacırla şimdiki zamanda yaptığı programdan bir kesit:
programın tamamımını izlemek için:
http://www.youtube.com/watch?v=Y1Irxh3D164


YayıneviSinemis Yayınları
Ana KategoriSiyaset - Politika
Alt KategoriSiyaset - Diğer
Sayfa Sayısı552 Sayfa

kitabın özeti:


Ramazan Kurtoğlu
SİNEMİS YAYINLARI


Tek cümleyle; vatan, Türklük ve İslâm “Yeni Dünya Düzeni”nin tam on ikisindeki hedeftir.

Şahsımın eğitim, mesleki ve akademik formasyonu, ekonomi, finansman, davranış bilimleri ve “global operation management” olmasına rağmen, yurtdışında karşılaştığım ve uzun uzun tartışma imkânı bulduğum Evanjelist üniversite öğretim üyeleri ve üniversite mensupları benim bu sahada ve dinler tarihi hususunda bilgi sahibi olmamı âdeta teşvik ederken, öte yandan vatanım, milletim ve dinim adına da endişeye sevk etti.

Yaklaşık bir yıllık emeğin sonunda ortaya çıkan bu çalışmayı:
Ben solcuyum, ben sağcıyım, ben Türkçüyüm, ben İslâmcıyım diyen, bir vakit, beş vakit, hiç vakit namaz kılan, dedelerinin kim olduğu ve nereden geldiğine kafayı takmayan, bu vatan benim, ben Türk'üm diyenler için yaptım.
İslam dünyasında iktidarı elinde bulunduran azınlık gruplar sefahat içinde iken halkın kahır ekseriyeti yoksulluk ve çaresizlik içindedir. Dünyada en fakir 35 ülkenin tamamı Müslüman ülkelerdir. İslam dünyası tarihte ilk kez Judeo–Hristiyan Batı karşısında bu derece zayıftır. Gerek binlerce yıllık tarihi, gerek imparatorluk geleneği, gerekse Eşari ve Selefi anlayışın dışındaki, Toynbee'nin ifadesiyle Semerkant–Buhara–İstanbul eksenindeki Maturidi Türk–İslam itikadi zihniyeti, Türkiye'yi 1.5 milyarlık İslam dünyasında Batı için en tehlikeli rakip haline getiriyor. Zira İslam'ı Yahudilik ve Hristiyanlıktan ayıran en önemli fark “akıl”dır. Yani Yahudilik ve Hıristiyanlık sadece “iman” üzerine otururken, İslam “iman ve akıl” üzerine oturur. Diğer bir husus İslam ülkeleri içinde kadına en fazla değer veren millet, Hz. Peygamberin “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisine uygun olarak Türk milletidir. 2011 sonunda öğretmenlerimizin % 52'si, öğretim üyelerinin % 19'u, doktorların % 24'ü kadınlarımızdan oluşmaktadır. Yine Toynbee'nin ifadesiyle “Kuzey Müslümanlığı, Batı medeniyeti için hem alternatif hem de tehdittir.” Bu tanıma Türkiye girmektedir.

kitabı almak için:
http://www.maxkitap.com/kitap-hollywood-ve-kabalanin-13-havarisi-evanjelizm-ramazan-kurtoglu-sinemis-yayinlari.html
eğer bloğumuzu beğeniyorsanız üye olabilirsiniz. facebook sayfamızı beğenmek için :
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

halit sarı

SAVAŞ ÇIKARMA SANATI



1.DÜNYA SAVAŞININ BAŞLAMASI: ARŞİDÜK FERDİNANDIN ÖLDÜRÜLMESİ

28 haziran 1914 Avusturya Macaristan imparatorluğu’nun veliaht prensi Arşidük Ferdinand karısıyla birlikte Gavrilo Princip adlı sırp milliyetçisi tarafından öldürüldü. Öldürülme sebebi ise Avusturya-Macaristan sınırları içerisinde yer alan Bosna’nın aslında Sırplara ait olduğu gerekçesiyle ‘Genç Bosna’ adlı örgüt tarafından işlenmişti. Bunun üzerine Avusturya Macaristan Sırp Devletine savaş açmış bu da 1. Dünya Savaşının başlamasına yol açmıştır. Aslında her şey planlıydı. Bu olay kıvılcımı oldu.Almanya Ve İngiltere arasındaki sömürge savaşları bloglar arası savaşı başlatmıştı. Tabi bu resmi tarihin anlatımı. Gerçekte ise 1. dünya savaşı önceden planlanmıştı. Planlanan rus çarlığının yıkılması ve rusyaya kominizmin hakim olması, Osmanlı imparatorluğunun yıkılarak sömürge yollarının  İngilizlerin kontrolüne geçmesi , Musul-kerkük ve arap petrollerinin yönetiminin rockfeller ve rothschıld ailesine geçmesini sağlamaktı. Diğer bir sebebi de 2.abdülhamit’in izin vermediği Filistin topraklarını Yahudi yerleşimcilere açmaktı. Diğer en önemli sebeplerinden biri de savaş sonunda Almanlara ve yenilen diğer devletlere ağır anlaşmalar imzalatarak 2. dünya savaşının sebebini hazırlamaktı..

AMERİKANIN 1. DÜNYA SAVAŞINA GİRMESİ: LUSİTANİA’NIN BATIRILMASI

1.      Dünya savaşı devam ederken savaş almanya’ya yakın gözüküyordu. İngilizler zor durumdaydı. Churcill ve illuminatinin ileri gelenleri amerikanın savaşa girmesini istiyorlardı. Fakat Amerikan başkanı woodrow Wilson seçimlerde Amerikan halkına savaşa girilmeyeceğine dair söz vermişti. Savaşta olmamasına rağmen Amerika ingiltereye gıda ve silah yardımı sağlıyordu. Bu almanya’nın amerikaya nota vermesine sebep olacaktı. 1915’te amerkaya ait lusitania gemisi İrlanda açıklarında batırıldı. 1200 ‘e yakın kişi öldü.Resmi tarihe göre alman denizaltılarının batırdığı yönündeydi.bu savaşa girilmesine karşı olan Amerikan halkının fikir değiştirmesine yol açtı. Gerçekte ise lusitania İngiliz denizaltıları tarafından batırılarak suç Almanların üzerine atılmış ve Amerikan kamuoyu savaşa psikolojimken hazırlanmıştı.

 

AMERİKA’NIN 2. DÜNYA SAVAŞINA GİRMESİ: PEARL HARBOR BASKINI

Almanya neredeyse tüm avrupayı işgal etmişti. Doğu’da Japonlar kore ve çini kontrolleri altına almışlardı.ingiliz ve Fransızlar amerikanın savaşa müdahil olmasını istiyorlardı. Fakat olaya Amerikan kamuoyu 1. dünya savaşında olduğu gibi hazırlanmalıydı. Japonlar pasifikteki adaların bazılarının kendilerinin olduğunu iddia ediyorlardı. Bunun için amerikaya ait pearl harbor limanına saldırdılar. 5000 amerikan askeri öldü. Amerkan hükümeti bu saldırıyı aylar öncesinden bilmesine rağmen engelleyecek girişimde bulunmadı. Bu bahaneyle Amerika 1942 yılında 2. dünya savaşına müdahil oldu.

 

AMERİKANIN WİETNAM’LA SAVAŞMASI: TONKİN KÖRFEZİ OLAYI

Güneydoğu asya’nın hakimiyeti konusunda batılı güçlerle kominist çin ve sscb arasındaki mücadele gittikçe güçleniyordu. Kore savaşlarından sonra Fransa buraların hakimiyeti üzerine savaştı. Fakat başarısız olmuştu. Fransa çekilirken yerini amerika’ya bıraktı. 1964 yılında tonkin körfezinde  2 amerikan destroyerinin batırıldığı iddia ederek wietnam’a savaş açtı. Yıllar sonra anlaşıldı ki böyle olay hiç yaşanmamıştı. Amerikan alışkanlığı işte.

 

11 EYLÜL OLAYI: KENDİ KENDİNİ ÖPMEK

11 Eylül hakkında çok yorum yapılabilir. Buradaki olayın illuminatin planlaması dahilinde Amerika-ingiltere ortaklığıyla yapıldığı konusunda kanıtlar var. Olayın amacı Müslüman dünyasına baskı kurmak, Müslümanları öcü haline getirmek, 3. dünya savaşına zemin hazırlamak, ırak ve afganistanın işgaline zemin hazırlamaktı.

 

2003 IRAK’IN İŞGALİ:OLMAYAN NÜKLEER BOMBALAR

Olayı aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Amerika ve müttefikleri nükleer bombaların depolandığı iddiasıyla 2003 yılında ırak’ı işgal ettiler. Savaşın sonundada bombaları bulamadıklarını pişkin pişkin açıkladılar. Bu sayede 1 milyon kişinin katili oldular.


                                                                             ?



 


 

İLLUMİNATİNİN DÜNYAYI ŞEKİLLENDİRME GÜCÜ: SAVAŞ

İlluminati o kadar korkunç bir örgüt ki derin planlar yapıyor ve o planlamalar arkadan kim gelirse gelsin uygulanıyor. örnek olarak 1300 lerde öldürülen tapınak şövalyelerinin başı de molay ve adamlarının öcününün 1789 fransız devriminde alınmış olması. kralı asanlar şöyle bağırıyordu: de molayın öcü alındı. diğer bir örnek ise 1897 yılında sion büyük kongresinde alınan 50 yıl sonra israil devleti kararının sadece bir yıl sapmayla uygulanmış olması. 1. ve 2. dünya savaşları illuminati ve onun alt örgütlenmeleri tarafından çıkarılmıştır. şimdi 3. dünya savaşına hazırlanmaktalar. bu savaşların planı büyük mason üstadı ve illuminatinin fikir babalarından albert pike tarafından diğer bir mason olan mazzini'ye 1871 yılında gönderilen mektupta şöyle anlatılır:

' birinci dünya savaşı, illuminatinin rus çarlarını devirebilmesini ve bu ülkenin ateist olmasını sağlayacak. komünizm kurulacak ve başka hükümetleri yıkıp dinleri güçsüz kılmak için kullanılacaktı.'

'ikinci dünya savaşı, faşistler  ve siyonistler kışkırtalarak yapılacaktı. faşizmin yok edilip siyonizmin güçlenmesi amaçlanıyordu. bu savaşın iki amacı vardı.filistende kudüs merkezli bir israi devleti kurmak ve komünizmin güçlenip dünyanın yarısını ele geçirmesi ve hristiyanlıkla denk bir güç olması. toplumsal olarak yıkım zamanı gelene kadar  bu noktada kontrol altında tutulacaktı.!

'üçüncü dünya savaşı siyonistler ve müslümanlar arasında çıkacaktı. savaş hem müslüman dünyasının hem de israil devletinin yok olacağı bir savaş olacaktı. diğer toplumlar bu konuda fikir ayrılıklarına düşünceye fiziksel ,zihinsel ,ruhsal ve iktisadi olarak çökünceye kadar birbirleriyle didişmelerine neden olacaktı. ve tam dünyaya bir kaos hakim olacaktı.'

ve bundan sonra ne olacaktı:
' nihilistleri,ateistleri ve teröristleri insanların üzerine salacağız. büyük bir toplumsal yıkımı kışkırtacağız. toplum kendini korumaya çalışırken bütün değerlerini yitirecek ve biz de gerçeği şeytanın dinini ortaya çıkartacağız.'(dünyayı yöneten illuminatinin gizli tarihi-david livingstone- sayfa 206-207)(http://halitsari.blogspot.com/2012/07/dunyayi-yoneten-illuminatinin-gizli.html)

hemper bir gizli casusun anıları kitabında şöyle demektedir: tarih bütün devrimlerinin kaynağının halk isyanları olduğunu göstermiştir. müslümanların bütünlüğünün bozulduğu ve karşılıklı anlayış ortadan kalktığı anda güçleri dağıtılacaktır. ve onları yok etmemiz kolay olacaktır. '  bu sözler müslümanların içinde bulunduğu durumu ve arap baharlarının hangi amaçlarla çıkarıldığını anlatmaktadır.

david rockfeller 2000 yılında rockfeller plaza da milenyum partisinde yaptığı konuşmada dünya için 6 milyar nüfusun çok olduğunu olması gerekenin 2 milyar olduğunu belirtmişti. dah önceki yazılarımızda da belirtmiştik. nükleer bir savaş planlanıyor. insanları yok edecek. peki kendileri nasıl korunacaklar. dev sığınaklar yapıyorlar. bu sığınaklara kimlerin gideceği ve hangi araçlarla gideceği bile belli. size sadece ölmek düşecek.

1. düya savaşında 32 milyon , 2. dünya savaşında 52 milyon ölmesine rağmen illuminati nüfus kontrolü olarak istediğni elde edemedi. 1900 lü yılların başında dünya nüfusu 1,5 milyar iken 2011 aralık itibariyle 7 milyara ulaştı. bu kadar insanı yok etmenin tek yolu var: nükleer savaş
                                                                    HALİT SARI

1 Temmuz 2012 Pazar

DÜNYAYI YÖNETEN İLLUMİNATİNİN GİZLİ TARİHİ-DAVİD LİVİNGSTONE






Diğer tanıtmak istediğim bir kitap ise türkiyede mayıs 2012 'de nokta yayınları tarafından basıldı. kitabı aldım. siz sevgili dostlarıma tanıtmak istedim. çok güzel bir kitap olmuş. kitapta illuminatinin tarihini kökeninden günümüze aktarıyor. yazarın dili çok akıcı. illuminatinin tarihi, örgütlenmesi, sembollerin anlamlarını öğrenebiliyorsunuz.

KİTAPTAN BÖLÜMLER:
*Amerikan halkı ne yapmış olduğumuzu öğrenecek olsa, bizi sokak lambalarında sallandırır. george bush
*bütün bir toplumun yaşam biçimini değiştirmek için savaştan daha etkili bir yol bilmiyoruz.
*babilde kafir yahudiler putperest yöntemlerden vazgeçmekle kalmadılar. babil büyücülüğünü kendi yollarına eklediler. yahudi dininde büyücülük yasak olduğu için israilin tanrısını reddettiler. şeytanı simgeleyen baal'ı över oldular. günahlarını gizlemek içinde kabalayı tevratın tefsiri olarak sundular.
* devlet, evlilğin ve ailenin ortadan kaldırılması, zorunlu eğitim, ırk ıslahının kullanılması gibi illuminatinin çağdaş faşist yöntemlerine zemin hazırladı.

KİTABIN OLUMLU YÖNLERİ:
* Akıcı,aydınlatıcı ve insanın merak duygusunu devamlı körükleyen bir yönü var. yazarın üslubu sade ve akıcı. daha önce bilmediğiniz bilgilere kitapta kolayca ulaşabilyorsunuz.

KİTABIN OLUMSUZ YÖNLERİ:
Konular bir sıraya göre değil karışık anlatılmış. bu kafanızın karışmasına neden olabilir. ayrıca isimlerle ilgili çok ayrıntı var bunları kafanızın içinde tumanız imkansız. buda sizi bir yerde sıkıyor. kitap illuminatiyle azıcık ilgisi olanlara tamamlayıcı bir özellik sunuyor. fakat az düzeyde bilgisi olanları sıkabilir.

özetle kitabı okumanızı tavsiye ediyorum.


YayıneviNokta Kitap
Ana KategoriSiyaset - Politika
Alt KategoriSiyaset - Diğer
Sayfa Sayısı428 Sayfa
Basım Yeriİstanbul
Son Basım Tarihi2012-5
Baskı Sayısı1


DÜNYAYI YÖNETEN İLLUMİNATİNİN GİZLİ TARİHİNİN ÖZETİ:Bir ulusu fethetmenin ve köleleştirmenin iki yolu vardır:

Biri kılıçla; diğeriyse borçla. ( Amerikan Başkanı John Adams )

İlluminati dünyayı ve ulusları yöneten ve her devirde kontrolü altında tutan dünyanın en gizemli ve tehlikeli örgütüdür. Bu örgüt tüm dünyadaki çoğu politikacıyı, iş adamını, bürokratı ve kilit görevlerdeki insanları satın alarak, şantaj yaparak, tehdit ederek ya da maddi imkânlar sağlayarak dünyayı günümüze kadar kontrol etmeyi başarmıştır. Dünyayı yönetmek için savaş çıkarmaktan, katliam ve soykırım yaptırtmaktan, suni ekonomik krizler düzenleyerek ülkelere ve insanlara acı çektirmekten çekinmeyen İlluminati Örgütü, bu amaçla IMF, CFR, TLC, Bilderberg ve Masonik örgütlenmeleri kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmiştir. Trilyonlarca dolarlık bir servete sahip olan bu örgüt dünya ekonomisini ve dolayısıyla da siyasetini kontrol altına alarak tüm insanlığın geleceğine ipotek koymuştur.

İlluminatinin Gizli Tarihi, geçmişten günümüze uzanan gizli toplulukların, terörizmin ve küresel çatışmaların birbirleriyle ilintili olduğunu, birbirlerini beslediklerini ve dünyayı bir medeniyetler çatışmasına sürüklediklerini göz önüne sermektedir.

Okurken dehşete düşeceğiniz bu değerli kitap dünyayı yönetmiş hükümdarları, efsaneleri ve seçkin kan soylarını birleştiren çizgileri göstermekte ve gizemcilik, gizli topluluklar, küresel komplo teorileri ve bütün bunların hem geçmişteki hem de günümüzdeki terörist hareketlerle bağlantısını ortaya koymaktadır.

İlluminatinin Gizli Tarihi kitabı David Livingstone tarafından yazılmıştır.Kitap toplam 428 sayfadan oluşmaktadır.

Bu kitap Nokta Kitap yayınları tarafından basılmıştır.

 kitaba ulaşmak ve satın almak için burayı tıklayabilirsiniz:
http://www.maxkitap.com/kitap-illuminatinin-gizli-tarihi-david-livingstone-nokta-kitap.html

eğer bloğumuzu beğeniyorsanız üye olabilirsiniz. facebook sayfamızı beğenmek için :
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom



 HALİT SARI