24 Mayıs 2014 Cumartesi

AVRUPA İLE İMTİYAZLI ORTAKLIK HEMEN ŞİMDİ!


Türkiye'nin avrupa birliği macerası 1963 yılında avrupa ekonomik topluluğuyla (AET) ortaklık anlaşması yapmasıyla başladı. 1999'da ise avrupa birliğine üye adaylığı statüsü elde etti. üyelik için avrupa birliğiyle müzakerelere ancak 2005'te başlayabildi. türkiye'nin tam üyelik süreci hala belirsizliğini korumakta. avrupa türkiye'yi avrupa birliğine almamak için büyük ayak diretiyor. bunun sebebi olarak toparlarsak 3 sebep ortaya konuyor:
1-) avrupa birliği bir hristiyan kulübüdür. türkiye'nin bir müslüman ülke olarak avrupa birliğinde yeri yoktur.
2-) ekonomik nedenlerle türkiye avrupa birliğine girmemeledir. 10000 dolar  kişi başı geliri olan kalabalık bir ülke , her ferdi 30000 dolar ile 70000 dolar arasında yıllık gelire sahip avrupa'yı fakirleştirip aşağıya çekebilir.
3-) avrupa birliği almanya-fransa'nın kontrolünde bir siyasi birliktir. eğer türkiye avrupa birliğine girerse birliğin en kalabalık üyesi olarak avrupa birliği karar mekanizmalarında önemli haklara sahip olacak. bu avrupa'da almanya-fransa ittifakına büyük darbe vurabilir. ayrıca almanya- fransa ittifakı tarafından dışlanıp taca atılan ingiltere'yi avrupa'da tekrar önemli bir konuma getirir.


Her ne sebeple olursa olsun avrupa birliği bizim için gereklidir. bunu tam üyelikle aşmamız şu an zor gözüküyor. bunun için imtiyazlı ortaklık düşünülmeli , tartışılmalı ve planlanmalıdır. türkiye'nin neden avrupa'ya ihtiyacı vardır:
1-) türkiye son 10 yılda kişi başı milli gelirini 2500 dolardan 10000 dolara çıkarmıştır. fakat Ali BABACAN'ın itiraf ettiği gibi 10000 dolardan 11000 dolara çıkarmakta zorlanmaktadır. yani orta gelir tuzağına düşmüştür. bu sorunu ancak güçlü bir ihracat yapısı ile aşmak zorundadır. 2014 itibariyle ihracatın % 44' ü avrupa birliği ülkelerine yapılmaktadır. avrupa birliği üyesi olmayan avrupa ülkeleri hesaba katıldığında bu rakam % 60'lara yaklaşmaktadır. yine en büyük ithalataı yaptığımız ülkeler avrupa birliği ülkeleridir. türkiyenin ihracatı ithalatının ancak % 60'nı karşılamaktadır. yani % 40 cari açık oluşmaktadır. bu cari açığın oluşmasındaki en büyük sorunlardan biride vize, kota gibi sorunlardır. bu sorunlar ortadan kalkmadan cari açığı ortadan kaldırmamız mümkün görünmemektedir.
2-) yukarda görüldüğü üzere birbirimizi sevmesekte avrupa bizim en büyük ekonomik ortağımızdır. belki şu aklınıza gelebilir. ya başka pazarlara açılsak ya. bu hemen ve kolay olabilecek bir iş değildir. zamanla o da olacak avrupanın ihracat ve ithalatımızdaki payı giderek düşecektir. ama şu anda avrupa önemlidir.
3-) kültürel olmasa da evrensel ahlaki ve hukuki normlar bizim üstümüzdedir. son 10  yılda bu normlar bizim hayatımızın işleyişini kolaylaştırdı.
4-) biz kendimizi güçlü sansakta çok eksiğimiz ve çok yumuşak karnımız var. bunları halledinceye kadar avrupa birliği sıçrama tahtası olarak kullanılmalıdır.

PEKİ NEDEN ŞİMDİ AVRUPA BİRLİĞİ İLE İMTİYAZLI ORTAKLIK
1-) Hatırlarsanız imtiyazlı ortaklık kavramını almanya ve merkel atmıştı. atma sebebi de bunun türkiye tarafından kesinlikle kabul edilmeyeceği için atmıştı. bu görüşü sahiplenerek avrupa ve almanyayı köşeye sıkıştırabiliriz.
2-) şu anda türkiye isteyen , bekletilen durumdayken, imtiyazlı ortaklık ile masanın güçlü tarafında olacak, istediklerini dikte ettirebilecektir. çünkü avrupa imtiyazlı ortaklık ile türkleri avrupa birliğine almamış gibi görünecek. hristiyan tabanına şirin gözükecek. ve en önemlisi de en büyük kabusu olan genişleme konusunda üye olmak isteyenlere üyelik yerine alternatif bir yöntem önerebilecektir.
3-) imtiyazlı ortaklık ile vize , kota ve gümrük birliği anlaşmasının olmusuz yönlerini ekarte edebileceğiz. bu ihracatımız için çok önemli.
4-) bu ortaklık sadece avrupa birliği ile ekonomik ve siyasi bir anlaşma olmayacak, avrupa birliğinin anlaşma imzalıdığı ülke ve bölgesel gruplarla yapılan anlaşmalarada taraf olabileceğiz. yani bir taşla bir sürü kuş vurmuş olacak.

PEKİ TÜRKİYE'YE DAHA BAŞKA NE YARARLARI OLABİLİR!
1-) Orta gelir tuzağı kırılabilir. türkiye kısa sürede avrupa birliği üyelerinin kişi başı gelir ortalamasına yaklaşabilir. 2023 ekonomi hedefleri gerçekleşebilir.
2-) birliğe üye olmadan imtiyazlı ortaklık ile euro'nun olumsuz etkilerinden ve avrupa birliğinde oluşabilecek olumsuz ekonomik durumlardan korunabilir.
3-) türk lirasında kalarak euro'nun verceği zararları yaşamaz  kendi ekonomik olumsuzluk durumlarında kendi paramız üzerinde tasarruf hakkımızı kullanarak(deveülasyon gibi) ekonomik sıkıntıları kısa sürede atlatabiliriz(2001'de olduğu gibi) ama yunanistan örneğinde olduğu gibi euro'da kalmak zorunda kaldığı için kriz katladıkça katladı.
4-) sadece avrupa'nın ekonomik ortağı olarak avrupanın siyasi kararlarından korunmuş olacağız.

bu olay bence iyice konuşulmalı,tartışılmalı. benim görüşüm avrupa zaten ekonomik ve kültürel olarak gerileme döneminde. 30-40 yıl içerisnde de avrupa'nın nükleer savaş yüzünden yok olacağını öngörmekteyim. bu dönemi türkiye olarak palazlanma , güçlenme ve süpergüç olmak için ön hazırlık dönemi olarak kullanmalıyız.

                                                                                                                                  HALİT SARI

18 Mayıs 2014 Pazar

EN İYİ ÜCRETSİZ ONLİNE OYUNLAR

Hepimiz arada sırada sıkılırız. canımız hiçbir şey yapmak istemez. şöyle vaktimizi geçirebileceğimiz, hemen ulaşabileceğimiz oyunlar ararız. fakat oyunların çoğu çok yer kaplayan, ücretli ve hemen ulaşamayacağımız türdendir. bunun için internetten hemen ulaşabileceğimiz, ücretsiz, sadece üye olarak vakit geçirebileceğiniz oyunları tanıtmak istiyorum:

TRAVİAN

http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=144&aff_id=10578
Travian uluslararası pek çok ödüle sahip bir tarihsel strateji oyunudur. küçük bir köyü yönetmekten başlayıp, oyunda kategorilere geçtikçe büyük bir imparatorluğa kadar ulaşabilirsiniz. bu straji oyununda savaş için  taraf seçebileceğiniz üç ırk var: romalılar, galyalılar ve germenler. seçtiğiniz ırka göre toprak bakımı, silah üretimi, para kazanma, asker yetiştirme gibi tüm tarihi devletlerde görülen yaşam biçimini içindeymişsiniz gibi yaşayabilirsiniz. tek yapmanız gereken ücretsiz üye olup oynamaya başlamak:   DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ.


http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=1956&aff_id=10578


War Thunder 2. dünya savaşında uçaklar üzerinde geçen çok ouynculu bir oyun. oyunda 5 ülkeden birini seçiyorsunuz: abd, ingiltere, sscb, japonya, almanya. war thunder gerçekçi simulasyonlara sahip harika bir oyun. grafikler nvidia destekli. oyuna seçtiğiniz ülkenin 2 uçağıyla başlıyorsunuz. 3 tane canınız oluyor. canlarınız bitince ölmüş oluyorsunuz: DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ.

http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=2070&aff_id=10578

Aion 65 seviyeli bir oyun. daha önce paralı bir oyun iken ücretsiz oynanabilen bir oyun haline dönüşmüş durumda . ücretsiz uygulamada 2 karakter seçebilirken, ücretlide 8 karakter seçebiliyorsunuz. oyuna ücretsiz olarak kayıt yaptırıp giriş yaptıktan sonra 2 ırktan birini seçebiliyorsunuz:asmodian ve elyios. daha sonra 6 karakter den birini seçiyorsunuz; savaşçı, rahip,mühendis, sanatçı, büyücü, şifacı. daha sonra karakter yaratma ekranına gelip oyunların en detaylı karakter yaratma yeteneğina sahip aion'da istediğiniz karakteri yaratabilirsiniz. bir diğer özellik ise oyunda ihtiyaçlarınız giderecek dükkanların olması:
DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ.

WORLD OF TANKS
http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=560&aff_id=10578
BU OYUNA GÖZ ATMAK VE ÜCRETSİZ ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ
İkinci dünya savaşını tanklarla deneyimlemek istermisiniz? world of tanks bu deneyime sizi davet ediyor. öncelikle oyuna üye olup daha sonra oyunu bilgisayarınıza indiriyorsunuz. abd, sovyetler, ingiliz,alman veya fransız tanklarından birisini seçebiliyorsunuz. 240 'tan fazla tank ve zırhlı aracı deneyimleme şansına sahipsiniz. DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYINIZ.

TWİTTER'DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

11 Mayıs 2014 Pazar

UYGULAMALARLA VE TARTIŞMALARLA ELLİOT DALGA PRENSİBİ-TUNCER ŞENGÖZ




DR'da KİTABI İNCELEMEK VE % 40 İNDİRİMLE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

                  KİTABI GİTTİGİDİYOR'DA İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN


KİTABIN ADI:UYGULAMALARLA VE TARTIŞMALARLA ELLİOT DALGA PRENSİBİ
KİTABIN KONUSU: EKONOMİ>FİNANS>BORSA
YAYINEVİ: CİNİUS YAYINLARI
BASIM YILI: 2014
SAYFA SAYISI:272 

Tuncer ŞENGÖZ daha önceden yayınladığı eserini tekrar düzenleyerek nisan 2014 ten itibaren cinius yayınları aracılığıyla yayına soktu. Bu kitaptan hemen edindim. Biliyorsunuz borsa yorumculuğu yapmaya çalışıyoruz. 2007 yılında üye olduğum borsamatik> zaybaba forum> sözel sorular sayısal cevaplar forumunda borsa dostlarımızla beraber teknik temel analiz yapmaya çalışıyorduk. Teknik ve temel analizlerde mutlaka eksikliklerimiz olsa da kendimizi yetiştirmeye çalıştık. Devamlı da kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Teknik analiz bir derya. Binlerce teknik analiz çeşidi ve programları var. Fakat bunların zirvesi olarak gördüğüm elliot analizi hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bende Halit bu kadar borsaya emek verdin Elliot’u öğrenmezsen hiçbir önemi yok dedim. Buna nereden başlayabilirim dedim. Türkçe’de fazla kaynak yok. Yabancı dilimizde yok. İnternetten araştırırken hissenet’te teknik analiz bölümünde elliot’la uğraşan arkadaşları izlemeye başladım. Önce sistematik soygun teşebbüslerinde acemiew, elliot, altnygt, jasmine el gibi yorumcuları takip etmeye başladım. Hatta onlar yüzünden ve insanlara saldırılar yüzünden bazı yorumcularla yazı kavgası yapmaya nail oldum. Sonra oğlum Halit  bu iş böyle olmayacak diye sayın Tuncer ŞENGÖZ’ün ‘uygulamalarla ve tartışmalarla elit dalga prensipleri kitabını’ aldım:

UYGULAMALARLA VE TARTIŞMALARLA ELLİOT DALGA PRENSİBİ

 Öncelikle türkçe’de başka bu konu’da kaynak olmadığını düşündüğüm veya bilmediğim için  kitap alternatifsiz. Bunun hakkını Tuncer ŞENGÖZ öğretmen ve akıcı üslubuyla daha okunur kılıyor. Kitap borsa ve teknik analiz için kütüphanelerde bulunması gereken başvuru kitabı. Kitabın teknik kısmını anlatırken verdiği örnek grafiklerle de  öğrenmeyi kalıcı hale getirmeyi amaçlamış.

KİTABIN İÇERİĞİ:
  1. Ralp Nelson Elliot
  2. Ritimler Ve Döngüler
  3. Fraktal Yapılar, Dalgalar, Elliot Dalga Prensipleri
  4. Temel Kalıplar Ve Dalga Karakteri
A) İtki       B) Düzeltme    C) İtki Alt Dalgalar   D) Düzeltme Alt Dalgalar  E) 5+3 Çevrimi
5. Mesafe Kateden Dalgalar
A)İtki    B) Almaşıklık İlkesi  C) Eşitlik İlkesi  D) Güdük Dalga E)Kanallar   F) İlerleyen Diyagonal     G) Sonlanan Diyoganal     H) İtkisel Dalgalar Nasıl Sona Erer
6. Düzeltmeler
A) Zigzaglar          B) Yassılar             C) Üçgenler           D) Birleşik Düzeltmeler
7. Rsı Ve Dalga Yapıları
8-) Omuz Baş Omuz Formasyonu
9-) Fibonacci Sayı Serisi
A) Fibonacci Sayıları    B) Fibonacci’nin Tavşanları  C) Fibonacci Sayılarıbın Özellikleri
D) Altın Oran     E) Altın Dikdörtgen       F) Altın Spiral     G) Ritimler Ve Döngüler
H) Fibonacci Sayı Serisi Ve Estetik  I) Fibonacci Sayı Serisi Ve İnsan Bedeni
İ) İnsan Etkinliklerinde Altın Oran
10-) Grup Dinamiği, Geri Besleme Döngüleri, Fibonacci Spirali
11-) Borsalar, Büyük Cisimler Ve Kuantum Mekaniği


Genel olarak kitap içeriği böyle. Fakat şu şekilde düşünmeyin: ben bu kitabı alınca borsa profosör’ü olacağım. Çok çalışmayı, teknik analizde kendini geliştirmeyi içeren bir alan. En önemlisi de ihtimallar dünyası olan elliot’ta çalışma yetmiyor. İyi bir yorum becerisi de getiriyor. Tuncer ŞENGÖZ’e eline sağlık diyelim. Kendisinin bloğu var. Buradan takip edebilirsiniz:

Olaylarla ilgili  yorumlarına gelince; dünya tarihini elliot dalgalarıyla açıklarken görüşlerinden kaynaklana yanlış yorumlama yöntemi mevcut. Veyahut ben tam zıt görüşte olduğum için öyle algılıyorum.  Bence Tuncer ŞENGÖZ’de muhteşem bir bilimsel analitik yöntem var. Fakat yorumlamaya geldiği zaman bunu yapamadığını düşünüyorum. Onun için diyorum ki muhteşem bir nesnel ( bilimse uygulamalarda harika), berbat bir öznelsin( yorum gerektiren konularda berbat) tuncer hocam. Birde twitter’da şu beyaz Türklere özgü entellüktüel triplerinden nefret ediyorum. Kitabı mutlaka alın okuyun, okutturun. Başucunuza mı koyarsınız, yastık altına mı koyarsınız bilemem. Saygılarımla.
                                                                                                                       Halit SARI

DR'da KİTABI İNCELEMEK VE % 40 İNDİRİMLE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

                   KİTABI GİTTİGİDİYOR'DA İNCELEMEK VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

BU KİTABI AVANTAJİX ÜZERİNDEN ALIRSANIZ DAHA UCUZA GETİRMİŞ OLURSUNUZ. AVANTAJLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA 
http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=296&aff_id=10578&url=http%3A%2F%2Fwww.avantajix.com%2F

10 Mayıs 2014 Cumartesi

YENİ BLOĞUMUZ YAYINDA- http://www.ilgincbilgilerhs.blogspot.com.tr/

http://www.ilgincbilgilerhs.blogspot.com.tr/

yeni bir bloğumuzu yayın hayatına daha soktuk.  http://halitsari.blogspot.com/ yayın hayatına başlayalı 2 yıl oldu. bu 2 yılda 150 bin ziyaretçi 500 bin görünteleme sağladı. fakat en çok istediğim   ayda ağır yazı yazabileceğim bir site'den ziyade dikkatime çeken ilgincime giden  bir bilgiyi paylaşabileceğim bir mecra ihtiyacı doğdu. hoşuma giden bir söz, dikkat çeken bir haber, duyunca aaa öylemiymiş diyebileceğimiz twitter havasında bir blog' a ihtiyaç hasıl olduğunu düşünüyorum.umarım ilgincinize gider efendim. buyrun burdan başlayın:

http://www.ilgincbilgilerhs.blogspot.com.tr/

9 Mayıs 2014 Cuma

AVANTAJİX- ALIŞVERİŞTEN PARA KAZANDIRAN SİTE



http://tr.rdrtr.com/aff_c?offer_id=296&aff_id=10578&url=http%3A%2F%2Fwww.avantajix.com%2F

Sizi bir internet sitesi ile tanıştırmak istiyorum: AVANTAJİX. Bu sitenin en büyük özelliği yaptığınız alışverişlerden para kazandıran site. bu site doğrudan mal veya ürün satmıyor. yaptığı iş bu site aracılığı üye alışveriş sitelerinden yaptığınız alışverişin bir  kısmını size geri ödüyor. sistem şöyle çalışıyor:

1- öncelikle avantajix'e üye oluyorsunuz:
AVANTAJİX ÜYE FORMUNA ULAŞMAK VEYA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ


2- Daha sonra alışveriş yapmak istediğiniz siteyi seçip AVANTAJİX bağlantısı üzeinden o siteye erişim sağlıyorsunuz. sizler için o sitelerden bir kısmını buraya ekledim. sitelerin üzerine tıklayarak avantajix'in bu sitelerde alışverişlerinizde size ne kadar geri dönüşüm yaptıklarını görebilirsiniz:
GİTTİGİDİYOR     MARKAFONİ     TCHİBO     ÇİÇEKSEPETİ      KLİKSA       N11COM

TEKNOSA       ARZUM    TÜRKHAVAYOLLARI    HEPSİBURADA    GOLD    TATİLCOM

GROUPON     SUNEXPRESS       DOMİNOS        VESTEL        MODANİSA     

DAHA FAZLA SİTE İÇİN TIKLAYINIZ

3-) alışverişinizi AVANTAJİX bağlantısı üzerinden ulaştığınız siteden yaptığınız takdirde belirtilen tutar sizin AVNTAJİX'DEKİ hesabınıza yansıtılıyor. örneğin gittigidiyor'dan 1000 tl lik bilgisayar aldınız. geri dönüşüm oranı % 2,4. yani sizin hesabınıza 24 lira yatırılıyor. bir başka deyişle 24 liralık indirim kapmış oluyorsunuz.
bunun için sadece yapmanız gereken üye olup AVANTAJİX bağlantısını kullanarak alışveriş yapmak:

AVANTAJİX ÜYE FORMUNA ULAŞMAK VEYA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

4-) AVANTAJİX'in bir başka avantajı da size alışveriş kuponu sağlanması. AVANTAJİX bağlantısıyla kupon avantajı  olan siteden alışveriş yaptığınızda hem kupun hem o sitenin alışveriş indiriminden yararlanıyorsunuz.
 AVANTAJİX İNDİRİM KUPONLARINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

http://tr.rdrtr.com/SH7sy