28 Eylül 2014 Pazar

KİLO VERMEK! AYDA BASİT DÜZENLEMELERLE KİLO VERİN!

Hepimizin en büyük problemlerinden birisi aldığımız kilolar ve aldığımız kiloları verememek. Kilo verememenin en büyük sebeplerinden birisi alışkanlıklarımızdan vazgeçememiz, sabırsız olmamız daha da önemlisi irademize sahip çıkamamız. Gelin hep birlikte şimdi hayatınızda küçük düzeltmelerle kilo verimini kolaylaştırabileceğimiz üzerine düşünelim:
1-) Sadece kilo vermekte değil diğer alışkanlıkları kazanırkende bir sınır vardır: 21 gün sınırı. Hepimiz bir karar alırız. fakat 3-5-7-10 gün sonra bırakırız. eğer kilo vermekte başarılı olmak istiyorsak başladığımız diyetlerde 21 gün sınırını geçmek zorundayız.
2-)  Bugün tartıya çıktınız mı? Kilo vermek istiyorsanız her gün tartıya çıkın. Vücudunuzdan günlük kalori değişimlerinin farkına varın. Kendinize 1 kg almayı izin vermeyin. Tartıya çıktığınızda mutlaka bunu yazın ve bunu bir sonraki günkü kilonuzla karşılaştırın. 
3-)  Bel çevresi; bel çevresi erkeklerde 94 cm'i ve kadınlarda 88 cm'i geçmemelidir. Bel çevrenizin ölçüsüne dikkat edin. 
4-) Çok iyi kahvaltı edin. Gece besinsiz kaldığı için vücut kahvaltıyla hem güç kazanır hem gün içinde ihtiyacı olan enerjiyi kazanmış olur.
5-) Et yiyin.Hem protein açısından zenginliğiyle kaslarınızı destekleyecek olan et ürünleri, aynı zamanda sindirimi için vücutta fazladan işlemlerden geçtiğinden ötürü metabolizma hızınızı artıracaktır. Normalde et yiyen kilo verir. Yani et kilo verdirmeye yardımcıdır. Fakat biz etin yanında ekmek,meşrubat,tatlıyı aynı anda tükettiğimiz için vücut hiç birini eritemez ve kiloya dönüştürür.
6_) Öğün atlamayın. Bazen bir öğün  atladığınızda metabolizma alarma geçer. kıtlık durumu denilen bu olayda vücut besinleri az olsa bile yağa dönüştürür. ne kadar az yersenin yiyin kilo veremezsiniz.
7) Bol su tüketin. metabolizmanın günlük 2-2,5 litre suya ihtiyacı vardır. Vücuda su alımı azaldığında vücutta asit miktarı artar. besinlerin hazmedilmesi zorlaşır.

6 Eylül 2014 Cumartesi

EN İYİ VE FARKLI POLİTİK- SİYASİ YABANCI DİZİLER


  Bizi twitter'dan takip için: https://twitter.com/halitsari07


THE ASSETS:
2014 yapımı bir mini dizi olan The Assets gerçek bir olaya dayanıyor. Amerikan tarihinin  en büyük karşı casusluk olayı olarak bilinir. Cia ajanı Aldrich AMES ABD'nin bütün önemli bilgilerini sovyetler birliğine satmıştı. 1985'te başlayan ancak 1994 yılında sonlandırabilen bir kovalamacanın hikayesi Sandra Grimes ve Jeanne Vertefeuille'ın yazmış olduğu Circle of Treason: A CIA Account of Traitor Aldrich Ames and the Men He Betrayed kitabından uyarlanan dizi 8 bölümden oluşuyor. Casuslık kovalamacaların sevenler ve soğuk savaş dönemini hatırlamak isteyenler için önemli bir dizi.  Broadchurc'ten tanıdığımız Jodie WHİTTAKIR ve Aldrich AMES rolündeki Paul RYHS çok başarılı oyunculuk sergiliyorlar.


RUBİCON:
2010 Yılında american AMC kanalı tarafından 13 bölümlük bir mini dizi olarak planlanan Rubicon adını italyadaki Rubicon nehrinden alıyor. Roma İmparatorluğu zamanında Rubicon'u geçmek türkçedeki dönüşü olmayan yola girmek deyimiyle aynı anlamı taşıyor. Filmin konusu ise Cia'de görevli bir analist grubun terör olaylarının analizini yaparken olayın amerikaya ve ilginç yerlere dayanması ile gelgitli ve sıkıntılı yaşamları anlatılmaktadır. Dizi aslında o kadar başarılı olduki ikinci sezonuda yapılabilir düşüncesindeyken konunun gittiği yer önemli amerikan iç siyaseti ile ilgili olduğundan dolayı(örnek: 11 eylül) dizinin devam etmediğini düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Mutlaka seyredilmesi gereken bir dizi.


BORGEN:
Daha önce kendisine özel bir tanıtım hazırladığımız borgen 2010 yapımı 3 sezon süren bir danimarka dizisi. Danimarka'da küçük bir partinin genel başkanıyken iktidar partisinin ve anamuhalefet partisinin yaptığı hatalardan dolayı başbakan koltuğuna oturan Birgitte Nyborg'un hayat hikayesini anlatan dizi'de her bölümde çıkan sorunlar çözülmeye çalışırken ana konu akmaya devam ediyor. Daha önceki borgen tantımımız için tıklayınız:http://halitsari.blogspot.com/2013/10/borgen-tanitim.html



THE KENNEDYS:
Adından da anlaşılacağı üzere en önemli amerikan başkanlarından John KENNEDY'nin hayatı, ölümü ve diğer kennedy'lerin başına gelenler kronolojik olarak aktarılmakta. The KENNEDYS 2011 kanada yapımı 8 bölümlük bir mini dizi. Dizi'yi ilginç kılan ise amerika'da başına gelenler. dizi çok aşırı eleştiri aldığı. çoğu kanal tarafından yayınlanmadı. dizi'nin bu kadar lince maruz kalması insanda izlenme arzusu oluşturyor. ayrıca oyunculuğunu çok beğendiğim KENNEDY rolündeki Greg KİNNEAR ve babası rolündeki Tom WİLKİNSON'un oyunculukları izlemeye değer.



HOUSE OF CARDS:
Amerikan kablosuz kanalı Netflix tarafından yayınlanan House of Cards 2. sezonunu tamamlamıştır. Her iki sezonda 13 bölümden oluşmaktadır. Ünlü yönetmen David FİNCHER'da yapımcı yönetmen koltuğunda. Kurgusal bir olaydan yola çıkan HOUSE of CARDS Francis UNDERWOOD isimli bir politikacının yükselişini anlatmaktadır. basamakları çıkarkende hırsı, yaptığı çirkeflikleri olumsuz manada insanın sınırları zorlayışını anlatan harikulade bir yapım. kısaca Kevin SPACEY ve Robin WRİGHT döktürmüşler diyebiliriz.


HOMELAND:
American Showtime kanalı tarafından 4. sezonu yayınlanacak dizinin konusu el kaide tarafından kaçırılan bir askerin(Nick BRODY-)  ülkesine dönmesi herkesi sevindirmiştir. Ancak bu durumdan bir kişi şüphelidir. Cia ajanı carrie MATHİSON. O BRODY'nin taraf değiştirmiş biri olduğuna inamaktadır. hem bu durumu açığa çıkarmaya çalışacak hem de kendi sorunlarıyla baş etmeye çalışacaktır.claire  DANES'in şiir gibi oyunculuk çıkarttığı ve bunun ödüllerini topladığı ortamda çıtayı giderek yükseltiyor. Bina çekimleri kadar bol saha çekimleriyle dizi benzerlerine bariz üstünlük sağlıyor. Dizinin kendi adıma nefret ettiğim tarafı aile bölümleri.
Dizinin 4. sezonu 6  ekimde başlayacak. 3-5 bölümü istanbul'da  geçecek. işin garip tarafı da 4. sezon için showtime  tarafından yayımlanan afişi bizim elitist lümpenleri çıldırtacak gibi duruyor.

                                                                                                                HALİT SARI



  Bizi twitter'dan takip için: https://twitter.com/halitsari07