24 Ocak 2015 Cumartesi

DİKKAT ÇEKİCİ EN İYİ FİLMLER(2014)

2014  Yılında dikkat çeken filmlerden en iyi olanları kendimce paylaşmak istedim:

1-) EN İYİ BİLİMKURGU(1):    Interstellar- Yıldızlararası


   Deha yönetmen christopher nolan ve astrofiziğe yıllarını vermiş kip thorn den mütiş bir film... Filim sinema tarihini en iyi bilim kurgularından biri adeta. Solucan deliği, karadelikler, 5 boyutluluk, izafiyet ve kuantum teorisine kendisini dayandırıyor...


2-) EN İYİ BİLİMKURGU(2):   Edge of Tomorrow-  Yarının Sınırında

  Yönetmen Doug Liman ve usta oyuncu Tom Cruise imzalı Film en beğenilen bilimkurgu arasına girdi bile. başka filmlerin harmanlanması diye eleştirilse de farklı bakış açısı getiriyor.


3-) EN İYİ BİLİMKURGU(3):   LUCY


Lucy orjinal olan senaryosu dolayısıyla çok begendim ve konusu çok hoşuma giiti.Yanlız bu kadar güzel bir konunun yanlış yönetmen tarafından çekildiğini düşünüyorum.


4-) EN İYİ ÖZGÜN SENARYO(1): NİGHTCRAWLER- GECE VURGUNU


Günümüz küreselleşen toplumunda para kazanmak için her yol mübahtır; düşüncesini çok iyi bir oyunculuk performansıyla işleyen film.Jake Gyllenhaal un Oscar larda adaylık alamaması tam bir fiyasko. Yılın en iyi performanslarından biriydi. Yazık olmuş..Oscar ların son yıllarda gözümden düşen değerinin iyice yerlerde olmasına sebep oldu. Film de Gyllenhaal un performansıda unutulmazdı.


5-) EN İYİ ÖZGÜN SENARYO(2): HER


 Son yıllarda izlediğim en sıradışı filmlerden biriydi..insanların ne denli teknolojisiyle içiçe yaşadığı ve kendilerini izole edişi içten ve duyguları ve kelimelere katarak şiirselleşen iyi bir filmdi...
 
 6-) EN İYİ ÖZGÜN SENARYO(3):GONE GIRL- KAYIP KIZ


Film kesinlikle güzeldi. Fakat aklıma tek takılan kısmı acaba sonu biraz askıda mı kaldı? Son olarak şeçilen müzik ve altan alta verilmek istenen toplumsal mesajlar; medyanın yargısız infazı,toplumda kimsenin uymadığı fakat hep iyi bir şeymiş gibi dillendirilen eş seçimindeki ütopik kriterler ve bunların getirdiği hüznün filme iyi yansıtıldıgını düşünüyorum.Tamda David Fincher çizgisinde bir film.
 
7) EN İYİ BİYOGRAFİ: THE IMITATİON GAME-YAPAY OYUN
 
 
Bilgisayar'ın babası ve geçen yüzyılda dünyada yaşamış en zeki insanlardan biri olan matematikçi Alan Turing'in, kendisi gibi gay olan matematikçi Andrew Hodges'un, 1983 yılında çıkan "Alan Turing: The Enigma" adlı kitabı baz alınarak hazırlanmış hayat hikâyesi. Benedict Cumberbatch ve Matthew Goode dikkat çekici bir oyunculuk gösteriyorlar filmde.

8) EN İYİ TEK MEKAN FİLMİ: LOCKE
 

Sahip olduğu her şeyi bir gecede, bir kaç saatte kendi elleriyle yok eden bir adamın hikayesi. Biraz daha zorlaştıralım, gerçek zamanlı olsun tam 1 saat 24 dakika. Hatta tek mekanda geçsin, tek bir oyuncuyla. İzleyici kızsın, acı bir tebessüm oluşsun yüzünde, gözleri dolsun. Hayata 1-0 yenik başlasak ta bir şeyleri doğru yapmak elimizde diyor Steven Knight. Ama en büyük övgü elbette çok sevgili Tom Hardy için.



10 Ocak 2015 Cumartesi

FRANSA'DAKİ OLAYLARIN (CHARLİE HEBDO BASKINI) PERDE ARKASI

07 OCAK'TA PARİSTE HZ. MUHAMMED'İN(S.A.V) KARİKATÜRLERİNİ ÇİZDİĞİ GEREKÇESİYLE CHARLİE HEBDO ADLI DERGİYE BASKIN DÜZENLENDİ. BASKINDA 10 DERGİ ÇALIŞANI VE 2 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ.
saldırıyı gerçekleştiren Cezayir kökenli iki kardeş olan Cherif ve Said Kouachi'n saldırıyı yemen el kaidesinin emriyle işledikleri iddia ediliyor. iki kardeşte parisin kuzeyinde bir matbaa'da kıstırılarak öldürüldü.
Saldırıyı gerçekleştiren Cezayir kökenli iki kardeş olan Cherif ve Said Kouachi'n saldırıyı yemen el kaidesinin emriyle işledikleri iddia ediliyor. İki kardeşte parisin kuzeyinde bir matbaa'da kıstırılarak öldürüldü.

Herkes şimdi şu soruyu soruyor: karikatür yayınlanalı uzun zaman oldu.  Benzer karikatürler ilk defa Danimarka'da yayınlanmasına rağmen bu ülke'de buna benzer  bir olay olmadı da durup dururken neden paris seçildi. Aslında bunun iki nedeni var. Birincisi kısa vadeli amaç: Uluslararası mafya(illuminati-siyonizm) kendine muhalif durumları hemen cezalandırma eğilimindedir. bunu en son rusya ve paris örneğinde gördük. Pekala paris'e kesilen cezanın sebebi neydi:

02 ARALIK 2014 TARİHİNDE FRANSA FİLİSTİN'İ TANIDIĞINI AÇIKLADI. BU TANIMANIN ARDINDAN MEDYA'DA BUNDAN DOLAYI İSRAİL'İN ÇOK RAHATSIZ OLDUĞU DİLE GETİRİLDİ. İSVEÇ,HOLLANDA, İSPANYA'NIN ARDINDAN FRANSA GİBİ GÜÇLÜ DEVLETİN TANIMASI ZİNCİRLEME REAKSİYON GETİRECEĞİ ENDİŞESİ İLE ULUSLARARASI MAFYA HESABI KESTİ.

 
 Uzun vadeli amaca gelirsek uluslararası baronlar planlı çıkarttıkları 2008'deki ekonomik kriz ile paraların değerlerini sıfırladılar. bundaki en büyük amaç ise uzun vadede dünyayı tek para birimine sürüklemekti.  fakat bu o kadar kolay bir işlem olmadığı için uzun vadeli planlarla kontrollü krizler çıkartılması. bunun sonucunda da sosyo-ekonomik patlamaların sağlanması. avrupa'da bu meyvelerini verdi:
IRKÇILIK FAALİYETLERİ ÖNCE KUZEY ÜLKELERİ(İSVEÇ, NORVEÇ) GİBİ ZENGİN, İNSAN NÜFUSUNUN DÜŞÜK OLDUĞU YERLERDE DENENDİ. CAMİLER KUNDAKLANDI. CAMİLERE DOMUZ BAĞIRSAĞI BIRAKILDI.
İKİNCİ PLANA GEÇİLDİ. MERKEZ ÜLKE OLAN ALMANYA'DA MÜSLÜMANLARA AİT YERLERE SALDIRILAR DÜZENLENDİ. BUNUNLADA KALMADI PEGİDA ADLI BİR KURULUŞ İCAT ETTİLER. PEGİDA'NIN AMACI GÖÇMENLERİN ÜLKELERİN GERÇEK SAHİPLERİNİN HAKLARINI YEDİĞİ VE GÖÇMENLERİN GELDİKLERİ YERE DÖNMELERİ VEYA HAKLARININ KISITLANMASI ŞEKLİNDEKİ GÖRÜŞLERLE ULULARARASI MAFYA'NIN IRKÇILIĞI MEŞRULAŞTIRMA GİRİŞİMİ BAŞLADI. FAKAT ALMANYADAKİ 5-6 MİLYON GÖÇMEN NÜFUSTA AĞIRLIK TÜRK VE FASLILARDA. İKİ TOPLUMDA UYSAL VE DEVLETLE BARIŞIK PROFİL ÇİZİYOR.


ÜÇÜNCÜ PLANA GEÇİLDİ. IRKÇI DALGANIN TÜM AVRUPA'YA YAYILMASI VE IRKÇILIĞA MAZERET YARATMAK İÇİN FRANSA'DAKİ OLAY KURGULANDI. FRANSA'NIN OLAYLARIN MERKEZİNDE OLMASININ AMACI AVRUPA'NIN EN BÜYÜK GÖÇMEN VE MÜSLÜMAN NÜFUSUNA SAHİP OLMASI. MALESEF FRANSADAKİ BÜTÜN UYUŞTURUCU, MAFYALAŞMA KUZEY AFRİKA KÖKENLİ MÜSLÜMANLARIN ELLERİNDE. TOPLUMSAL OLAYLARDA KULLANILMALARI KOLAY. ULULARARSI MAFYA AVRUPADA BEYAZ IRKI GÖÇMENLER ÜZERİNE KIŞKIRTMAK, GÖÇMENLERİ DE KARŞILIK VEREREK SOSYAL KARGAŞAYA YOL AÇMAK VE BUNU BİR KISIR DÖNGÜ HALİNE GETİRMEK İSTİYOR.


PEKİ BUNUNLA AMAÇLANAN NE?



AVRUPADA SOSYAL KARGAŞA YARATARAK AVRUPALILARLA GÖÇMENLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEK, IRKKÇILIK DALGASI YARATMAK VE İSYANLARLA HAYATI ÇEKİLMEZ HALE GETİRMEK


DAHA SONRA KARGAŞAYI ÖNLEME AMAÇLI DEVLETLER TARAFINDAN SERT YASALARIN ÇIKARILMASI. DEVLETİ POİS DEVLETİ HALİNE GETİRMEK. DEVLETLE TOPLUMU KARŞI KARŞIYA GETİRMEK


DAHA SONRA BELİRLİ GRUPLAR VE KİŞİLER TARAFINDAN DEVLETLERDE DİKTATÖRLÜK EĞİLİMLERİNİN BAŞLAMASI

SON AŞAMADA SOSYAL KARGAŞA VE EKONOMİK ÇÖKÜNTÜ İÇİNDEKİ ULUS DEVLETLERİN KONUMUNUN SORGULANMASI



HALİT SARI
TWİTTER'DAN TAKİP ET:https://twitter.com/halitsari07