25 Nisan 2015 Cumartesi

DOSTLUKTAN ÇARK ETME GÖNÜL!




İnsanda kalpten kalbe yol vardır. 
Hattı tamamlayan değerli arkadaşdır. 
Gel dostluktan çark etme gönül, 
Bunun öbür dünyası da vardır. 

Birisini silmek çok kolay, kazanmak zor. 
Zamanı gelir insana yalnızlık kor.  
Hata insana, affetmek Allaha mahsus, 
Dostluk üzerine gel de biraz da sen kafa yor. 

Aşk dediğin buhran, birkaç damla gözyaşı, 
Geçiyor insanın zamanı, ömrü, yaşı. 
Yaşın gelmiş otuza inmez dokuza esra,   
 Bırak kini, nefreti söndür bu ataşı. 

 Hayat bir heves, ömür bir yalandan ibaret. 
 Bu dünyayı bırak, öbür dünyayı imar et. 
 Bu dünyayı yapıp, bir gönlü yıkmakta değil, 
 İki dünya için gönül yapmak maharet. 

 Gönlümü yıkarsan suçu başkasında arama. 
 Kin güdüpte tuz basma acılı yarama. 
 Sorar bir gün hesabını bunun senden yaradan, 
 Bunun hesabını şimdi veremezsen yarın kor ama

                                                     

19 Nisan 2015 Pazar

TÜRKİYE'NİN EN İYİ ALERJİ (İMMUNOLOJİ) UZMANLARI(DOKTORLARI)


Prof. Dr. Cengiz Kırmaz(izmir)

izmir de yaşayan cengiz hoca türkiye nin en iyi alerji doktorlarından kabul etmektedir. özellikle hastalarından gelen yorumlar cengiz bey'in bunu sonuna kadar hakettiğini göstermektedir. özellikle tanı konulamayan alerji durumlarını ortaya çıkarmasıyla ünlüdür. herhangi bir hastanede çalımamaktadır. kendi muayenehanesi vardır.

İletişim bilgileri

İzmir Alerji Merkezi (Prof. Dr. Cengiz Kırmaz Muayenehanesi)Martı Tower (Sunucu Plaza A-Blok) Kat:12 No:1205 (İzmir Bayraklı)


Prof. Dr. Nuran Türkçapar(istanbul)

istanbulda ikamet eden nuran hoca hastaları tarafından doktordan ziyade anne olarak tarif edilir .


 

Acıbadem Kadıköy Hastanesi

  Acıbadem Cad.Tekin Sok.No:8  Kadıköy, İstanbul

 

Prof. Dr. Göksal Keskin(ANKARA)


göksal hoca sakinliği ve detaylıca incelemeleriyle meşhurdur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları ABD, İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyeliği yapmaktadır.

  iletişim:   Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları ABD, İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi,
Reşat Nuri sok, Çankaya Parkevleri,No: 52, D Blok, daire :44- A.Ayrancı-Ankara    
 TEL: 0532- 716-3694   


Prof. Dr. Ali Şengül(ANTALYA)

alanında ve yan alanlarında çok dikkatli ve araştırmacı bir doktor olduğu söyleniyor. 

Medical Park Antalya Hastanesi

 Fener Mah. Tekelioğlu Cad. No: 7 Lara

Muratpaşa, Antalya 


uzm. dr. Feridun Gürlek(BURSA)
 Bir hasta yorumu:
alerjide en iyilerden biri. gönül rahatlığı ile muayene olabilirsiniz. ben gittim tüm dertlerime şifa oldu ,çok güzel tedavi oldum tane tane anlatıyor ne derdim olduğunu buradan ona çok teşekkür ediyorum.

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Yıldırım, Bursa



ALERJİ NEDİR? ALERJİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR? ALERJİ TESTLERİ NELERDİR?

Vücudun otoimmün sistemi yani bağışıklık sistemi zararlı olmayan bazı maddelere karşı aşırı reaksiyon gösterir. bu duruma alerji, reaksiyon gösterilen duruma alerjen denir. herkesin alerjisi olur fakat alerjenleri farklıdır.

Alerji belirtileri kaşıntı, kurdeşen ya da astım, alerjik rinit (saman nezlesi) belirtileri, hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı olarak görülebilir. Kişi, eğer bazı maddelerle temasından dolayı alerji oluyorsa, o maddenin uzaklaştırılması ile sorun çözümlenmiş olur.


Alerji çeşitleri

Genel alerjikler

 



ALERJİDE TANI KOYMAYA YARDIMCI OLAN TESTLER:
1. Prick (Epidermal) Test
  Test, deriye alerjen sıvı dökülüp, alerjenin ince uçlu özel iğneler (lancet) ile deriye enjekte edilmesi yöntemiyle yapılır. Testte, genelde, en sık karşılaşılan, polen, ev tozu, gıda, hayvan tüyleri ve küf gibi alerjenler kullanılır. Test uygulandıktan sonra 10-15 dakika beklenir ve sonrasında derinin gösterdiği reaksiyonlara göre değerlendirme yapılır. Yapılan birçok çalışmada prick testte en yüksek pozitiflik oranının ev tozu akarlarına karşı olduğu saptanmıştır.


  2. Intradermal Test
 Bu testin amacı prick test ile aynıdır fakat uygulanan yöntem farklıdır. Intradermal testte alerjenler, ince uçlu bir enjektör ile derinin daha derin kısmına çok küçük miktarlarda enjekte edilir.Bu test genelde, prick deri testinde alerji yaptığı düşünülen maddeye karşı reaksiyon oluşmadığında, daha da kesin sonuç elde etmek için kullanılır.

3. Yama Testi
  Yama testinde, diğer iki testten faklı olarak, sonuç alınması daha uzun sürer. Deri yama testinde, alerjen deriye sürülerek, üzerine steril bant yapıştırılır ve 24 ila 72 saat beklenir.yama testi
Test süresince, uygulanan materyaller yerinden çıkarılmamalı ya da ıslatılmamalıdır. Bu test, en çok, kontakt dermatit (temas egzaması) denilen cilt alerjisinin tanısında kullanılır.




 Kan Testleri
 Alerji kan testleri, deri testleri kadar duyarlı değildir ve genellikle, çocuklar ve ağır deri reaksiyonları gösteren kişilerde olduğu gibi deri testlerinin uygulanamadığı ya da uygulanmasının zor olduğu durumlarda kullanılır.
Kullanılan en yaygın kan testi türü, vücudun belirli alerjenlere tepki olarak oluşturduğu immunglobulin E (IgE) antikorunun kandaki düzeyini ölçer. IgE düzeyleri, genellikle alerji veya astım olan kişilerde daha fazladır. Spesifik IgE antikor testi ise kişide belli bir madde veya maddelere karşı alerji benzeri belirtiler varsa yapılır. Radyoallergosorbent testi (RAST) gibi diğer kan testleri ise daha detaylı bilgi sağlamak için kullanılır.

NOT: ALERJİ TANI TEDAVİSİ İÇİN İMMUNOJİ BÖLÜMÜNE GİTMEK GEREKMEKTEDİR.

11 Nisan 2015 Cumartesi

İSLAM DİNİNDE DÖVME YAPTIRMANIN HÜKMÜ NEDİR? DÖVME HAKKINDA HADİSLER NELERDİR?



İslam dininde vücudun fıtratını ve şeklini bozan herşey yasaklanmıştır. dövme de bu hükümdedir. yalnız kalıcı dövme abdeste mani değilken, geçici dövme eğer su geçirmiyorsa abdeste manidir. hem gusül hem de namaz abdestinde sakıncalar doğurabilir:
  Şüphesiz Allah'ın yarattığının değiştirilmesi, hem maddi alanda, hem de fıtrat alanında gerçekleşebilir. Günümüzde, başta insan olmak üzere canlı varlıklar üzerinde ve yeryüzünde doğal dengeyi bozucu her türlü yıkıcı girişimi bu çerçevede değerlendirmek mümkündür. Nisâ Sûresinin 118 ve 119. âyetlerinde bu konudaki tehlikeye şöyle dikkat çekilmektedir. "Allah o şeytana lânet etti ve o da, "Andolsun ki senin kullarından elbette belirli bir pay alacağım" dedi". "Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de (putlara adak için) hayvanların kulaklarını yaracaklar. Yine onlara emredeceğim de Allah'ın yarattığını değiştirecekler. "Kim Allah'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse şüphesiz o, apaçık bir hüsrana düşmüştür." Dövme konusu da fıtrata müdâheledir. Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye adeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim Hz. Peygamber, insanın doğal yapısında değişiklikler yapılmasını hoş görmemiş, dövmeyi yapan ve yaptırana da Allah'ın rahmet etmeyeceğini bildirmiştir. (bkz. Buhârî, "Libas", 87).




Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, Beyrut, 1421/2000, I, 330).

1)     Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘...Dövme yapan ve dövme yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin’ buyurdu.”
Buhari 594, Müslim 2124/119
2) Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Buhari 5945, Müslim 2125/120
3) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.”
Buhari, Müslim, Neseî
4) Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lânetlenmiştir!’ buyurdu.”
Ebu Davud
5) Abdullah ibni Mesud (Radıyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah dövme yapan, dövme yaptıran, yüzündeki tüyleri aldıran, güzellik için dişlerinin arasını seyrekleştiren ve Allah’ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etti.
Buhari
6) Ebu Cuhayfe (Radıyallahu Anh) hacamatcı (kan alıcı) bir köle satın almıştı.
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hacamat ücretinden, köpek bedelinden, zina kazancından nehyetti. Ve faiz yiyene, faiz yedirene, dövme yapana, dövme yaptırana, resim yapana lanet etti, dedi.”
Buhari 5963
7-) “Resulullah sallallahu aleyhi ve selem faiz yiyeni, yedireni, ona şahitlik edenleri, onu yazanı; dövme yapanı, gü­zelleşmek için dövme yaptıranı, sa­dakaya mani olanı, hulle* yapanı ve hulle yaptırmak is­teyeni lanetledi.” (Buhârî, Libâs, 82-87; Müslim, Libâs, 119)



  Önceden dövme yaptıran kişi sonradan pişman olur ve yaptırdığı dövmeyi vücudundan kazımak isterse yapılması gereken şudur: Eğer vücuda zarar vermezse, dövmenin operasyonla vücuttan giderilmesi gerekir. Operasyon vücuda zarar verirse ve operasyondan sonra vücutta çirkin bir görüntü kalacaksa, dövmenin kazıttırılması gerekmez. Bununla birlikte yapılan dövme gusul ve abdeste engel olmaz. Ancak ilgili kişinin tövbe-istiğfar etmesi gerekir.

                                                                                                                         HALİT SARI