8 Şubat 2014 Cumartesi

DEPRESYON,BUNALTI(ANKSİYETE),STRES,KAYGI VE TAKINTI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ

     Türkiye'de antidepresan kullanımı son 5 yılda % 56 artış gösterdi. türkiyede yılda 25 milyon kutu antidepresan tüketiliyor. depresyon,bunaltı,stres,kaygı ve takıntı modern toplumun yan etkilerinden birisi. ağır yaşam tarzı ve hayatımızdaki algıların fazlalığı bu sıkıntıları arttırıcı bir hal alıyor. bunları önlemeye yönelik tedavilere de ilgi de artıyor. fakat ilaç tedavileri sorunları tek başına çözemediği gibi yan etkileri beraberinde getiriyor. bunlar bu ilaçların sıkıntılara çabuk cevap verememesi, kullanıcının düzenli ilaç alışkanlığını kazanamaması, ilaçların bağımlılık yapması, hayatı engelleyen yan etkiler(aşırı uyuma hali, duygusal küntlük gibi), tedavi süresinin uzun olması gibi nedenlerden dolayı bu tedaviler sıkıntıya neden olmakta. son yıllarda özellikle ssrı bazlı ilaçların gelişim göstermesiyle bu yan etkiler azalsada halan sorunlar çözülebilmiş değil. tabi doğal olarak insanlar alternatif tedavilere yönelmekte. bunlardan biriside bitkisel tedavi. fakat burda dikkat edilmesi gereken husus bitkisel tedavi tıbbi tedavinin yerine değil yardımcı bir unsur olarak düşünülmeli.

    şimdi gelelim depresyon,bunaltı(anksiyete),stres,kaygı ve takıntı tedavisinde alternatif bitkisel yönteme:
bu tedavide şu bitkileri kullanıcaz: sarı kantaron,adaçayı,papatya,karabaş otu, melisa, lavanta, kediotu kökü
bu bitkilerin şimdi tek tek yararlarına bakalım:

SARI KANTARON( SN. WORD-HYPERİCUM PERFORATUM):
Binbirdelik otu adıyla  da  bilinir. stres ve kaygı azaltıcı özelliği ile bilinir. uyku verici ve sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.kas gevşetici özelliği vardır. özellikle orta ve hafif dereceli depresyon tedavilerinin etkinliğinde yardımcıdır.sinirsel altını ıslatmalarda, korku ve gerginlikte etkilidir. sinirsel mide yangılarında ve sinirsel kekemelikte etkilidir. uyuşturucu ,alkol, nikotin ve kafein bağımlılıklarının tedavisinde yardımcıdır. adet dönemi gerginlikleri ve menopozda yatıştırıcı özellikleri vardır. hiper tansiyon hastalarının ve aşırı depresyon hastalarının(intihara meyilli) doktoruna danışmadan kullanmamaları gerekir.

ADAÇAYI (SALVİA OFFİCİNALİS):
tüm ruh hastalıklarının tedavisinde sakinleştirici, spam çözücü, hormonal bozukları düzenleyici, beyin kılcal damarları açıcı özelliği ile bilinmektedir. ayrıca rahatlatıcı ve uyku getirici özelliği var. ayrıca dikkat arttırıcı ve hafızayı kuvvetlendirici özelliği var. devamlı kullanımında tansiyon hastaları doktora danışmalıdır. erkeklerde cinsel gücü düşürücü özelliği vardır.

PAPATYA ( MATRİCARİA RECUTİTA):
Ağrı kesici, yatıştırıcı, spazm çözücü, ağrıları giderici özelliği vardır. depresyon ve strese karşı etkilidir. uykusuzluk problemini ortadan kaldırır. mide kasılmalarını engeller. sinirsel sırt ve bel ağrılarını hafifletici özelliği vardır.

MELİSA (MELİSSA OFFİCİNALİS)
Sinirleri yatıştırıcı ve kaygı giderici özelliğiyle baş ağrısı, migren, kulak çınlaması, uykusuzluk,epilepsi ve sinir krizlerinde faydalıdır. ayrıca depresyon, melankoli, huzursuzluk ve iç sıkıntısını gidermeye yarar. derin uykuya yardımcı olur. buda size kaliteli uyku sağlar ve bilinçaltı rüyalarından(sıkıntılı rüyalar) kurtulmanıza yardımcı olur.

KARABAŞ OTU
Sakinleştirici ve tansiyon düşürücü özelliği var. ağrı kesici özelliği vardır. sinirsel kaynaklı baş ağrılarında etkilidir. uykusuzluk ve mide ağrıları için yararlıdır. sigarayı bırakmak isteyenler sigara bağımlılığında faydalıdır.

LAVANTA (Lavandula, Lavandar, Lavande)
Depresyonla ilgili aşırı sinirlilik halinde etkilidir. uykusuzluğu giderir. strese faydalıdır. mide spazmalarını baskıladığı için sinirsel kaynaklı kusmayı engeller.


KEDİOTU KÖKÜ(VALERİAN)
Orta ve ağır düzeyde depresyon ve uyku problemlerini düzenlemede yardımcıdır. derin ve kaliteli uykuya yardımcı olur. doğal antidepresiftir. bağımlılık yapmaz. kas gevşetici özelliği vardır.

KULLANIMI:
 cezveye su bir su bardağı olacak şekilde kaynatılır. su kaynamaya başladıktan  sonra 2-3 dakika beklenir. daha sonra bu bitkiler suya  hepsinden bir tutam olacak şekilde suya bırakılır. daha sonra döğülmüş kediotu kökü çeyrek çay kaşığı ilave edilir.üzeri kapatılır. 3-5 dakika suda demlendikten sonra süzülür. ister bal veya şekerle karıştırılarak ister düz bir şekilde içilebilir. sorununuzun çözümü halinde bırakmalısınız. karışımı 2-3 ay kullanabilirsiniz. 2-3 ay kullandıktan sonra bir süre ara vermelisiniz. diğer bir kullanım şeklide 3 hafta kulanıp 1 hafta ara verdikten sonrada 3 hafta kullanabilirisniz. kediotu kökü kokar. ama çok faydalıdır. kediotu kökü karışım fayda etmezse yarım çay kaşığına çıkarın. yine fayda etmezse 1 çay kaşığına çıkarın.
DİKKAT: Bu ürünü kullanmadan doktorunuza danışın. ayrıca bu ürün ana tedavi değil tıbbi tedavinin yanında yardımcı tedavidir.
not:İNTERNETTE ARAŞTIRIRKEN GİTTİGİDYORDA BENİM YUKARDA BAHSETTİĞİM OTLARIN KULLANILMIŞ OLDUĞU BİR ÜRÜN BULDUM. BENİM YUKARDA YAZDIKLARIMA EK ŞERBETÇİOTU DA KULLANILMIŞ. BEN BİTKİSEL ŞEYLERLE UĞRAŞAMAM, KEDİOTUNUN PİS KOKUSUNU KALDIRAMAM DİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ ÜRÜNÜ DENEMENİZİ ÖNERİRİM.
 
                                     RESMİN ÜSTÜNE TIKLAYARAK ÜRÜN SAYFASINA GİDEBİLİRSİNİZ
http://mktg.gittigidiyor.com/cm/ck/14489-197538-2357-0?cncpt=txtlnk&aff_id={affiliate_id}&mpre=http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/kediotu-koklu-bitkisel-karisim-112996169
http://mktg.gittigidiyor.com/cm/ck/14489-197538-2357-0?cncpt=txtlnk&aff_id={affiliate_id}&mpre=http://www.gittigidiyor.com/gunun-firsati/
 
                                                     HALİT SARI
                                                  PSİKOLOJİK DANIŞMAN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder