14 Temmuz 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ(5)

PAGAN YILDIZI(PENTAGRAM)

                                           
bir çok kültürde kullanılan beş köşeli yıldızın bir çok anlamı vardır. venüsü simgelediği varsayılır. beş köşesinin ise 4 element ve ruhu temsil ettiği inanılır. illuminatinin kaynağı kabalada önemli bir simgedir. hayat ağacını ve 5 kutsal simgeyi simgeler. pagan inancının temelini oluşturan büyücülüğün en önemli simgelerindendir. genellikle büyülerde kullanılır. ters beş köşeli yıldız şeytanı yanı baphometi temsil eder. satanisler rarafından  çok sık bir biçimde kullanılınılır.

BAPHOMET

Baphomet illuminati ve mason kültüne tapınak şövalyelerinden geçmiştir. tapınak şövalyeleri kesik başlı keçi
ye taparlardı. bu çift cinsiyetli şeytanı temsil eder. ayinlerde kan dökerler ve sapkın sevişme ayinleri düzenlerdi. satanizmle ilişkili olan kedi kesmek, kan içmek bu ayinlerden gelmektedir. baphometin simgesi ters beş köşeli yıldızdır. ayinlerde daire içindeki beş köşeli yıldızın ateşe verilmesi suretiyle baphomete(şeytana ) tapılır.




YILAN SEMBOLÜ

yılan sembolüde birçok kavimde kullanılmış bir semboldür. birçok manası vardır. illuminati de  yılan sembolü şeytanı simgeler. hz adem ile havv validemiz yaratıldığında hz. allah onları cennete koymuştu. cennette her şey serbestti. fakat bir elma ağacından elma yenmesini yasaklamıştı. fakat şeytan yılan kılığında havva validemizi kandırmış o da hz ademi kandırarak elmayı yemesine ve cennetten kovulmasına neden olmuştu. ayrıca kuyruğunu ısıran yılan dünya hayatının sonsuzluğuna ve reenkarnasyona işaret eder. asaya tutunmuş yılan menfi kuvveti şeytanı temsil eder.




ISIRILMIŞ ELMA

 yukardaki anlattığımız hikayede olduğu gibi elma yapılması yasaklanan fiili, ısırılmış elma da yasaklanan fiili yapmayı yani ilk günahı temsil eder. dünyaca ünlü apple firmasının simgesi buradan gelmektedir.

PRİZMA VE GÖKKUŞAĞI

İlluminatide kullanılan birbirine yakın iki simge vardır. bunlardan biriside beyaz ışığın prizmaya vurmasıyla yedi rengin ortaya çıkmasıdır. diğeride yedi renkle simgelenmiş yedi renktir. manası lucifer(şeytan) ışığı getiren manasındadır. illuminati de aydınlanmış manasındadır. yani şeytan bizi gerçekle kendisinin tanrılığığıyla bizi aydınlatacak gerçek bilgiye ulaştırcak olandır. gökkuşağı  yer ve gökü temsil eder. yakında yer ve gök şeytanın  gerçekleğiyle dolacaktır manasındadır.

666

şeytanı simgeler. simgeleme sebebide incilde geçmesi nedeniyledir:
".... anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. çünkü bu sayı bir insanı simgeler. onun sayısı altı yüz altmış altıdır." incil esinleme 13:18
ibranice harf karşılığı www. onon için internetin şeytanın programı olduğuna inanır bazı kaynaklar. nostradamusta 21. yy ' da 666 hükümran olacaktır der.

halit sarı

3 yorum:

  1. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Baphomet'in kelime anlamından ve kafasındaki yıldızın ters olmamasından hiç bahsetmiyor...

    YanıtlaSil
  2. Ayırca o yılan bir gün kapanacak bunu da biliyor muydun?

    YanıtlaSil
  3. bu bilgiler yalan baphomed muhammed kelimesinden yapılmıştır bu tür siteler hala eski şeylerde kalmış tapınakçıların tek bir amacı var hıritıyanlığı savunup onları korumaktır ayrıca tapınakçılarm müslümanlara yardım etmişler bunların gerçeğini görmek istiyosanız aytunç altındalın sitesine girin orda herşey var hepsi gerçek bilmediğiniz sitelere inanmayın hırıstiyanlarda bizim gibi insan müslümanlar gerici oldukları için tapınakçıları kötü görüyo

    YanıtlaSil