21 Temmuz 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ



Babil Sürgünü Ve Mısır Sürgünü: Bu iki sürgün İsrailoğulları’nın benliklerinde çok değişiklere neden olmuştur. Katillerine aşık olanlar gibi bunlarda sürgüne gittikleri kavimlerin adetlerini iyice özümsemişlerdir. O zamanın en önemli olayı çok tanrılı sistem , sihir ve büyüdür. O kadar mucize görmelerine  rağmen , o kadar peygamber görmelerine rağmen buldukları ilk fırsatta çok tanrıcılığa , sihir ve büyüye yönelmişlerdir. Kabala dedikleri sapkınlıkla güya bunun Tevrat’ın Batıni tercümesi olduğunu iddia ederek yaptıkları rezillikleri kuramsal çerçeveye oturtmuşlardır. Düşünün ki Musa a.s ile Kızıldeniz mucizesini gördükten sonra bile samiri’nin yaptığı buzağıya tapmaya yeltenmişlerdir.

Roma sürgünü: milattan sonra 1. ve 2. yy’da Yahudiler Romalılara karşı birçok defa ayaklanmış ve Yahudiler dünyanın dört bir tarafına göç etmek zorunda kalmışlardır. Özellikle Rusya,Almanya,Fransa,ispanya ve britanyada koloniler oluşturmuşlardır. Yahudi ansiklobedisine göre bu bir kehanetin başlangıç noktasıdır:
"Mesih'in tekrar gelişine dair olan kehanet, ancak Yahudilerin dünyanın dört bir yanına yayılmaları ile gerçekleşebilecekti.

Aslında bu Yahudiler için ızdırabın başladığı yıllardı. Üstün ırktan(aryan) gelme ve Yahudi olmayanların malı ve canının helal sayılması Yahudileri bir arada yaşamaya sevketti ve ünlü Yahudi gettoları oluştu. Diğer bir unsur ise bu diğer toplumlar tarafından sevilmemelerine ve dışlanmalarına yol açtı. Hakir görüldüler ve bazı zamanlarda  mallarına el konulmasına neden oldu. Bu onlarda pragmatizme yol açtı: mallarının bölünmesine izin vermemek için kendi içlerinde evlendiler. Gayrimenkul yerine menkul edindiler. Çünkü devamlı sürülüyor ve ellerindeki mallara el konuyordu. Bu da yükte hafif pahada hafif mallar almalarına ve gayri menkule yatırım yapmayarak daha da zenginleşmelerine neden oldu. Diğer önemli unsur ise Yahudilerde Müslümanlarda ve hristiyanlarda yoğun baskı altındayken bile dinini değiştirmemek Yahudilerde zorunlu değildir. Yahudi kendini korumak için dinini saklayabilir. Bu Yahudi tarihinde dönmelik veya devşirmelik olan kurumun çok olmasına neden olmuştur. Ülkemizdede çok olan sabetaycılık bunlardan biridir.

Diğer bir unsur ise vatanından uzak olmak Yahudilerde büyük bir vatan özlemi yaratmış. Daha sonra bu Yahudi düşünürler tarafından pratik bir ütopyaya dönüşmüştür.: vaat edilen topraklar. Bunlardan biri de luria’dır:
İsrailoğulları kurtulacak, Vaadedilmiş Topraklar'a dönecek, yıkılmış olan Tapınak'ı yeniden inşa ederek sonsuza kadar hüküm süreceklerdir.

Haçlı seferleri ve tapınak şövalyeleri:
Milattan sonra 1.ve 2.yy da Romalılara isyan eden Yahudiler özellikle gittikleri toplumların kültürleriyle kendi kültürlerini harmanlamışlardır. Özellikle britanyada yaşayan keltlerin büyücülük ve şeytana tapma ayinleri önemli derecede etkileyecektir. Haçlı seferleri sıkıntılı yıllar süren bu kavmin imdadına yetişecektir. Derin bir müttefik kazanmalarına neden olacaktır: tapınak şövalyeleri. Daha önce çok bahsettiğim için çok üzerinde durmadan özetleyeceğim. Haçlı seferlerinde Süleyman mabedini korumakla görevli haçlılar bu mabede eski Yahudi büyü kitaplarına ulaşmışlar ve sapkın hayat sürmelerine neden olmuştur. Bu sapkınlar ayinlerde tanrıyı raddedip şeytana tapma,ayinlerde haç üzerine işeme, eşcinsel ilişki gibi sapkın suçlarla adlandırılmışlardır. 1300’lü yıllarda liderleri de molay ve 140 adamı Fransa kralı güzel philippe tarafından idam edilmiştir. Bu örgütün yer altına çekilmesine neden olacaktır.

İLK İLLUMİNATİNİ KURULMASI

Endülülüs devletinin yıkılması ve Yahudi sürgünü(1400lü yılların sonu):

Her ne kadar Yahudiler ve Yahudi olmayan tapınak şövalyesi gibi örgütler sapkın bir hayat yaşıyorlar ise de bu sadece kendilerini etkiliyordu.. fakat bir olay bu akışı bozacak ve Yahudilere bir ülkü bir amaç vercek olayların başlamasına neden olacaktı. Endülüs devletinin yıkılması ve Yahudilerin sürgünü. Endülüs devleti yıkılınca bütün Yahudiler sürgüne uğramadı. Sürgüne gidenlerden çok daha fazlası engizisyon mahkemelerinde zorla din değiştirmeye zorlandı. Çoğu Katolikleştirildiler. Fakat bunlar gizliden gizliye Yahudi olmaya devam ettiler. İlk illuminati(alumbrados) ispanyada kuruldu. Kurucusu ignatius loyola idi. Bu örgütün amacı loyolanın öğrencisi luria tarafından fikirleştirildi:
Mesihin döneceği ve vaat edilen topraklara dönecek günü beklemek yetmezdi. Etkin olarak çalışmaları ve onun gelişine hazırlanmaları gerekiyordu. Onun için tarihin akışını çeşitli olaylarla etkilemeli ve mesihin gelişi hızlandırılmalıydı.

Luria’nın 1570 lerde  yazdığı bu fikirler yörüngesinde illuminati bir yol belirledi: düşmanları hristiyanlık ve Müslümanlık güçlü olduğu müddetçe  mesihin gelmesi ve vaat edilen topraklara ulaşmak mümkün değildi. Bunun için düşmanlar etkisiz hale getirilmeliydi.

Rönesans
Yahudilerin ilk düşmanı Katolik kiliseye karşı ilk darbe rönesansla vurulmuştur. Tapınaççı bilim adamlarının yazdığı eserler sayesinde kilise zayıflamaya başlamıştır. Rönesans yeniden doğuş anlamına gelmektedir. Bu dönemde insan hak ve özgürlükleri ön plana çıkararak kilisenin etkisini azaltmışlardır

Reformun yayılması ve martin luther
İlluminati reformcu martin lutheri destekleyerek ve fikirlerinin yayılmasını sağlayarak hristiyanlığa ağır bir darbe vurmuştur. Bir çok mezhep ortaya çıkmış ve Katolik kilisesi eski gücünü kaybetmiştir.

Özgür masonlar , dizbağı tarikatı,yuvarlak masa oluşumları
İspanyada kurulan illuminati Katolik kilisesine zarar verdikten sonra hristiyanların birbirleriyle savaştıkları 1600’lü yüzyılda avrupada gül ve haç cemiyeti olarak ortaya çıktı. Amaçları avrupada bir hükümranlık kurmaktı. Fakat bozguna uğrayarak ingiltereye kaçmak zorunda kaldılar. İngilterede 1700 lü yıllarda  özgür mason dernekleri,dizbağı tarikatı ve yavarlak masa oluşumları gibi örgütlerin kuruluşların kurulmasına önderlik ettiler. Bu örgütlerin en büyük başarısı ingilterenin tamamının illuminati örgütüne geçmesi ve abd ‘nin kuruluşunun sağlanması.

İlluminatinin kuruluşu

1776 tarihinde bavyerada adam weishaupt tarafında kurulmuştu. Weishaupt ölünce yerine mazini geçti. 4 büyük mason albert pike,mazini,palmerston ve bismarck bir araya gelerek dünyadaki bütün masonların bir üst çatı altında birleşmesine karar verdiler. Buda illuminati adı altında oldu. 1800’ lü yıllarda illuminatinin faaliyetleri şöyleydi:
* fransada 1789 ve 1848 devrimlerinin gerçekleşmesini sağladılar. Bu sayede milliyetçilik,özgürlük,laiklik fikirlerin gelişmesi için çaba harcadılar. Bu öncelikle milliyetçi isyanların oluşmasına neden oldu ve büyük imparatorluklar yıkıldı.
*darwin,hegel ve Marks bilim adamları ve teorisyenleri destekleyerek fikirlerinin insanlara ulaşmasını kolaylaşmasını sağladılar. Buradaki amaç seküler hayattan  dinin etkilerini ortadan kaldırıp her şeyi dünyevi kavramlarla açıklamaktı.
* Avrupa ve amerikadaki hazineleri ve merkez bankalarını ele geçirerek devletler üzerinde hegemonya kurmaktı.
                                                                             mazzini
* mazini italya’da, bismarck almanyada birliği sağlamıştı.
* petrol,ulaşım,silah sanayi,uyuşturucu,elmas ticareti gibi çok para getiren ürünler rothschıld,rockfeller gibi Yahudi sermayedarlar elinde toplanmıştı.

SİON KONGRESİ
1897 yılında isviçrenin basel şehrinde teodor herlz tarafından toplanmıştır. Bu toplantının amacı vaat edilen topraklarda Kudüs merkezli bir devlet kurmak ve Yahudileri burada toplamaktır. Herzl ya  bun 1 yılda olacağını yada 50 yılda olacağını söylemiştir. 1 yıl demesinin sebebi 2 abdülhamitten Kudüs ve çevresini istemesidir. 2. Abdülhamit kabul etmeyince 50 yıl sonra zorla bu devlet kurulmuştur.

DAHA SONRA İLLUMİNATİNİN MARİFETLERİ
Bu konuyla ilgili önceki yazımı okumanızı tavsiye ederim.

 MASONLUK KRONOLOJİSİ
TARİH ....................... OLAYLAR
1090......SİON TAPINAĞI TARİKATI'NIN KURULUŞU
1099......HAÇLILAR'IN KUDÜS'Ü ALMASI VE KATLİAM YAPMASI
1118......TEMPLAR ŞÖVALYELERİ TARİKATI'NIN KURULMASI; MOREVENJLER'İN AVRUPA İMPARATORLUĞU HÜLYASININ YENİDEN CANLANMASI
1127......AZİZ BARNARD'IN TEMPLAR TARİKATI'NI DÜZENE SOKMASI
1139......PAPA 2. INNOCENT'İN TEMPLAR TARİKATI'NA ÖZEL İMTİYAZLAR TANIMASI
1187......KUDÜS'ÜN TÜRKLER TARAFINDAN GERİ ALINMASI, PAPA 3. URBEN'İN FELÇTEN ÖLMESİ
1188......SİON VE TEMPLAR TARİKATLERİNİN AYRILMASI; ORMUS TARİKATİ'NIN ORTAYA ÇIKMASI
1208......KATAR KATLİAMININ BAŞLAMASI
1291......AKRA KALESİNİN DÜŞMESİ; TEMPLAR ŞÖVALYELERİ'NİN FİLİSTİN'İ TAMAMEN BOŞALTMASI
1303......TEMPLAR YANLISI PAPA 8. BONIFICE'İN ZEHİRLENMESİ
1305......TEMPLAR YANLISI PAPA 11.BENEDICT'İN ZEHİRLENMESİ; KRAL FİLİP YANLISI 5. CLEMENT'İN PAPA OLMASI
1307......FRANSA KRALI GÜZEL FİLİP'İN TEMPLAR KATLİAMINI BAŞLATMASI
1307......GUILLAUME'İN SİON TAPINAĞI TARİKATI'NI YENİDEN DÜZENLEMESİ
1308'DEN SONRA......KAÇAK TEMPLAR'LARIN "AZİZ JOHN", "İSA'NIN ŞÖVALYELERİ" GİBİ DİĞER TARİKATLERE SIZMASI
1307-1520......UYKU DÖNEMİ: SİON VE TEMPLAR MENSUPLARININ ASİLLERLE, SANATKÂR VE BİLİM ADAMLARIYLA YAKINLIK KURARAK VARLIĞINI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞMASI
1492......HAÇLILARIN ENDÜLÜS'Ü ELE GEÇİRMESİ; MÜSLÜMAN KATLİAMI, YAHUDİLER'İN TÜRKLER'E SIĞINMASI
1522......SİON MENSUPLARININ MARTİN LUTHER'İ DESTEKLİYEREK LÂİKLEŞMESİ
1527......LORRAINE AİLESİNDEN GANZEQUE'İN SİON TAPINAĞI BÜYÜK ÜSTADI OLMASI
1550......SİON TARİKATI'NIN FRANSA KRALLIĞI İÇİN RAKİP VALOIS VE QUISE AİLELERİNİ ORTADAN KALDIRMASI; LORRAINE AİLESİNİN RAKİPSİZ KALMASI
1605......"ROSECRUIX" (KIZILHAÇ) TARİKATI'NIN KURULMASI
1618......KIZILHAÇ TARİKATI'NIN DESTEKLEDİĞİ FREDERIC'İN BOHEMYA KRALI OLMASI; 30 YIL DİN SAVAŞLARININ BAŞLAMASI
1620......KIZILHAÇ'IN "HIRİSTİYAN BİRLİKLERİ" TEŞKİLATINI KURMASI; ENGİZİSYON'DAN KAÇAN AYDINLARA KAPILARINI AÇMASI
1645......İNGİLİZ BAŞBAKANI CROMWELL'İN KIZILHAÇ KOLEJİ AÇMASI
1660......KIZILHAÇ TARİKATI'NI DESTEKLİYEN 2. CHARLES'IN İNGİLTERE KRALI OLMASI
1670......SPALDING BEYEFENDİLER CEMİYETİ'NİN KURULUŞU
1717......LONDRA BÜYÜK LOCASI'NIN KURULMASI; "MASON" ADININ İLK ORTAYA ÇIKIŞI
1723......"ANDERSON NİZAMNAMESİ"NİN KABULÜ
1725......RADECLYFFE'İN PARİS'TE İLK MASON LOCASINI KURMASI; İNGİLİZ-FRANSIZ MASON SÜRTÜŞMESİNİN BAŞLAMASI
1730......RAMSEY'İN FİLADELFİYALILAR CEMİYETİ'Nİ KURMASI
1732......İLK MASON TÜRK: 28 MEHMET ÇELEBİZÂDE SAİT ÇELEBİ; MASONLARIN TÜRKİYE'YE EL ATMAYA BAŞLAMASI
1738......PAPA 12. CLEMENT'İN FARMASONLARI LÂNETLEMESİ
1750......HUND'UN "STRICT OBSERVANCE" SİSTEMİNİ KURMASI
1750......"MENFIUS ORYANTAL RİTİ"NİN KURULUŞU
1750......YAHUDİLER'İN LONCALARDAN SIZARAK MASON LOCALARINA GİRMEYE BAŞLAMASI
1770......YAHUDİLER'İN "HÜRRİYET-MUSAVAT-UHUVVET" SLOGANLARININ MASON LOCALARINI ETKİLEMESİ
1771......İLLİMUNATİ MASONİK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KURULMASI
1775......İLK MASON HÜKÜMDAR FRANÇOIS'İN (1731) MARİA TERESA İLE EVLENMESİ; HABSBURG HANEDANI İLE LORRAİNE HANEDANI ARASINDA KAN BAĞI KURULMASI
1776......FİLÂDELFİYALILAR CEMİYETİ MENSUPLARINDAN MASON G. WASHİNGTON, B. FRANKLİN VE T. JEFFERSON LİDERLİĞİNDE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN İNGİLTERE'DEN BAĞIMSIZLIK ELDE ETMESİ
1789......İLLİMUNATİ KÖKENLİ MASONLAR'IN ÖNDERLİĞİNDE FRANSIZ İHTİLALİ
1800......ABD CHARLESTON'DA İSKOÇ RİTİ YÜKSEK ŞURASI'NIN KURULMASI (GÜNEY JÜRİSDİKSİYONU); KONTROLÜN İNGİLİZ VE FRANSIZLAR'DAN ABD'YE GEÇMEYE BAŞLAMASI
1814......ABD NEW YORK'TA "KUZEY JÜRİSDİKSİYONU"NUN KURULMASI
1815......İLK ÜST DÜZEY MASON OLAN YAHUDİ: ELIPHUS LEVİ
1860......MARY BAKER EDDY'NİN "SCIENTOLOGY" TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1875......HELENA PETROVNA BLAVATSKY'NİN TEOZOFİ TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1879......YAHOVA ŞAHİTLERİ'NİNİ ORTAYA ÇIKIŞI
1880......MATHERS'İN "GOLDEN DAWN" (ALTIN ŞAFAK) TARİKATI'NI KURMASI
1886......CHARLES VE MYRTLE FILMORE'UN "NEW AGE-YENİ ÇAĞ" TARİKATININ TEMELİNİ ATMASI
1888......İNGİLTERE KRALİÇESİ VİKTORYA'NIN "THE MOST VENERABLE ORDER OF THE HOSPITAL OF ST. JOHN OF JERUSALEM" MASONİK ÖRGÜTÜNÜN KURULMASI; MALTA ŞÖVALYELERİNİN TEKRAR PİYASAYA ÇIKMASI
1890......PALEDAN'IN "İSA'NIN KUPASI" TARİKATI'NI KURMASI
1894......PAPUS'ÜN "SİON PROTOKOLÜ"NÜ HAZIRLAMASI
1896......THEODOR HERZL'İN FİLİSTİN'İ YURT EDİNMEK İÇİN BİR DERNEK KURMASI; VE "SİON PROTOKOLÜ'NÜ YAYINLAMASI
1900......PAPA 13. LEO, VE PAPA 10. PIUS'UN FARMASONLAR'I BİR KERE DAHA LÂNETLEMESİ
1900......ANGLİKAN KİLİSESİ'NİN MASONLAR'I DESTEKLEMESİ
1900-1915......OSMANLI DEVLETİ'NDE MASON ETKİSİNİN DORUĞA ULAŞMASI
1905......ABD ŞİKAGO'DA İLK "ROTARY" KLUBÜ'NÜN AÇILMASI
1917......MELVİN JONES'UN ABD ŞİKAGO'DA İLK "LIONS" KLUBÜ'NÜ AÇMASI
1917......MASON LENİN LİDERLİĞİNDE RUS SOSYALİST İHTİLALİ
1918......HAÇLI İTTİFAKI'NIN ANADOLU'YU İŞGALİ
1928......OPUS DEI (TANRI'NIN İŞLERİ) ADLI MASONİK-KATOLİK ÖRGÜTÜN KURULMASI
1947......ALICE BAILEY'İN "LUCIS TRUST" CEMİYETİNİ KURMASI
1947......YAHUDİLERİN KONTROLÜNDE "TEK DÜNYA DEVLETİ" İÇİN İLK ADIM: BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TEŞKİLÂTI
1948......YAHUDİLERİN FİLİSTİN'DE SATIN ALDIKLARI TOPRAKLAR ÜZERİNDE YENİ BİR DEVLET KURMALARI
1950......"SAINT JULIEN GENEOIS" TARİKATI'NIN KURULMASI
1956......"SİON TAPINAĞI" TARİKATI'NIN YENİDEN ORGANİZE OLMASI VE DÜNYA ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTTIRMASI
1957......HIRİSTİYAN "AVRUPA BİRLİĞİ" İÇİN İLK ADIM - AET
1958......PLANTARD'IN DE GAULLE'Ü İKTİDARA GETİRMEK İÇİN "HALKIN GÜVENLİĞİ KOMİTELERİ" KURMASI
1959......"SİON TAPINAĞI" DERGİSİ "CIRCUIT"DE "YENİ BİR FRANSA" YAZISININ YAYINLANMASI
1973......"SİON TAPINAĞI" TARİKATI TÜZÜĞÜNÜN YAYINLANMASI
MASON VE CIA AJANI POLONYALI KARAL'IN 2. JEAN PAUL ADIYLA PAPA OLMASI
1979.....PLANTARD'IN LORRAINE DÜKÜ OTTO VON HABSBURG'UN BİR "MOREVENJ" OLDUĞUNU AÇIKLAMASI
1981.....VATİKAN'IN, MASON P-2 LOCASI VE MAFYA İLE BİR SKANDALA KARIŞMASI
AĞCA'NIN İSLAM DÜŞMANI HAÇLI İTTİFAKI'NIN SEMBOLÜ PAPA'YI VURMASI
1991......HAÇLI İTİFAKI'NIN IRAK'A SALDIRMASI
1991.....MASON ABD BAŞKANI GEORGE BUSH'UN "YENİ DÜNYA DÜZENİ" TEZİNİ ORTAYA ATMASI
1992.....MASON CLINTON'UN CİNSEL SAPIKLAR İÇİN YENİ HAKLAR TANIMASI
1997.....MASONİK ST. GEORGE TARİKATI BÜYÜK ÜSTADI PRENS HENRY KONTANTIN PALEOLOG'UN "BİZANS TAHTININ TEK VARİSİ" OLARAK ORTAYA ÇIKMASI; AMERİKAN PASAPORTLU FENER BAŞPAPAZI BARTOLAMEOS'UN EKÜMENİK (DÜNYA HAKİMİ) PATRİKOLMA ÇABALARINI HIZLANDIRMASI
2001.....11 EYLÜL'DE NEW YORK'UN CAN DAMARI İKİZ KULELERE SALDIRILMASI; A.B.D'NİN DOKUNULMAZ OLMADIĞININ ORTAYA ÇIKMASI
2001......MASON VE KURUKAFA-KEMİK ÖRGÜTÜ MENSUBU OĞUL BUSH'UN İSLAM ÜLKELERİ ÜZERİNE HAÇLI SEFERİ İLAN EDİP AFGANİSTAN'A SALDIRMASI
2003......MASON OĞUL BUSH'UN IRAK'A SALDIRMASI; ONBİNLERCE MASUM İNSANIN "TERÖRİST" DİYE ÖLDÜRÜLMESİ, EVLERİNİN BOMBALARLA TAHRİP EDİLMESİ, HAPİSHANELERDE İNSANLARA İNANILMAZ İŞKENCELER YAPILMASI 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder