22 Mart 2014 Cumartesi

ZEKA'YA DAYANAN 10 EN İYİ FİLM-EN İYİ ZEKA FİLMLERİ

1-)ESARETİN BEDELİ(The Shawshank Redemption)(1994)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0111161/the-shawshank-redemption.html

Bir başyapıt. bunuda imdb en iyi 250 film sıralamasında 1. sırayı alarak yapıyor. filmin konusu andy bir bankacıdır. eşini ve onun sevgilisini öldürmekle suçlanır. hapishaneye girer. hapishanedeki en iyi arkadaşı remy'dir. hapishanenin bütün zorlukları ve sıkıntılarıyla nasıl başaçıkacaktır.



2-) OLAĞAN ŞÜPHELİLER(The Usual Suspects)(1995) 

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0114814/the-usual-suspects.html

Finali beni etkilesin sonunu tahmin edemeyeceğim film izlemek istiyorum diyorsanız olağan şüpheliler tam size göre

3-) OYUN(THE GAME)(1997)

Michael douglasın başrollerinde bu filmde en az 3 son var.  tam işte film tam bitti derken sizi ters köşe david fincher sizi. kurgusuyla sizi şok edecek

4-) MATRİX SERİSİ

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0133093/the-matrix.html

Bilimkurgu, zeka,felsefeyi harmanlayan bir başyapıt. film serisi hakkında birçok kitap ve eleştirisi yazıldı. hatta bir matrix felsefesi oluştu. özellikle birinci filmdeki kavramlar insanı içine alan bir yapıda.

5-) İNCEPTİON(BAŞLANGIÇ)(2010)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/1375666/inception.html 

Dominick cobb rüya anında insanların bilinçaltılarına girerek önemli sırlarını çalmaktadır. yönetmen christopher nolan son filminde rüyalarımızın derinliklerine giriyor. bu filmi izlemeyenler çokşeyler kaybeder.

 

6-) MEMENTO(AKIL DEFTERİ)(2000)-GHAJİNİ(2008)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0209144/memento.html 

CHRİSTOPHER NOLANDAN BİR BAŞYAPIT DAHA. LEONARD HAYATINI KARISINA TECAVÜZ EDİP ÖLDÜREN KİMSEYİ BULMAYA ADAMIŞTIR. FAKAT 15 DK. ÖNCEYİ BİLE HATIRLAMASINA ENGEL OLAN BİR HAFIZA KAYBI YAŞAMAKTADIR. LEONARD PARÇALARI BİRLEŞTİREBİLECEK MİDİR?

7-) 12 KIZGIN ADAM(12 Angry Men)(1957)

http://www.turkcealtyazi.org/mov/0050083/12-angry-men.html 

BU FİLMDE BİR ADAMIN KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNMEYEN İNSANLARI ZEKASIYLA NASIL KENDİSİ GİBİ DÜŞÜNEN BİRİ HALİNE GETİRDİĞİNİ GÖRECEĞİZ.

 

 8-)Identity(kimlik)(2003)

 http://www.turkcealtyazi.org/mov/0309698/identity.html

Şiddetli bir fırtına, birbirine yabancı ve sırlarla dolu on insanı, asabi bir gece müdürünün idaresindeki ıssız bir motelde bir araya getirir. İçlerinde bir limuzin şoförü, bir tele kız, bir katili nakleden bir polis, 80'li yılların bir televizyon yıldızı, yeni evli bir çift ve kriz içinde olan bir aile bulunmaktadır. Sığınacak bir yer bulmanın getirdiği rahatlama, yolcuların teker teker ölmeye başlamasıyla yerini korkuya bırakır. Çok geçmeden, yaşamak istiyorlarsa, kendilerini biraraya getiren sırrı çözmekten başka çareleri olmadığını anlayacaklardır.
9-) LİMİTLESS(LİMİT YOK)(2011)

Ya bir hap sizi daha zengin ve daha güçlü kılabilseydi? Eddie (Bradley Cooper) perişan halde yaşayan New York lu bir yazardır. Ancak günün birinde beyninin tüm kapasitesini kullanabileceği bir ilaçla tanışır. Bu sayede paraya, akla, çekiciliğe sahip olur. Fakat Eddie kısa bir süre sonra sonsuz güce bedelsiz sahip olunamayacağını anlar. 
10-)Yaşam Şifresi (Source Code)(2011)

 

Konu işlenmesi çok iyi.Başlarda kendini tekrar edecek diye korkarken işlenişin çok yaratıcı olması ile korkudan ziyade bir keyif aldım filmden.Başrolde ki Jake Gyllenhaal oyunculuğu çok iyi.Ekrandan taşacak kadar iyi olmasa da gerçekten çok iyi.Konu ise hepimizin ilgisini çekecek ve merak uyandıracak şekilde.Şu dönemde ki en iyi film diyebilirim kesinlikle seyredilmeli.
                                                                                                            HALİT SARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder