12 Nisan 2014 Cumartesi

MİGREN İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ ÖNERİLERİ


migren çağımızın en önemli hastalıklarından birisi. yaşam kalitemizi etkileyen bu hastalık yarım başağrısı şeklinde ortaya çıkmakta.migrenin belirtilerini sıralayacak olursak;
- yarım başağrısı
-ışığa, sese ve kokuya duyarlılık
-bulantı,kusma
-cümle kurmada zorluk,kulakta çınlama,baş dönemsi,çift görme(bazı migren türlerinde)
http://ad.zanox.com/ppc/?27825290C1470025322T
                                      ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINDAN YARARLANIN

migren rahatsızlığı olanlar öncelikle tanı ve tedavi için doktora başvurmalıdır. doktor tedavisiyle beraber bitkisel tedavi ve diğer yöntemler kullanılabilir.

migrenin bitkisel tedavisinde kullanılabilecek yöntemler:
1-) zeytin yaprağı
2-) zencefil
3-) biberiye
4-)aslanpençesi

yapılışı: 1 bardak suyu cezveye ilave ettikten sonra sonra kaynatıyoruz. kaynattıktan sonra zeytin yaprağı,biberiye ve aslan pençesini suya bir tutam ekliyoruz.daha sonra bir çay kaşığı zencefilide  ekliyoruz.4-5 dakika suda demlendirdikten sonra tatlandırıp içebiliriz.
- 2 hafta günde 3 bardak, sonraki 2 hafta günde 2 bardak toplamda 1 ay kullanılacaktır.

MİGREN İÇİN NANE YAĞI
migrenin direkt tedavisinde nane yağının etkisi yoktur. fakat migren atakları geldiğinde etkisni azaltmak için yanınızda nane yağı taşımanızı öneririz. atak başladığında nane yağının koklanması migren ataklarını yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

MİGREN İÇİN TAM ÇÖZÜM:OKALİPTÜS YAĞI
migren tedavisinde en önemli bitkisel çözümlerden birisi okaliptüs yağıdır. okaliptüs yağı ile başınızda ağrı oluşan kesime masajla iyice yedirerek bu yağı sürerseniz çok faydalarını görebilirsiniz.buna uzun müddet devam edilmelidir.

MİGREN ATAKLARI İÇİN BİREBİR: KARANLIK+ASPİRİN
migren atakları geldiği zaman hayatımızı cehenneme çevirir. ışığa duyarlı hale geliriz. atak geldiğinde hemen 2 aspirin atıp karanlık ortamda uyumaya çalışmak ataklarınıza yardımcı olabilir.

                                                                                                                           halit sarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder