7 Temmuz 2012 Cumartesi

SAVAŞ ÇIKARMA SANATI



1.DÜNYA SAVAŞININ BAŞLAMASI: ARŞİDÜK FERDİNANDIN ÖLDÜRÜLMESİ

28 haziran 1914 Avusturya Macaristan imparatorluğu’nun veliaht prensi Arşidük Ferdinand karısıyla birlikte Gavrilo Princip adlı sırp milliyetçisi tarafından öldürüldü. Öldürülme sebebi ise Avusturya-Macaristan sınırları içerisinde yer alan Bosna’nın aslında Sırplara ait olduğu gerekçesiyle ‘Genç Bosna’ adlı örgüt tarafından işlenmişti. Bunun üzerine Avusturya Macaristan Sırp Devletine savaş açmış bu da 1. Dünya Savaşının başlamasına yol açmıştır. Aslında her şey planlıydı. Bu olay kıvılcımı oldu.Almanya Ve İngiltere arasındaki sömürge savaşları bloglar arası savaşı başlatmıştı. Tabi bu resmi tarihin anlatımı. Gerçekte ise 1. dünya savaşı önceden planlanmıştı. Planlanan rus çarlığının yıkılması ve rusyaya kominizmin hakim olması, Osmanlı imparatorluğunun yıkılarak sömürge yollarının  İngilizlerin kontrolüne geçmesi , Musul-kerkük ve arap petrollerinin yönetiminin rockfeller ve rothschıld ailesine geçmesini sağlamaktı. Diğer bir sebebi de 2.abdülhamit’in izin vermediği Filistin topraklarını Yahudi yerleşimcilere açmaktı. Diğer en önemli sebeplerinden biri de savaş sonunda Almanlara ve yenilen diğer devletlere ağır anlaşmalar imzalatarak 2. dünya savaşının sebebini hazırlamaktı..

AMERİKANIN 1. DÜNYA SAVAŞINA GİRMESİ: LUSİTANİA’NIN BATIRILMASI

1.      Dünya savaşı devam ederken savaş almanya’ya yakın gözüküyordu. İngilizler zor durumdaydı. Churcill ve illuminatinin ileri gelenleri amerikanın savaşa girmesini istiyorlardı. Fakat Amerikan başkanı woodrow Wilson seçimlerde Amerikan halkına savaşa girilmeyeceğine dair söz vermişti. Savaşta olmamasına rağmen Amerika ingiltereye gıda ve silah yardımı sağlıyordu. Bu almanya’nın amerikaya nota vermesine sebep olacaktı. 1915’te amerkaya ait lusitania gemisi İrlanda açıklarında batırıldı. 1200 ‘e yakın kişi öldü.Resmi tarihe göre alman denizaltılarının batırdığı yönündeydi.bu savaşa girilmesine karşı olan Amerikan halkının fikir değiştirmesine yol açtı. Gerçekte ise lusitania İngiliz denizaltıları tarafından batırılarak suç Almanların üzerine atılmış ve Amerikan kamuoyu savaşa psikolojimken hazırlanmıştı.

 

AMERİKA’NIN 2. DÜNYA SAVAŞINA GİRMESİ: PEARL HARBOR BASKINI

Almanya neredeyse tüm avrupayı işgal etmişti. Doğu’da Japonlar kore ve çini kontrolleri altına almışlardı.ingiliz ve Fransızlar amerikanın savaşa müdahil olmasını istiyorlardı. Fakat olaya Amerikan kamuoyu 1. dünya savaşında olduğu gibi hazırlanmalıydı. Japonlar pasifikteki adaların bazılarının kendilerinin olduğunu iddia ediyorlardı. Bunun için amerikaya ait pearl harbor limanına saldırdılar. 5000 amerikan askeri öldü. Amerkan hükümeti bu saldırıyı aylar öncesinden bilmesine rağmen engelleyecek girişimde bulunmadı. Bu bahaneyle Amerika 1942 yılında 2. dünya savaşına müdahil oldu.

 

AMERİKANIN WİETNAM’LA SAVAŞMASI: TONKİN KÖRFEZİ OLAYI

Güneydoğu asya’nın hakimiyeti konusunda batılı güçlerle kominist çin ve sscb arasındaki mücadele gittikçe güçleniyordu. Kore savaşlarından sonra Fransa buraların hakimiyeti üzerine savaştı. Fakat başarısız olmuştu. Fransa çekilirken yerini amerika’ya bıraktı. 1964 yılında tonkin körfezinde  2 amerikan destroyerinin batırıldığı iddia ederek wietnam’a savaş açtı. Yıllar sonra anlaşıldı ki böyle olay hiç yaşanmamıştı. Amerikan alışkanlığı işte.

 

11 EYLÜL OLAYI: KENDİ KENDİNİ ÖPMEK

11 Eylül hakkında çok yorum yapılabilir. Buradaki olayın illuminatin planlaması dahilinde Amerika-ingiltere ortaklığıyla yapıldığı konusunda kanıtlar var. Olayın amacı Müslüman dünyasına baskı kurmak, Müslümanları öcü haline getirmek, 3. dünya savaşına zemin hazırlamak, ırak ve afganistanın işgaline zemin hazırlamaktı.

 

2003 IRAK’IN İŞGALİ:OLMAYAN NÜKLEER BOMBALAR

Olayı aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Amerika ve müttefikleri nükleer bombaların depolandığı iddiasıyla 2003 yılında ırak’ı işgal ettiler. Savaşın sonundada bombaları bulamadıklarını pişkin pişkin açıkladılar. Bu sayede 1 milyon kişinin katili oldular.


                                                                             ?



 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder