17 Ağustos 2012 Cuma

OLİMPİYAT SADECE OLİMPİYAT DEĞİLDİR!


İlk modern olimpiyatlar Baron De Coubertin’in  önerisiyle 1894 yılında uluslar arası olimpiyat komitesinin kurulmasıyla başladı. 1896 yılında da Atina’da ilk modern olimpiyatlar yapılmıştır. Olimpiyat bayrağı iç içe geçmiş 5 halkadan oluşur. İlk defa 1920 olimpiyatlarında kullanılmıştır. 5 halka insanların yaşadığı 5 kıtayı temsil eder. Olimpiyatların sloganı Latince üç cümledir: Citius,Altius,Fortius’tur. Yani daha hızlı,daha güçlü, daha yükseğe’dir. Diğer bir slogan ise önemli olan kazanmak değil,katılmaktır.

            Şimdiye kadar ki anlattıklarımız modern olimpiyat tarihinden alıntılardı. Meraklıları bunları internetten araştırarak bulabilir. Bizim anlatmak istediğimiz olimpiyatların gerçek kökeni nedir. Baron De Coubertin o kadar iyi niyetli birisidir ki sadece sporu düşünerek bu organizasyonlar gerçekleştirilmiştir mi diyeceğiz.
            Boron de coubertin üst düzey masondur. Olimpiyatları anlamak için yeni dünya düzeni kavramını çok iyi anlamak gerekir. Bu düzene göre tek dünya devleti,tek dünya polisi,tek dünya dini gibi kavramlar ortaya atılmıştı. Bu fikirler çok uzun yıllardır düşünülüyorsa da ilk defa 1800’lü yıllarda uygulamaya geçildi. Bunların arkasındaki güçte rothschıld ailesi idi. Bunun için birleşmiş milletler, merkez bankalarının ele geçirilip paranın kontrolünün sağlanması, evrim teorisi ve komünizmin desteklenerek dinlerin altına dinamit yerleştirilmek istenmesi gibi fikirler özellikle 1850-1900’lü yıllarda etkinlik kazanmaya başladı. Bu fikirlerden biri de bütün dünyayı tek çatı altında yarıştıracak bir spor organizasyonu düzenlemekti. Bu iddia’yı destekleyecek unsurlardan biri de bu organizasyonların çok pahalı olması. Hele hele 1900 lü yılların başı düşünüldüğünde ne kadar zor olduğunu herkes kabul edecektir. Bunun arkasında çok büyük maddi güç olması kaçınılmazdır. 1900’lü yılların ilk yarısındaki savaşlara rağmen  çok büyük aksama da olmamıştır.
yukardaki fotoğraf'ta baron de coubertin anısına atlantada yapılmış. ilk 3 basamak masonluğun ilk 3 aşamasını temsil ediyor. sütunlarda masonluğun önemli simgelerinden olan boaz ve jakin sütunları.


halka 360 derecedir ve sonsuzluğu simgeler. neyin sonsuzluğu şeytanın saltanatının sonsuzluğunu. 5 halkadaki renkler farklıdır. bu halkalar ve renkler insanın masonluktaki tekamülü anlatr:
ilk ren mavidir. bu renk ilk adımdır. kişi bu yolda(masonlukta) ilerlemeye karar verir. ikinci halka siyahtır. kişi bu yolda ilerlerken kendisiyle ve engellerle karşılaşır ve bunlarla savaşır. 3. renk kırmızıdır. kişi bu yolun erdemlerinin farkına varmış ve büyük bir enerjiyle dolmuştur. 4. renk yeşildir. kişi bu yolda maddi ve manevi tatmine ulaşmıştır. 5. renk sarıdır. kişi artık illuminade olmuştur. yani aydınlanmıştır. tekamüle ermiştir. sporunda amacı bedensel en üst seviyeye ulaşmak değilmidir
Uludağsözlük galeriden aldığım yukardaki fotoğraf londra olimpiyatları illuminati ilişkisini  açıklamakta.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder