3 Kasım 2012 Cumartesi

TÜRKİYE TERÖR BELASINDAN NASIL KURTULUR?

    Türkiye 1984-2012 yılları arasında terör belasına 30.000-40.000 insanını verdi. can kayıplarının yanında terörün ekonomik anlamda  ülkeyi son 30 yılda ekonomik anlamda 500 milyar dolar ile 1 trilyon dolar arası zarara soktuğu tahmin edilmektedir. ayrıca terör belasının türkiyenin dış politika'da yumuşak karnı olduğu bilinmektedir.
      Terörün birçok nedeni vardır. terör içten bakıldığında bir kitlenin hak elde etme uğraşı olabileceği gibi dışardan bakıldığında bir ülkeyi düşmanları tarafından boyunduruk geçirme zayıf düşürme eylemi olarakta görülebilir.
      1990 dönem öncesi soğuk savaşın etkisiyle dünya terör örgütü salgınına uğramış ve bu örgütler elde etmek istedikleri amaçları kanlı bir şekilde almak için uğraş vermişlerdir. bunlarının başını ira ve eta gibi avrupalı örgütler çekmekteydi. 1990 soğuk savaş sonrası demirperdenin yıkılması ve kitle iletişim araçlarının gelişimiyle terör örgütleri büyük çözülmelere uğradı . kanlı eylemleri kamuoyunda büyük tepki oluşturduğu için silinip gittiler. şu anda dünya üstünde 2 önemli örgüt kaldı: PKK VE FARC. sri lanka daki  tamil kaplanları srilanka hükümetinin düzenlediği kanlı bir operasyonla ortadan kaldırldı.
       Pekala pkk ve farc neden ortadan kalkmamıştır. bunun nedeni bu iki örgütünün misyonlarında gizlidir: uyşturucu. dünyanın iki önemli uyuşturucusunu söyleyin desem ne söyleyeceğinizi duyar gibiyim: eroin ve kokain. eroin daha çok afganistan ,pakistan dolaylarında sıkça yetişen afyondan elde edilir. afganistandan getirilen afyon iran üzerinden türkiyeye getirilelerek burda eroin haline getirilir. eroini % 99 saf halinde ancak türkiyede  işleyebilmektedir. burda işlenen eroin dünyaya dağılır. bu olayın çoğu pkk'nın kontrolündedir.
yine kokain ise güney amerika ve kuzey amerikanın güneyinde yetiştirilen koka bitkisinden elde edilir. burda farc ve meksikadaki uyuşturucu kartelleri devreye girer. farc kolombiyanın üçte ' te birine hakimdir. kokain burda işlenir ve meksikadaki uyuşturucu kartelleri sayesinde amerika'ya sokulur.
http://www.zaman.com.tr/newsDetail_getNewsById.action?haberno=1264677
      dünyada üretilen eroinin 5000 ton ve önemli kısmının afganistanda yetiştirildiği düşünüldüğünde türkiyede 2011 rakamlarına göre eroinin gramının fiyatı 52 liradır. avrupada ise eronin gramı 40-50 euro arasındadır. bu rakamlar toplanıldığında ne kadar korkunç rakamlar elde edildiği gözlemlenmektedir. işte bu pazarı pkk kontrol etmektedir. işlem şu şekildedir: afganistandan getirilen afyon,, türkiye'de van,kocaeli,istanbul,tekirdağ gibi yerlerde eroine dönüştürülerek amsterdam'a gönderilmekte burdan avrupa ve dünya pazarına dağıtılmaktadır. kartellerin başında pkk ve kürt mafyalar vardır. bu konuya illuminatinin en büyük gücü: uyuşturucu adlı yazımda değineceğim.
     peki dünyadaki genel uyuşturucu trafiğini kim kontrol etmektedir: illuminati(rothschıld). rothschıldlerin afyon piyasasıyla tanışmaları afyon savaşları ile olmuştur. ingiltereyi çine karşı savaş açmaya zorlamışlar ve galip gelerek uyuşturucu pazarının önemli bir kısminı ellerine geçirmişlerdir. işte olayın eroin tarafını pkk ile kontrol etmektedir.
     pkk'nın ikinci görevi arzu mevud'u(büyük israil devletinin kurulması) sağlamaktır. neden pkk veya kürtler. yahudiler veya israil ortadoğu'da yalnızdır. özellikle ortadoğunun gerçek sahibi olan milletler tarafından dışlanmaktadırlar. arzu mevudu gerçekleştirmek bir ortağa ihtiyaç duymaktadırlar. kürtler. neden kürtler sorusuna şöyle cevap verilebilir: kürtler israilin hedefindeki 4 ülkenin toprağına dağılmış durumdadır ve halihazırda bir devletleri yoktur. bu devletlere karşı kullanılacak yegane millettir. bunun için bir devlet hayalinin vadedilmesi yeterlidir. ikincisi kuzey ırakta kürt gibi görünen yahudi bir topluluk vardır. bu topluluğun önemli bir bölümü israile göç etmiş isede bir kısmı burada ikamet etmektedir. bu ailelerden birisi de kuzeyde etkin olan barzani ailesidir. bu aile kullanılarak kürtlere devlet hayali bahşedilmiş ve kademe kademe gerçekleştirilmektedirler.
http://halitsari.blogspot.com/2012/04/turkiye-nereye-bir-siyonist-ve.html
yukardaki yazımızda yazdığımız gibi oded yinon adlı israilli stratejist tarafından 1982 yılında kaleme alınan plana göre ırak 3 'e bölünecek(şii,sünni ve kürt bölgesi), daha sonra kuzey afrikadaki müslüman devletler isyanlarla etkisiz hale getirilecek(arap baharı) daha sonra suriye 5 'e bölünecek(sünni,kürt,nusayri,dürzi ve şam tampon bölgesi olmaküzere), ortada kama gibi kürt devleti kurulacak bunun için iran ve türkiye parçalanacak.( bu planın 1982 de yapıldığını hatırlatırım) onun için 1984 'te pkk kuruldu. 1990 da amerika ıraka girdi. ırak 3 parçaya bölündü. iranı'ı istikrarsızlaştırmak için pjak kuruldu. şimdi de suriye istikrarsızlaştırılarak kürt bölgesi özerkleştirilecek ve kürdistan hayaline daha doğrusu arzı mevuda bir adım daha atılmış olunuyor.
     pkk'nın üçüncü görevi ise enerji nakil hatlarıyla alakalıdır. dünyanın en önemli nakil hatları türkiyeden geçmekte veya geçmesi planlanmaktadır. ilerde kurulacak olası bir kürt devletiyle enerji nakil hatlarını tek elde toplamak ve mevcut nakil hatlarına sabotajlar düzenleyerek petrol fiyatlarının yukarıya fırlayıp illuminatiye katkı sağlamak pkk'nın önemli görevlerinden birisidir.
      pkk'nın diğer önemli görevlerinden biriside bulunduğu bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır. nedenide yukarda rusya  aşağıda iran ile boğduğu avrupalılara asya pazarına girmelerini engellemek, çin ve japonya gibi ülkelerinde avrupa pazarına girmelerini engellemek için bulunduğu bölgeyi istikrarsızlaştırmaktadırlar. yukarda rusya güneyde iran tarafından kapatılan yolların tek açık kapısı türkiyenin doğusudur.  terör faaliyetleriyle bu bölgeyide istikrarsızlaştırdığınızda açık kapı kalmamaktadır.
      pkk'nın diğer önemli bir görevi türkiyenin dış politikasında yumuşak bir karın oluşturmak. masaya oturduğunda  tavizler koparabilmektedir.
      pkk'nın en önemli görevlerinden biriside bölgede istikrarsızlık sağlayarak çevre ülkeleri ve türkiyeyi silahlanmaya zorlamak ve iiluminatinin önemli yönlerinden birisi olan silah ticaretine katkı sağlamak.

     pkk'nın neden kurulduğunu özetlemeye çalıştık. pekala türkiye bu pkk belasından nasıl kurtulur. türkiye pkk ile mücadele  ederek  ve savaşarak pkk'nın kökünü kazıyamaz. türkiyenin karşısındaki rakip illuminatidir. türkiyenin şu anki konumuyla illuminati ile başetmesi imkansızdır. illuminati istediği gibi türkiye ile oynamaktadır.( şu ana kada illuminati nedir. ben öyle şey bilmiyorum diyenlere diğer yazılarımızı okumalarını tavsiye ediyorum.)
       türkiye illuminatiyi masaya oturmaya zorlamalıdır. bir düşman gibi değilde bir dost gibi. dünyada,ortadoğuda,enerjide silah ticaretinde tek alternatifin türkiye olduğunu vurgulayan bir zorlama olmalıdır bu. bu zorlama şansları 1990 da 1, ırak işgali, 2, cisi 2003'te 2, ırak işgali sırasında bu şansın geldiğini ama heba edildiğini gördük. türkiye enerji,uyuşturucu,siah ticaretive oratdoğu denklemleriyle illuminatiyi buna zorlayabilir.
        şimdi bunlara örnekler vermek istiyorum: birincisi srilankada tamil kaplanları adlı terör örgütünün yok edilmesi olayına değinirsek: srilanka da iki halk vardır. %74 sinhaliler , %18 tamiller oluşturmaktadır. tamiller sinhalilerden ayrılmak istemiş sinhaliler bunu kabul etmeyince aralarında kanlı bir boğuşma başlamıştır. 1976 da kurulan tamil kaplanlarının ülkede kanlı ve vahşi bir tarihi vardır. 2009 a gelindiğnde tamil kaplanları kanlı bir hareketle liderleriyle birlikte yokedildiler. 30-35 yıldır bir türlü başedilemeyen örgüt birdenbire nasıl yok edilmişti. zaten örgütü kuran illuminatiydi. soğuk savaş zamanında hint denizindeki trafiği kontrol edbilmek ve o bölgeyi istikrarsızlaştırarak çin,rusya,endonezya gibi ülkelerin ticaretlerini baltalamak için istikrarsızlaştırma çok önemliydi. sri lankada türkiye gibi stratejik noktadır. 2005 yılından itibaren ise sinhaliler illuminati ile anlaştılar ve 2009 yılında operasyona son noktayı koydular. bunu yaparkende ingiliz,avustralya gibi ülkelerden yoğun istihbarat ve silah desteği aldılar.bunda en önemli nokta illuminatinin çini ele geçirip bütün endüstrisini çine taşımasıydı. artık yolların güvenli hale gelmesi gerekiyordu. ayrıca olası iran hareketinde oranın güvenli olması önemliydi. esas nokta ise afganistanda güvenlik sağlandıktan sonra pakitan üzerinden orta asya petrol ve gazları abd ve çine taşınacaktı. bunun için bölgenin güvenli hale getirilmesi gerekliydi. bundan en kazançlı sinhalliler çıktı. illuminatiyle masaya oturarak tamil kaplanlarından kurtuldular.
      ikinci örnek ise rusya ve çeçenistan olayıdır. 1990 yılında sovyetler yıkılınca çeçenistan bağımsızlığını ilan etti. fakat rusya bunu kabul etmedi ve cevher dudayev öncülüğündeki çeçen direnişçilerine tam gaz saldırdı. çeçen direnişininin rusyadaki yayılımından korkan rusya illuminati ile anlaşmaya gitti. amerika rusyaya cevher dudayevin olduğu kordinatları kendi elleriyle verdi. ve cevher dudayev şehit edildi.
      türkiye terör belasını stratejik önemini kullanarak illuminatiyi pazarlığa zorlayarak yapabilir. şimdi aklıevveller düşmanla ittifak kurulabilir mi diye soracaklardır. savaş hiledir ; türkiye ve islam dünyası düşman karşısında güçsüzdür. ilahi kaynaklar deccalin kuvvetlerinin bize sonunda kaybedeceğini söylemektedir. bizim görevimiz insanlar bilinçlenene kadar düşmanı oyalamak olmalıdır. artık kitle iletişim araçları sayesinde binlerce insan durum karşısında bilinçlenmekte  ve planları bozulmaktadır.planlarını yapmak için acele etmekte ve daha fazla insanların nefretlerini kazanmaktadırlar. unutulmamalıdır ki zamanı geldiğinde doğru tarafta olabilmektir marifet.

                                                                                                                    HALİT SARI


         


4 yorum:

  1. merhabalar.
    blogunuz gerçekten güzel olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar illimnati var kabul üstelik inanılmazı başarmışlar.Peki onları durduracak karşı bir örgütlenme veya oluşum olmamışmı.Adamlar önce hırıstıyanlığı bölmüş sonra islamiyeti bölmüş ama anladığım kadar onlarında hala büyük korkuları var ve bu korku yüzünden ilerlemeleri ve hedeflerine ulaşmaları tahminlerinden uzun bir zaman alacak.Ben sadece bu konulara ilgi duyan bir bireyim.Size fikrimi beyhan ettmek isterim .Ne zaman ki bizler islam kültürünü peeygamber efendimiz gibi yaşamaya başlarsak o zaman bu illetlerden kurtuluruz.Önemli olan islam dinini yobazlaştırmadan mealini iyi algılamak gerek aklın ve mantığın almadığını kabul ettmemektir.Daha müsait bir zamanda tekrar yazmak isterim sizi takip etmek iterim.

    YanıtlaSil
  3. sayın sarpegon size kısa bir hikayeyle yanıt vereyim . izak rabin'e efendim hadisi şerifte yahudilerin müslümanlar tarafından yok edileceği yazıyor ne dersiniz demişler. o olay gerçekten olacaktır. ama bugün anlatılan müslümanlar o müslümanlar değil. o günkü yahudiler bugünkü yahudiler değil demiş

    YanıtlaSil