16 Haziran 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ(1)



İlluminati nedir: Illuminati, (çoğul bir sözcük olup tekili Latince: illuminatus, Türkçe: aydınlanmış) tarihteki adıyla Bavyeralı Illuminati, Rönesans döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş gizli bir cemiyet. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket eden, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir topluluktur. [1] Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler(http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati)

Masonluk nedir:
·  "Masonluk batı avrupa'da ortaya çıkmış, 1717 yılında yayınlanan anderson anyasası ile bugünkü şeklini almıştır."
·  - "Masonluk bir takım özel işaretleri, amblemleri olan, localar halinde teşkilatlanmış, uluslar arası bir kuruluştur. Mason olmayanlara "harici" denir. Çalışmalara yabancılar katılamaz."
·  - "Masonlar aralarına herkesi almazlar. Zenginler, yükselme ihtimali olan bürokratlar, polis ve askerlerin üst kademelerinde bulunanlar, herkesce tanınmış sanatçılar tercih edilen kişilerdir."
·  - "Masonlar "sırlar" dedikleri felsefelerini bu yolu seçmişlere telkin ederken tedrici bir araştırma yolu takip ederler. Bunu da 33 dereceli bir sistem içinde yaparlar. Mason felsefesi, yahudi kabala inancından, hıristiyanlıktan, hermetizm'den, putperestlikten hatta bir ölçüde islamiyetten etkilenmiş esaslardan meydana gelir. Ama bu, dünyanın her tarafında mevcut olan masonların aynı düşündüğü anlamına gelmez. "
·  - "Masonlukta, 1 ilâ 3. Dereceler, temel kuralların ve ideallerin öğretildiği derecelerdir. 4 ilâ 14. Derecelerde meşhur hiram efsanesi işlenir. Daha çok yahudi inançları hâkimdir. “
·  - "15 ilâ 18. Dereceler bir ara mertebedir. Daha genel bilgiler saliklere verilir. 18 ila 30. Derecelerde ise "üst felsefe" işlenir. Bu devrede salik, bütün dini inançlarından arındırılmaya çalışılır. 31-33. Dereceler artık idari mertebelerdir. Bu seviyeye ulaşmış masonlar, cemiyet'in çeşitli kurullarında, yönetim kademelerinde görev alırlar."
·  - "1 ilâ 3. Dereceler, çırak-kalfa-usta dereceleridir. 4 ilâ 14. Derecelere "tekemmül" seviyesi denir. 15 ilâ 18. Dereceler, "şapitr" ; 19 ilâ 30. Dereceler de "areapaj" seviyeleridir. Türkiye'de genelde iskoç riti'ne bağlı localar vardır. "(http://www.masonluk.4t.com/masonluk_nedir.htm)

Tapınak Şövalyeleri:  Masonluğun Ve İlluminatinin kökleri sayılırlar. Haçlı seferleri sırasında kudüs’e yerleşmişler ve Süleyman tapınağında kabala ve büyü kitaplarını buldukları çeşitli kaynaklarda vurgulanmıştır. İşin ilginci kabala’nın aynı dönem 12. yy’da ortaya çıkması da ilginç tesadüflerden biridir. Tapınak şövalyeleri avrupa’ya çok zengin olarak döndüler. Krallar ve derebeyleri gittikçe fakirleşirken tapınakçılar topraklarını genişlettiler. 1300 lerin başında Fransa kralı güzel filip tarafından mallarına el konuldu. Başları olan de molay ve 140 adamı idam edildi. Bu olaydan sonra yeraltına inen örgütün Rönesans, 1700 lerde illuminati ve mason örgütlerinin kurulması ve 1789 da Fransız ihtilali’ni gerçekleştiren örgüt olduğu iddia edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder