24 Haziran 2012 Pazar

İLLUMİNATİ TERİMLER VE KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ(3)



 
 











1-) HER ŞEYİ GÖREN GÖZ: HORUS’UN GÖZÜ


İlluminatinin ve masonların kullandığı simgelerin başında ‘horus’un gözü’ veye ‘herşeyi gören göz’ de denilen tek göz simgesi kullanılmaktadır. Bu simgenin manası şöyle açıklanabilir: önceki yazılarda illuminatinin kökenlerinin babil ve mısırdaki pagan inançlara dayanmaktadır. Bu ‘ her şeyi gören göz’ mısır mitlerinde horusun sol gözü olduğu iddia edilir. Tek tanrılı dinlerde Allah tek olan , her şeye kadir olan , her şeyi yaratan ve yaptığımız her şeyi gözetleyendir. İlluminati bunun karşısına şeytanı simgeleyen ‘her şeyi gören göz’ ü koymuştur. Asıl bizim tanrımız her şeyi görmektedir mesajı vermektedir
 

 









 
2-) PİRAMİT: ŞEYTANA YÜKSELEN BASAMAKLAR

İlluminati ve masonlukta piramit veya üçgen ‘yeni dünya düzeni’ denilen  evrende şeytanın hükümranlığının kurulduğu tek başkent, tek din , tek dil, tek paradan oluşan  düzeni temsil eder. 11 ve 13 basamaklı formatları vardır. 11 ve 13 rakamlarının kabalada ezoterik anlamları vardır. Özellikle 11 şeytanı simgeler. Piramitin en üst kısmında 11. basamağında her şeyi gören göz şeytan vardır. Genellikle en üst basamak (Amerikan dolarında olduğu gibi) ana piramitten ayrılmıştır. Bunun nedeni yeni dünya düzeninin kurulamadığına bir başka deyişle şeytanın hükümranlığının kurulamadığına ; yeni dünya düzeni kurulunca bu piramitin tamamlanacağına inanılır.

 
3-) İSRAİLOĞULLARI’NIN ‘KIZIL ELMASI’: G SİMGESİ

G simgesi masonlukta çok karşımıza çıkar. Perge ve gönyenin içinde, beşgen yıldızın içinde veya güneş simgesinin içinde karşımıza çıkar. G simgesi kudüsü simgeler. Neydi illuminatinin amacı: tek dünya devleti kurmak. Bunun kalbi başkentide kudüstür. Kudüs içinde ise mescidi aksayı yıkıp Süleyman mabedini tekrar kurup dünyadaki şeytana ait en büyük mabedi kurmak.













4-) EVRENİ DİZAYN ETMEK İSTEYEN GÜÇ: PERGEL VE GÖNYE

Pergel ve gönye masonlukta masonluğun asıl kurucusu olduğu inanılan hiram ustayı temsil ettiği inanılır. Gerçekte ise dünyayı dizayn etmek isteyen güç’ün ‘yeni dünya düzeni’ni kurmak için oluşturduğu hiyerarşik düzenin çalışmasıdır. Bunun iki anlatım vardır. Birincisi masonluğa yeni giren birisinin işlenerek 33. kademede tekamüle  ermesi. İkincisi şeytanın düzeninin oluşturulması için kurulan gerekli kurumların üstüne düşen görevi yapması.

 









 
5-) ŞEYTANLA BULUŞMA : İKİ SÜTUN VE DAMALI ZEMİN

Masonlukta ikili sütun öbür dünyaya geçişin kapısıdır. Sağdaki sütuna boaz, soldakine yakin adı verilen bu sütunlar. Cinler ve şeytanlar alemine geçişi simgeler. Damalı zeminde aynı şekilde öbür dünyaya geçişi simgeler. Bazen bu sütunların önünde bazen de arkasında olarak resmedilir. Masonik ayinler genelde damalı zemin üzerinde yapılır. 1. derecedeki bilinçsiz mason aşamalar kaydederek 33. derecede gerçek taptığı şeye ulaşır yani aydınlanır

















 
6-) MENORA: YEDİ KOLLU ŞAMDAN

Yedi kollu şamdan Musevilikte kutsal kabul edilir. İbadet için sinagoglarda bulunması zorunludur. Menora adı verilir. Yedi güne işaret ettiği veya Yahudilerin mısırdan sürüldükten sonra israile ulaştıkları 7 haftayı simgeler. Aslında buradaki yedi kollu şamdan’ın manası Yahudi ve kabala mitinde çok önemli olan aydınlanmaktır. İnsanın gerçek amacını tanımasıdır.bu da tabiî ki kendilerinin gerçek tanrılarını tanımakla mümkün olur.





 

7-) DAVUT YILDIZI VEYA DAVUT KALKANI

Davut yıldızı,Davut kalkanı veya siyon yıldızı olarakta geçer. Fakat eski Tevrat veya talmud da bunlardan hiç bahsedilmez. Bu işaretin daha sonradan kabala ile 12. veya 13. yy’da Yahudi mistisizmine girdiği söylenebilir. Daha çok sihir ve büyü için kullanılan bir kavramdır. Aynı zamanda damalı zemin gibi şeytanlar alemine geçişi simgeler.

                                                                                       ........Devam edecek
                                                                                                                          
sayfamızı facebookta beğen:
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder