30 Haziran 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ'DE KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ (4)




 

ÇİFT BAŞLI KARTAL


İlluminatide ve Yahudi mitinde çift başlı kartalın ne anlama geldiğini bilmek için kartalın özelliklerini bilmek gerekir . kartal çoğu kavimde kutsal sayılmıştır. Bunlardan birincisi kartal kuşların ve havanın hükümdarıdır. Yani bu mutlak iktidarı simgeler. İlluminatinin amacıda dünyada mutlak iktidar sağlamak değil midir? Kartal  çevresini 300 derece görebilme özelliğine sahiptir. Çift başlı kartalda 360 derece görebilme şansını yakalar. Horus’un gözü de neyi ifade ediyordu. Her şeyi bilen kontrol eden şeytan tanrıyı simgeliyordu. Bunun diğer simgesi de çift başlı kartaldır. Kartal sürekli güneşe bakabilme özelliğine sahip tek hayvandır. Çoğu kavimde güneşe tapınma önemli bir kavram olduğu için kartal kutsal sayılmıştır. Çift başlı kartalın en çok kulananlar Türklerdir. Aslında çift başlı kartal simgesini Türklerde şamanlar çok sık kullanıyordu. Kartal inisiyasyon yani öbür alemle ilişki kurma arcıdır. Çoğu kavimde ölenlerin ruhunu öbür dünyaya taşıyan hayvan olarak ortaya çıkar. Yahudi ve illuminati mitine iki yönlü girmiştir. Birincisi antik mısırdan. Antik mısırda kutsal üç hayvan miti bulunmaktadır. Karadaki sembolü arsaln, denizdeki sembolü yunus, havadaki sembolü kartaldır. İlluminati ve Yahudi mitine girmelerine sebep olan mitse hazar imparatorluğudur. Hazar imparatorluğu hem türk hem de yahudidir. Ve hazar imparatorluğunun simgesi çift başlı kartaldır. Bu çift başlı kartalın Türklerin yüksek soyuyla Yahudilerin kayıp 13. kabilesinin  birleşimini simgeler. Eşkenazi denilen kuzey Avrupa ve Rusya Yahudilerinin kökenlerinin hazar Yahudileri olduğu düşünülürse  bunun çok sık kullanılması yadsınamaz.
 












ŞAHA KALKMIŞ ASLAN

 
Aslan hayvanların kralıdır. Mutlak güç ve iktidar ifadesidir. Ayrıca çift başklı kartalda belirttiğimiz gibi antik mısırdaki yunus ve kartalla beraber kutsal 3 hayvandan biridir.
Ayrıca Süleyman aleyhisselamın tahtının çevresinde 2 veya 12 aslanla tasvir edilir. Daha çok Britanya imparatorluğunun ve rothschıldlerin  çok sık kullandığı bir tasvir olarak bilinir. Şaha kalmış tek veya çift aslan olarak ortaya çıkar. Genellikle şaha kalkmış aslanlar bir taça tutunmuş olarak görünür. Eski mitlerde ise genellikle tahta tutunan şaha kalkmış aslan figürleri kullanılmaktaydı. Taç ve taht Süleyman ve davuta ait olan kutsal imparatorluğu temsil etmektedir. Arslanlar ise bu tahtın koruyucusudurlar. Britanya kralı ve rothschıldler yeni şeytani düzeninin kurucusu ve kollayıcısı oluyor.













BAYKUŞ
 
Baykuş mitolojik hayvanlardan biridir. Bilgeliği temsil eder. Felsefenin de simgesi olduğu söylenir. Ayrıca yunan tanrıçası athenanın da simgesidir. Baykuş gece yaşar ve boynunu 270 derece döndürebilir. Ezoterizmde gizemin simgesidir. İlluminati de en önemli gizem şeytanın tanrı oluşu ve onunla kurulan bağdır. Baykuş simgesi Amerikan dolarında mevcuttur. Ayrıca illuminatinin gizli örgütlerinden bohemian club’ın simgesidir. Bütün illuminatinin üst tabakası 12 metrelik baykuş heykeli önünde ayin yaparlar.


GÜNEŞ DİSKİ

Düneş diski antik mısırda güneş tanrısı ve tanrıların tanrısı ra ‘ yı simgelemektedir. Güneş sonsuzluğu ve ulaşılmazlığı simgelemektedir. Ayrıca cinler alemini simgelemektedir
                                                                                                       devam edecek..............................

                                                     HALİT SARI

eğer bloğumuzu beğeniyorsanız üye olabilirsiniz. facebook sayfamızı beğenmek için :
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

1 yorum: