30 Haziran 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ'DE KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ (4)




 

ÇİFT BAŞLI KARTAL


İlluminatide ve Yahudi mitinde çift başlı kartalın ne anlama geldiğini bilmek için kartalın özelliklerini bilmek gerekir . kartal çoğu kavimde kutsal sayılmıştır. Bunlardan birincisi kartal kuşların ve havanın hükümdarıdır. Yani bu mutlak iktidarı simgeler. İlluminatinin amacıda dünyada mutlak iktidar sağlamak değil midir? Kartal  çevresini 300 derece görebilme özelliğine sahiptir. Çift başlı kartalda 360 derece görebilme şansını yakalar. Horus’un gözü de neyi ifade ediyordu. Her şeyi bilen kontrol eden şeytan tanrıyı simgeliyordu. Bunun diğer simgesi de çift başlı kartaldır. Kartal sürekli güneşe bakabilme özelliğine sahip tek hayvandır. Çoğu kavimde güneşe tapınma önemli bir kavram olduğu için kartal kutsal sayılmıştır. Çift başlı kartalın en çok kulananlar Türklerdir. Aslında çift başlı kartal simgesini Türklerde şamanlar çok sık kullanıyordu. Kartal inisiyasyon yani öbür alemle ilişki kurma arcıdır. Çoğu kavimde ölenlerin ruhunu öbür dünyaya taşıyan hayvan olarak ortaya çıkar. Yahudi ve illuminati mitine iki yönlü girmiştir. Birincisi antik mısırdan. Antik mısırda kutsal üç hayvan miti bulunmaktadır. Karadaki sembolü arsaln, denizdeki sembolü yunus, havadaki sembolü kartaldır. İlluminati ve Yahudi mitine girmelerine sebep olan mitse hazar imparatorluğudur. Hazar imparatorluğu hem türk hem de yahudidir. Ve hazar imparatorluğunun simgesi çift başlı kartaldır. Bu çift başlı kartalın Türklerin yüksek soyuyla Yahudilerin kayıp 13. kabilesinin  birleşimini simgeler. Eşkenazi denilen kuzey Avrupa ve Rusya Yahudilerinin kökenlerinin hazar Yahudileri olduğu düşünülürse  bunun çok sık kullanılması yadsınamaz.
 












ŞAHA KALKMIŞ ASLAN

 
Aslan hayvanların kralıdır. Mutlak güç ve iktidar ifadesidir. Ayrıca çift başklı kartalda belirttiğimiz gibi antik mısırdaki yunus ve kartalla beraber kutsal 3 hayvandan biridir.
Ayrıca Süleyman aleyhisselamın tahtının çevresinde 2 veya 12 aslanla tasvir edilir. Daha çok Britanya imparatorluğunun ve rothschıldlerin  çok sık kullandığı bir tasvir olarak bilinir. Şaha kalmış tek veya çift aslan olarak ortaya çıkar. Genellikle şaha kalkmış aslanlar bir taça tutunmuş olarak görünür. Eski mitlerde ise genellikle tahta tutunan şaha kalkmış aslan figürleri kullanılmaktaydı. Taç ve taht Süleyman ve davuta ait olan kutsal imparatorluğu temsil etmektedir. Arslanlar ise bu tahtın koruyucusudurlar. Britanya kralı ve rothschıldler yeni şeytani düzeninin kurucusu ve kollayıcısı oluyor.













BAYKUŞ
 
Baykuş mitolojik hayvanlardan biridir. Bilgeliği temsil eder. Felsefenin de simgesi olduğu söylenir. Ayrıca yunan tanrıçası athenanın da simgesidir. Baykuş gece yaşar ve boynunu 270 derece döndürebilir. Ezoterizmde gizemin simgesidir. İlluminati de en önemli gizem şeytanın tanrı oluşu ve onunla kurulan bağdır. Baykuş simgesi Amerikan dolarında mevcuttur. Ayrıca illuminatinin gizli örgütlerinden bohemian club’ın simgesidir. Bütün illuminatinin üst tabakası 12 metrelik baykuş heykeli önünde ayin yaparlar.


GÜNEŞ DİSKİ

Düneş diski antik mısırda güneş tanrısı ve tanrıların tanrısı ra ‘ yı simgelemektedir. Güneş sonsuzluğu ve ulaşılmazlığı simgelemektedir. Ayrıca cinler alemini simgelemektedir
                                                                                                       devam edecek..............................

                                                     HALİT SARI

eğer bloğumuzu beğeniyorsanız üye olabilirsiniz. facebook sayfamızı beğenmek için :
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

26 Haziran 2012 Salı

İLLUMİNATİ ENTRİKA ÇEMBERİ-TEXE MARS






Size bugün bir kitap tanıtmak istiyorum. çoğunuzun bildiği bir kitap. illuminatinin bugünlerine ışık tutan bir kitap. texe marsta illuminati üst yönetiminin varlığının halk tarafından tanınmasına yardımcı olan bir yazar. bu kitabı 9 yılda hazırladığını ifade ediyor. bende bu yazarı değerli kitabını kendi açımdan incelemek istedim.


içindekiler:
bölüm 1: küresel güç ve iç çemberin etkileri
bölüm2: illüminatinin süperadamları
bölüm:kan ve hanedan: dünyayı yöneten adamlara dair
bölüm4: tanrıların meclisi
bölüm 5: kaos düzeni
bölüm6:siyasal simya ve komplo
bölüm7: illuminati  çağında ödül ve ceza
bölüm8: illuminatinin 3. dalga devrimi
bölüm 9: kötü ruhlu bill clinton'un yükselişi
bölüm10: tek gözlü kafir ve beyaz atlı çıplak adam
bölüm11: güneş yılanın entrika çemberi
bölüm 12: küresel hakimiyet arayışı
bölüm 13: beyin kontrolü
bölüm:14: acı, ölüm ve argemeddon yazıtları

KİTAPTAN BÖLÜMLER:
* Eğer entrikaları başarılı olursa özgürlüklerimizi ve hürriyetimizi sona erdirecek yerkürenin her köşesine felaket getirecektir.
* mussolini hitler gibi diktatörler dünyanın belirli kesimlerini ele geçirmişken illuminati yedi kıtada etkinlik gösteriyor.
*bunlar için görüşlerin; sağcı solcu olmanızın hiç bir önemi yoktur.
* illuminaatiye şunlar güç veriyor: soyları, birbirlerine olan bağlılıkları, bütün dünyada örgütlenmiş olmaları, ahlak yasaları ve ayinleri
*illuminati bir hilekarlar topluluğudur. kendilerini de şeytanın'tanrılığı' konusunda aldatmışlardır.
* para zamanımızın tanrısı, rothschıld'de peygemberi
* bana bir ulus'un para basma yetkisini verin , kanunları kimin yapacağını önemsemem-meyer rothschıld
*illuminati ailesinin evlatları, bilinçsiz yığınların inandıkları dinlerin çok üstünde olduklarına inanıyorlar.
*kafatası ve kemik tarikatı, illumimatinin gelecekte görev vereceği yetenekleri seçmek için tek organ.
*illuminati tüm dünyaya polislik yapmak ve milli egemenlikleri yıkmak için birleşmiş milletleri etkin hale getirmeye çalışıyor.
* illuminati tarafından planlanan kaoslar: düzmece ve daha fazla savaş, icat edilen hastalıklar(biyolojik savaş), çevresel krizler, dünya nüfus artışının engellenmesi, suç artışı krizleri, terör artışı krizleri,
*ah insanlar, size inandırılamayacak birşey var mı? yeni bir dinin kurucusu olacağımı hiç düşünmemiştim.

KİTABIN ARTI YÖNLERİ
* texe marrs ismi önemli illuminatiyi dünyaca tanınmasında önemli bir isim.
* kitap 286 sayfa kolayca okunulabilir özellikte
*illuminati ile ilgili bir fikir sahibi olabilirsiniz.
KİTABIN EKSİ YÖNLERİ
* kitabın illuminati komplolarının belirli bir dönemine odaklanması. bir magazin dergisi gibi hazırlanması

YAZARIN ÖNERİSİ: Eğer illuminati ile az ilgili ve bilgileriniz başlangıç düzeyindeyse bu kitabı okumanızı öneririm. ama ileri bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. hepsi bildiğiniz şeyler ama olyın magazinini yaşamış hissi veriyor.

YayıneviTimaş Yayınları
Ana KategoriTarih - Coğrafya
Alt KategoriOrtaçağ Tarihi
Sayfa Sayısı286 Sayfa
ÇevirenAli Çimen
Basım Yeriİstanbul
Son Basım Tarihi2010-2
Baskı Sayısı18









Özeti:Süper-zengilerin idare ettiği bir Dünya Komplosu var mı Bu zenginlerin oluşturduğu kuvvet sahibi grup, gizemli 'illuminati' oluşumunun adamları mı Dünyayı hakimiyet altına alma iddiasındaki bu gücün, ülkemizi, evlerimizi ve hatta hayatımızı tehlikeye atacak gizli gündemleri var mı Küresel bir 'entrika çemberi' içindeyiz ve haberimiz mi yok !.

Bankacı, sanayici ve madya patronlarından oluşan ve tüm dünyanın servetini ve yönetimini ele geçirmeyi amaçlayan bu gizemli oluşumun peşine düşüne Texe Marrs, sekiz yıllık bir araştırmadan sonra bu 'gizli öğreti'nin sır perdesini araladı.

İlluminati / Entrika Çemberi kitabı Texe Marrs tarafından yazılmıştır.Kitap toplam 286 sayfadan oluşmaktadır.

Bu kitap Timaş Yayınları yayınları tarafından basılmıştır.

İlluminati / Entrika Çemberi kitabı bir Tarih - Coğrafya / Ortaçağ Tarihi kategorisi örneğidir.




kitaba ulaşmak ve satın almak için burayı tıklayabilirsiniz:
http://www.maxkitap.com/kitap-illuminati-entrika-cemberi-texe-marrs-timas-yayinlari.html

eğer bloğumuzu beğeniyorsanız üye olabilirsiniz. facebook sayfamızı beğenmek için :
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom



 HALİT SARI

24 Haziran 2012 Pazar

İLLUMİNATİ TERİMLER VE KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ(3)



 
 











1-) HER ŞEYİ GÖREN GÖZ: HORUS’UN GÖZÜ


İlluminatinin ve masonların kullandığı simgelerin başında ‘horus’un gözü’ veye ‘herşeyi gören göz’ de denilen tek göz simgesi kullanılmaktadır. Bu simgenin manası şöyle açıklanabilir: önceki yazılarda illuminatinin kökenlerinin babil ve mısırdaki pagan inançlara dayanmaktadır. Bu ‘ her şeyi gören göz’ mısır mitlerinde horusun sol gözü olduğu iddia edilir. Tek tanrılı dinlerde Allah tek olan , her şeye kadir olan , her şeyi yaratan ve yaptığımız her şeyi gözetleyendir. İlluminati bunun karşısına şeytanı simgeleyen ‘her şeyi gören göz’ ü koymuştur. Asıl bizim tanrımız her şeyi görmektedir mesajı vermektedir
 

 









 
2-) PİRAMİT: ŞEYTANA YÜKSELEN BASAMAKLAR

İlluminati ve masonlukta piramit veya üçgen ‘yeni dünya düzeni’ denilen  evrende şeytanın hükümranlığının kurulduğu tek başkent, tek din , tek dil, tek paradan oluşan  düzeni temsil eder. 11 ve 13 basamaklı formatları vardır. 11 ve 13 rakamlarının kabalada ezoterik anlamları vardır. Özellikle 11 şeytanı simgeler. Piramitin en üst kısmında 11. basamağında her şeyi gören göz şeytan vardır. Genellikle en üst basamak (Amerikan dolarında olduğu gibi) ana piramitten ayrılmıştır. Bunun nedeni yeni dünya düzeninin kurulamadığına bir başka deyişle şeytanın hükümranlığının kurulamadığına ; yeni dünya düzeni kurulunca bu piramitin tamamlanacağına inanılır.

 
3-) İSRAİLOĞULLARI’NIN ‘KIZIL ELMASI’: G SİMGESİ

G simgesi masonlukta çok karşımıza çıkar. Perge ve gönyenin içinde, beşgen yıldızın içinde veya güneş simgesinin içinde karşımıza çıkar. G simgesi kudüsü simgeler. Neydi illuminatinin amacı: tek dünya devleti kurmak. Bunun kalbi başkentide kudüstür. Kudüs içinde ise mescidi aksayı yıkıp Süleyman mabedini tekrar kurup dünyadaki şeytana ait en büyük mabedi kurmak.













4-) EVRENİ DİZAYN ETMEK İSTEYEN GÜÇ: PERGEL VE GÖNYE

Pergel ve gönye masonlukta masonluğun asıl kurucusu olduğu inanılan hiram ustayı temsil ettiği inanılır. Gerçekte ise dünyayı dizayn etmek isteyen güç’ün ‘yeni dünya düzeni’ni kurmak için oluşturduğu hiyerarşik düzenin çalışmasıdır. Bunun iki anlatım vardır. Birincisi masonluğa yeni giren birisinin işlenerek 33. kademede tekamüle  ermesi. İkincisi şeytanın düzeninin oluşturulması için kurulan gerekli kurumların üstüne düşen görevi yapması.

 









 
5-) ŞEYTANLA BULUŞMA : İKİ SÜTUN VE DAMALI ZEMİN

Masonlukta ikili sütun öbür dünyaya geçişin kapısıdır. Sağdaki sütuna boaz, soldakine yakin adı verilen bu sütunlar. Cinler ve şeytanlar alemine geçişi simgeler. Damalı zeminde aynı şekilde öbür dünyaya geçişi simgeler. Bazen bu sütunların önünde bazen de arkasında olarak resmedilir. Masonik ayinler genelde damalı zemin üzerinde yapılır. 1. derecedeki bilinçsiz mason aşamalar kaydederek 33. derecede gerçek taptığı şeye ulaşır yani aydınlanır

















 
6-) MENORA: YEDİ KOLLU ŞAMDAN

Yedi kollu şamdan Musevilikte kutsal kabul edilir. İbadet için sinagoglarda bulunması zorunludur. Menora adı verilir. Yedi güne işaret ettiği veya Yahudilerin mısırdan sürüldükten sonra israile ulaştıkları 7 haftayı simgeler. Aslında buradaki yedi kollu şamdan’ın manası Yahudi ve kabala mitinde çok önemli olan aydınlanmaktır. İnsanın gerçek amacını tanımasıdır.bu da tabiî ki kendilerinin gerçek tanrılarını tanımakla mümkün olur.





 

7-) DAVUT YILDIZI VEYA DAVUT KALKANI

Davut yıldızı,Davut kalkanı veya siyon yıldızı olarakta geçer. Fakat eski Tevrat veya talmud da bunlardan hiç bahsedilmez. Bu işaretin daha sonradan kabala ile 12. veya 13. yy’da Yahudi mistisizmine girdiği söylenebilir. Daha çok sihir ve büyü için kullanılan bir kavramdır. Aynı zamanda damalı zemin gibi şeytanlar alemine geçişi simgeler.

                                                                                       ........Devam edecek
                                                                                                                          
sayfamızı facebookta beğen:
https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

17 Haziran 2012 Pazar

SAYFAMIZ FACEBOOK'TA:BORSADAKAZANMAKHS.BLOGSPOT.COM

https://www.facebook.com/pages/borsadakazanmakhsblogspotcom/118636384943727

BLOG SAYFAMIZ ARTIK FACEBOOKTA. SAYFAMIZI BEĞENEBİLİR, BLOĞUMUZU FACEBOOKTAN DAHA RAHAT TAKİP EDEBİLİR, BEĞENDİĞİNİZ KONULARI ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞABİLİR ,ARKADAŞLARINIZI SAYFAMIZA DAVET EDEBİLİR VE KONULARLA İLGİLİ YORUMLAR YAPABİLİRSİNİZ. AYRICA SİZİN DİKKATİNİZİ ÇEKEN ŞEYLERİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

                                                                                                                      HALİT SARI

SAYFAMIZ FACEBOOK'TA:HALİTSARİ.BLOGSPOT.COM

https://www.facebook.com/halitsariblogspotcom

BLOG SAYFAMIZ ARTIK FACEBOOKTA. SAYFAMIZI BEĞENEBİLİR, BLOĞUMUZU FACEBOOKTAN DAHA RAHAT TAKİP EDEBİLİR, BEĞENDİĞİNİZ KONULARI ARKADAŞLARINIZLA PAYLAŞABİLİR ,ARKADAŞLARINIZI SAYFAMIZA DAVET EDEBİLİR VE KONULARLA İLGİLİ YORUMLAR YAPABİLİRSİNİZ. AYRICA SİZİN DİKKATİNİZİ ÇEKEN ŞEYLERİ EKLEYEBİLİRSİNİZ. İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

                                                                                                                               HALİT SARI

16 Haziran 2012 Cumartesi

İLLUMİNATİ KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ(2)


                       İLLUMİNATİNİN GELENEKSEL YAPISI VE DERECELERİ






 
1-) HERŞEYİ GÖREN GÖZ:
İlluminati piramitinin en üst noktasında bulunur. Kısaca kendileri ve illuminati düşmanları tarafından çok isimle adlandırılmışlardır. Bunlar evrenin mimarı, her şeyi gören göz, deccal,şeytan gibi isimlerdir. Yıllardır yapılan çalışmalar her şeyi gören gözün dünya iktidarının sağlanmasına yöneliktir. İşte biz bu düzene ‘yeni dünya düzeni’ diyoruz. Bu düzen tam sağlanamdığı için genellikle ayrık olarak gösterilir. Yeni dünya düzeni kurulduğunda bu aralığın kapanacağına inanılır.
 
2-) İLLUMİNATİNİN ÜST KONTROL NOKTASI
Bunlarda:
A)RT: illuminatinin kontrol noktası. 3 kabalistten oluşur. Bu 3 kabalist şeytandan aldıkları emirleri 13 ler konseyine iletilir.

B) 13’ LER KONSEYİ: en zengin ve genlikle Musevi kökenli ailelerden oluşur. Bu aileler:
A)Rothschıld Ailesi
B) Rockfeller Ailesi
C) Bruce Ailesi
D) Cavendish Ailesi
E) De Medici Ailesi
F) Hanover Ailesi
G)Habsburg Ailesi
H) Knupp Ailesi
I)Romanov Ailesi
İ) Sinclair Ailesi
K) Puntogenet Ailesi
L) Warburg Ailesi
M) Winsdor Ailesi
 
C)300’LER KOMİTESİ:
13 ler komitesimde karar alınan emirlerin son ve nihai şeklinin verildiği komisyondur. Burada alınan kararlar gerekli alt komitelerce  ve düşünce kuruluşları tarafınfan proje haline getirilir ve yöntemi belirlenir. Örneğin medeniyetler çatışması ve büyük Ortadoğu projesi gibi. 300’ ler komitesini yine büyük aileler oluşturur. Bunlardan bazıları;
Agnelli,Carneige,Bush,Cameron,Ford , Graham,Loeb,Morgan Gibi Ünlü Ailelerdir.

3-) YUVARLAK MASA VE DÜŞÜNCE KURULUŞLARININ BULUNDUĞU YAPI

Bunlar 13’ler ve  300’ler komitesinde alınan kararları proje haline getirir ve yöntemleri belirlenir. Bu kuruluşlar:
A)Cfr   B) Bilderberg     C) Trileteral Komisyon  D) Club Roma

yukardaki saydığımız bütün yapıya iç çember örgütleri denir. Ve bu örgütlenmeye ‘monarch projesi ‘ denir. 13’ler ve 300’ler gibi yapılanmayada sanhedrin meclisi denir.

4-) ÖZGÜR MASONLARIN VE GİZLİ ÖRGÜTLERİN BULUNDUĞU YAPI
Bu illuminati ve monarc projesi için eleman seçimi yapılan örgütlenmelerdir. Seçilen elemanlar genellikle toplumda belli mevkii sahibi kişilerden oluşur. Bu örgütler :

a)      Şark Locası
b)      York Locası
c)      İskoç Locası
d)     Büyük Rusya Locası
e)      Skuls And Bones
f)       Rotary
g)      Lions
h)      Ymca
i)        Dıner

Daha bir sürü gizli örgüt bu yapının içerisindedir.

5-) DÜNYA FİNANS KONTROL SİSTEMLERİ
Bunlar dünya ekonomisini kontrol etmek ve projelerine uygun hale getirmek için uğraşan kuruluşlardır:
A)Imf  B) Dünya Bankası  C) Federal Reseve D) Avrupa Merkez Bankası E) Merkez Bankaları
F)Bıss

6-) DÜNYA İNSAN KAYNAKLARI KONTROL SİSTEMİ
İnsanları belirli özelliklere göre gruplara ayırarak kontrol etmek için kurulan sistemlerdir. Bunlar:
a)      Birleşmiş Milletler
b)      Avrupa Birliği
c)      Rand
d)     Carlyle Group
e)      Merck

7-)  DÜNYA NÜFUS KONTROL SİSTEMLERİ
Bunlar insanların kişisel, toplumsal ihtiyaçlarının kontrol altına alınmasında ve sisteme zarar verecek yapılanmaların yok edilmesinde işlevseldirler. İnsanların algılarıyla oynamak, subliminal mesaj yöntemleriyle insanları tekdüze düşünmeye yönlendirmek amaçlarıdır. Bunlar:
a)      Vatikan
b)      Opus Dei
c)      Cnn
d)     Ap
e)      Reuters
f)       Abc
g)      Cıa
h)      Fbı
i)        Blackwater
j)        Swat



İLLUMİNATİ KAVRAMLAR VE TERİMLER SÖZLÜĞÜ(1)



İlluminati nedir: Illuminati, (çoğul bir sözcük olup tekili Latince: illuminatus, Türkçe: aydınlanmış) tarihteki adıyla Bavyeralı Illuminati, Rönesans döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş gizli bir cemiyet. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket eden, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir topluluktur. [1] Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler(http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati)

Masonluk nedir:
·  "Masonluk batı avrupa'da ortaya çıkmış, 1717 yılında yayınlanan anderson anyasası ile bugünkü şeklini almıştır."
·  - "Masonluk bir takım özel işaretleri, amblemleri olan, localar halinde teşkilatlanmış, uluslar arası bir kuruluştur. Mason olmayanlara "harici" denir. Çalışmalara yabancılar katılamaz."
·  - "Masonlar aralarına herkesi almazlar. Zenginler, yükselme ihtimali olan bürokratlar, polis ve askerlerin üst kademelerinde bulunanlar, herkesce tanınmış sanatçılar tercih edilen kişilerdir."
·  - "Masonlar "sırlar" dedikleri felsefelerini bu yolu seçmişlere telkin ederken tedrici bir araştırma yolu takip ederler. Bunu da 33 dereceli bir sistem içinde yaparlar. Mason felsefesi, yahudi kabala inancından, hıristiyanlıktan, hermetizm'den, putperestlikten hatta bir ölçüde islamiyetten etkilenmiş esaslardan meydana gelir. Ama bu, dünyanın her tarafında mevcut olan masonların aynı düşündüğü anlamına gelmez. "
·  - "Masonlukta, 1 ilâ 3. Dereceler, temel kuralların ve ideallerin öğretildiği derecelerdir. 4 ilâ 14. Derecelerde meşhur hiram efsanesi işlenir. Daha çok yahudi inançları hâkimdir. “
·  - "15 ilâ 18. Dereceler bir ara mertebedir. Daha genel bilgiler saliklere verilir. 18 ila 30. Derecelerde ise "üst felsefe" işlenir. Bu devrede salik, bütün dini inançlarından arındırılmaya çalışılır. 31-33. Dereceler artık idari mertebelerdir. Bu seviyeye ulaşmış masonlar, cemiyet'in çeşitli kurullarında, yönetim kademelerinde görev alırlar."
·  - "1 ilâ 3. Dereceler, çırak-kalfa-usta dereceleridir. 4 ilâ 14. Derecelere "tekemmül" seviyesi denir. 15 ilâ 18. Dereceler, "şapitr" ; 19 ilâ 30. Dereceler de "areapaj" seviyeleridir. Türkiye'de genelde iskoç riti'ne bağlı localar vardır. "(http://www.masonluk.4t.com/masonluk_nedir.htm)

Tapınak Şövalyeleri:  Masonluğun Ve İlluminatinin kökleri sayılırlar. Haçlı seferleri sırasında kudüs’e yerleşmişler ve Süleyman tapınağında kabala ve büyü kitaplarını buldukları çeşitli kaynaklarda vurgulanmıştır. İşin ilginci kabala’nın aynı dönem 12. yy’da ortaya çıkması da ilginç tesadüflerden biridir. Tapınak şövalyeleri avrupa’ya çok zengin olarak döndüler. Krallar ve derebeyleri gittikçe fakirleşirken tapınakçılar topraklarını genişlettiler. 1300 lerin başında Fransa kralı güzel filip tarafından mallarına el konuldu. Başları olan de molay ve 140 adamı idam edildi. Bu olaydan sonra yeraltına inen örgütün Rönesans, 1700 lerde illuminati ve mason örgütlerinin kurulması ve 1789 da Fransız ihtilali’ni gerçekleştiren örgüt olduğu iddia edilmiştir.

9 Haziran 2012 Cumartesi

MERKEZ BANKAMIZ GERÇEKTE BİZE Mİ AİT?


Öyle ya adının üzerinde türkiye cumhuriyeti merkez bankası yazdığına göre bizim olmalı. ama herşey düşündüğünüz gibi olmayabilir. 1931 yılında faaliyelere başlayan  merkez bankamın  ancak % 15 i devlete aitti. 2002 yılında ancak % 55 civarına çıkmıştı. diğer % 45 hissenin sahipleri yabancı banlalar veya kişisel hissedarlar. akşam gazetesinde Gürkan HACIR konuyla ilgili olarak yazdığı yazıda:
BAĞIMSIZ BİR BANKA
Yeni ve bağımsız bir banka kurulacaktı.
1928'de Türkiye'ye davet edilen Hollanda Merkez Bankası İdare Meclisi Üyesi Dr. G. Vissering, özerk merkez bankası için bir rapor hazırladı. Onu  İtalyan Uzman Kont Volpi izledi. Lozan Üniversitesi'nden Prof. Leon Morf'un desteğiyle Merkez Bankası yasa tasarısı hazırlandı. Tasarı, TBMM'de 11 Haziran 1930 tarihinde kabul edildi.
Artık bizim de bir Merkez Bankamız vardı. Ama durun... Peki ya hisseler kime aitti? Öyle ya... Yüzde yüz Türk hissedarların oluşturduğu Ziraat ve İş Bankası tercih edilmediğine göre...
Bankanın hisseleri (A), (B), (C) ve (D) sınıflarına ayrıldı. A sınıfı Hazineye, B sınıfı milli bankalara, C sınıfı yabancı bankalar ile imtiyazlı şirketlere, D sınıfı ise Türk ticaret kuruluşlarıyla Türk uyruklu gerçek ve tüzel kişilere ayrılmıştı.  Sadece % 15'i hazinenin elinde tutuluyordu. Kalan hisseler dağıtılmıştı.  Dağıtılan hisselerin bir kısmı da İngiliz Bankaları ve yatırımcılarınındı. Daha doğrusu İngiliz tefeci ve bankerlerin. Başka ülkelerden de hissedarlar vardı. Hissedar  başka ülkeler de vardı. Fransız, İtalyan vb.
Bugün ise Merkez Bankamızın % 54.73'ü hazineye ait. Kalan hisseler içerisinde yabancı bankalar da var. İngiliz ve İtalyan bankaları ilk sırada. Şahıslar kimler diye araştırdım. Şahıs olarak en büyük hissedar Ankaralı bir Yahudi vatandaşımız çıktı.
Evet işte böyle... Yine küresel bir soygun var... Yine ona bağlı bir küresel ekonomik kriz var... Ve yine iki ailenin güdümündeki emperyalizm Ortadoğu ülkelerinin başına çöküyor. Ve yine Merkez Bankası'ndan talep edilen oran değişmiyor; % 15!
Tıpkı 1929'da yaşadığımız gibi...  (http://www.aksam.com.tr/ingilizler-merkez-bankamiza-ortak-mi-3576y.html)


bu yazıyı yazmamdaki amaç merkez bankasının hissedarlarını yazmak değil. bu bilgi çoğumuzun bildiği bir bilgi değil . onun için ilginç gelebilir. fakat benim amacım  daha ilginç olan bir olayı paylaşmak. gürkan hacır'ın yazının sonunda paylaştığı her merkez bankasından % 15 istenmesi.

şimdi gelelim olayın özüne. illuminatiyi elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz. bu örgütün en etkili iki ismi vardır:  rothschild ailesi ve rockfeller ailesi. bunların içerisindede rothschild ailesi üzerinde durmak istiyorum. bankacı bir aile olan bu aile dünya finansal sistemini elinde bulundurur. bu ailenin taktiklerinden biri de şudur: tüm ulusal merkez banlarının % 15 'ni isterler. eğer verilirse sorun yok. ama vermeyenlerin başına olmadık şeyler gelebilir.
resimde görülen kişi yemen devlet başkanı ali abdullah salih. tunus ,mısır ve libyada yaşanan arap baharı olayları yemen e sıçramıştı. ülkedeki kabileler  daha fazla demokrasi için taleplerle yemen devlet başkanı ali abdullah salihin sarayını kusatmış ve salih suudi arabistan'a kaçmak zorunda kalmıştı. gerçek istek demokrasimiydi. gerçeğin rostschild'in yemen merkez bankasının % 15 ni istemesi salihin vermek istememesi üzrine ülkedeki kabileler ayaklandırılarak salih kaçmak zorunda bırakıldı . kaçarkende bu hale getirildi:
 saray kuşatması sırasında salihin yüzü böyle yakıldı. filmin sonu nasıl bitti taraflar anlaştımı bilmiyoruz amma illuminati yine mesajını verdi. hala özgür olduğunuzumu zannediyorsunuz. yukardaki salihin yanmış görüntüsüne bakarken rockfeller'in bir sözüyle yazımı sonlandırmak istiyorum: serbest rekabet kadar dünya üzerinde büyük günah yoktur. iyi haftasonları
                                                                                                                                      halit sarı

2 Haziran 2012 Cumartesi

PARANIZA VE ALTININIZA SAHİP ÇIKIN! İLUMİNATİNİN PARA ÜZERİNDEKİ EMELLERİ


İnsanlar ilkel çağlarda değiş tokuş ile alışveriş yapıyordu. fakat bu bir çok zorluğu beraberinde getiriyordu. lidyalılar para'yı buldular. para birçok formda kullanılabiliyordu. altın,gümüş gibi. ilk kağıt para m.s 800 lerde çinliler tarafından kullanılmaya başlandı. batıda ise 17. yy'da kullanılmaya başlandı. bilin bakalım batı'da ilk kağıt parayı basanlar kimlerdi: goldsmith'ler. Goldsmith hanedanı İngiliz Yahudilerinden. İlluminatinin üst tabakasını oluşturan ailelerden. Daha sonra paranın kontrolünü sağlamak  merkez bankaları kuruldu. Bunlardan en ünlüsü federal reserve dediğimiz Amerika merkez bankası. Amerika merkez bankası Amerikan hükümetinin malı değil. Hissedarları tamamen Yahudilerden oluşan özerk bir kuruluş. İlk yıllarda basılan dolar kadar altın karşılığı tutulmak zorundaydı. Daha sonra bu kural bozuldu. Lafı uzatmamak için şu anda dolar Amerika merkez bankası tarafından basılıyor. Banka her bastığı kağıt para için Amerikan hükümetinden 3 cent ücret alıyor. Son yıllarda neden çok para basılıyor, havada uçuşan q1,q2,q3 lerin sebebini şimdi anladınız mı! Para kimin cebine  giriyor…
            Şimdi gelelim asıl konumuza illuminati’nin bundan sonraki hedefi ne? Bundan sonraki hedefi fiziksel parayı ve fiziksel altını piyasadan çekmek. Bu nasıl olacak? Diye sorabilirsiniz. Bunu zaten yarısını başardılar. Kredi kartı kullanımıyla. Kredi kartları sayesinde paranın fiziksel kullanımına ihtiyaç nerdeyse yarı yarıya azaldı. Bundan sonraki amaç parayı çip’ler içine yerleştirerek(rfıd) fiziksel parayı ortadan kaldırmak. Haberlerde duymuşsunuzdur. Norveç 3-4 sene sonra fiziksel parayı tamamen kaldıracak. Bunu diğer ülkeler izleyecek. Artık parayı çiplerde ve internet bankacılığı sayesinde harcayacağız. Eee bunda ne var daha güzel dediğinizi duyar gibiyim.
            Paramız tamamen sanallaşınca internet ortama aktarılınca kontrolü en büyük düşmanın eline geçecek. Bir gün kalkıp hesaplarımıza baktığımızda hesaplarımızın boşaldığını göreceğiz. Bu illuminatinin,israilin ülkeleri savaşsız ele geçirmesi demek.
            Altındada aynı oyunu oynuyorlar. Neymiş altın yastık adlında durmasın. Bankamıza getirin değer kazansın. Neden? Çünkü  Türkiye hindistan’la beraber fiziksel altının kullanıldığı ülke. Onu da elimizden alıp bizi sahte altın hesaplarıyla baş başa bırakmak istiyorlar. İnsanların elinde fiziksel para veya altın varsa bunu almanız için onları tek tek öldürmeniz gerekir. Ama parayı sanal ortama çekerseniz aynı anda insanların elindeki tüm her şeyi alabilirsiniz.
            Onun için diyoruz ki özgür kalmak istiyorsanız paranız ve altınınıza sahip çıkın. Şimdi size gülünç gelen bu sözcükler bir gün her şeyinizi kaybetmenizle sonuçlanabilir. Siz olmasanız bile çocuklarınızın elindeki dünya ellerinden alınabilir.
                                                                                                                           HALİT SARI

23 SAYISININ GİZEMİ

23 sayısı sadece 1'e ve kendisine bölünebilen bir sayıdır.
23 sayısı iki filme konu olmuştur, birincisi 1998 yılında çekilen bir Alman filmi olan "23", diğeri de başrolünü Jim Carrey'nin oynadığı "23 Numara" adlı filmdir.
Russell Crowe'un başrolünü oynadığı,Nobel ödüllü yazar John Nash'i canlandırdığı "Akıl oyunları" adlı filmde, Profesör Nash de 23 sayısına takıntılıydı.Nash, toplam 23 bilimsel makale yayımlamıştı.
Antik Çin'de insanlar sayıların cinsiyetleri sembolize ettiğine inanırdı.Çift rakamlar kadınları, tek rakamlar da erkekleri temsil ederdi, asal sayı 23 ise en erkeksi sayıydı.
Teröristler, Amerika'ya 11 eylül 2001 tarihinde saldırdılar, rakamlar toplandığında 23 sayısı ortaya çıkıyor; 9+11+2+0+0+1=23.
Eski Ahit'e göre, Adem ile Havva'nın tam 23 kızı bulunuyor.
Her ebevyn, çocuğunun DNA'sına 23 kromozom verir.
Kanın tüm vücutta dolaşımını tamamlaması 23 saniye sürer.
İnsanlarda cinsiyeti belirleyen 23. kromozomdur.
Julius Caesar suikasti sırasına 23 kez bıçaklanmıştır. 
William Shakespare 23 Nisan 1564'te doğmuştur. 
 William Shakespare 23 Nisan 1616 'da ölmüştür. 
 Tapınak şovalyeleri'nin 23 Büyük Üstadı vardır. 
 Micheal Jordan kariyeri boyunca hep 23 numarlı formayı giydi.
Eski Mısır kavimleri 23 Temmuzda başlar.
Mayalar dünyanın sonuna 23 Aralık 2012'de(20+1+2=23) geleceğine inanırlar.
Charles Darvin'in 1859 da yayınladığı kitabı "Türlerin Kökeni" de yaynlandığı yıl olan 1859 yani 1+8+5+9=23'e denk gelir.
Jim Carrey'nin yapım şirketinin adı JC23 Entertainment'tır. 
Kurt Cobain 1967 doğumludur.1+9+6+7=23 Kurt Cobain 1994te ölmüştür.1+9+9+4=23.
Yazar William S. Burroughs’un keşfettiği bu muamma bazıları için iyiye işaret, diğerleri için ise bir felaket simgesi.
Hikaye şöyle devam ediyor… Burroughs, Fas’ın Tanca şehrindeyken İspanya’ya giden bir geminin kaptanı olan Clark’la tanışır. Bir gün Clark, Burroughs’a 23 yıldır kazasız gidip geldiğini anlatır. Ve o gün gemisi batar…
O gece Burroughs radyoda New York’tan Miami’ye giden 23 sefer sayılı uçağın düştüğünü duyar. Pilotun adı da geminin kaptanı gibi Clark’tır.
Eski kehanet yöntemi I Ching’deki 23′üncü altıgen "ayrılmak", telegraf $ifresindeki 23 "hattı kes" anlamına geliyor. İngiliz astrolog, yazar ve ressam Aleister Crowley 23 sayısının "ayrılık, neşe ve hayat" anlamına geldiğini söylemişti.
"Family Guy"ın bir bölümünde Peter’ın bahis kuponunda 23 sayısı yer alır. "Lost"ta düşen uçağın kuyruk kısmından kurtulan yolcu sayısı 23 idi. Rose ve doktor Jack uçakta 23′üncü sırada oturuyorlardı. Filmin ana karakterlerinden Kate’i yakalayana 23 bin dolar ödül vardı. Ve dizide sıklıkla karşımıza çıkan şifrede 23 sayısı yer alır. "Heroes" dizisindeki karakterlerden biri daima 23 numaralı otel odasında kalır.
Pi sayısının (3,14159) ilk altı basamağının toplamı 23′tür. Olasılık teorisinde, doğum günü paradoksu şöyle geçer: Rastgele seçilmiş 23 kişi arasında, en azından iki kişinin doğum günlerinin aynı olma olasılığı yüzde 50′nin üzerindedir.
Kuran’ın Hz. Muhammed (S.A.V.)’e indirilmesi 23 yıl sürdü.