26 Mart 2012 Pazartesi

illuminati nedir?

illuminati:Illuminati, (çoğul bir sözcük olup tekili Latince: illuminatus, Türkçe: aydınlanmış) tarihteki adıyla Bavyeralı Illuminati, Rönesans döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş gizli bir cemiyet. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket eden, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir topluluktur. [1] Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler(http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0lluminati)

illuminati, haçlı seferleri sırasında tapınak şövalyeleri tarafından süleyman mabedinin içinde bulunan kabala öğretilerinin içinde bulunan sapkın fikirlerin yayılmasıyla ortaya çıkan bir gizli örgüttür.

bu sapkın fikirler içerisinde ensest ilişki(yakın akrabalarıyla ilişki), erkek erkeğe ilişki,şeytana tapınma ayinleri gibi sapkın görüşler ön plana çıkıyorlardı.

haçlı seferlerinde kazandıkları paralarla tapınak şövalyeleri neredeyse avrupadaki toprakların yarısına hakim olmuşlardı. 1300 lü yıllarda güzel philip zamanında kralın öfkesini üzerlerine çekmişler ve çoğu yakılarak öldürülmüştü. liderleri de de molay isimli şahıstı. bu olaydan sonra örgüt yer altına inmiş ve merkezini iskoçya'ya taşımıştı.

rönesansı yaptıklarına inanılan çoğu aydınlanmacının bu örgüte mensup olduğu söylenir.

1776 da bavyera'da ortaya tekrar çıktılar.......
devamı gelecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder